صنعت آلمان متحیر از نبوغ نخبه گلستانی/ مسوولان ثبت اختراع اعتمادسازی کنند
مخترع و نخبه گلستانی گفت: متاسفانه پروسه ثبت اختراع بسیار پیچیده و زمانبر بوده و در این مسیر سرقت اختراع و ایده وجود دارد که باید مسوولان علاوه بر نظارت کامل اعتمادسازی کنند.

مخترع و نخبه گلستانی گفت: متاسفانه پروسه ثبت اختراع بسیار پیچیده و زمانبر بوده و در این مسیر سرقت اختراع و ایده وجود دارد که باید مسوولان علاوه بر نظارت کامل اعتمادسازی کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، نخبه گرایی به مفهوم فراهم آوردن زمینه لازم برای فعالیت مطلوب نخبگان و بهرهمندی از آنها به نحوی که بتوانند با دانش، مهارت، تخصص و نوآوری سبب پیشرفت جامعه شوند.
فناوری براثر خلاقیت و تلاش نخبگان یک کشور به وجود آمده و ترقی میکند و باعث ایجاد اشتغال، رفاه، سودآوری، رشد، جلوگیری از خروج ارز و حتی ورود ارز به کشور میشود.
براساس نظریههای مختلف اقتصادی، پیشرفت تکنولوژی از عوامل جهشدهنده تولید بوده که با تاثیر بر ساختار فنی و تابع تولید منجر به افزایش تولید و بهرهوری بیشتر با منابع کمتر خواهد شد و این عمل تنها با رورش نخبه و نخبهگرایی محقق میشود.
خبرنگار خبرگزاری فارس گفتوگویی با «حامد متکی» یکی از نخبگان گلستانی انجام داده که با هم میخوانیم.
«حامد متکی» یکی از نخبگان گلستانی
فارس: در ابتدا بیوگرافی از خودتان بیان کنید؟
متکی: حامد متکی ۴۱ ساله هستم و در حال حاضر تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش در کارگاه تراشکاری در علیآبادکتول هستم.
حدود ۶ نفر در کارگاه خودم اشتغالزایی کردم و در سطح استان حدود هشت مغازه با ما در ساخت قطعات همکاری دارند.
فارس: شما در حوزههای مختلف اختراع و ابداعاتی داشتید که منحصر به فرد بوده و با توجه به اینکه کشور آلمان در صنعت یک کشور سرآمد است از اختراع شما استقبال چشمگیر داشته، در این مورد توضیحاتی دهید؟
متکی: دستگاه «خراطی رومیزی و ایستاده» تولید شده منحصر به فرد بوده و کل طراحی آن اجرا و نگهداری آن توسط بنده انجام میشود و تمام قطعات بکار رفته در این دستگاه تولید داخلی است.
آخرین سیستم و تکنولوژی به روز در این دستگاه استفاده شده و سالها بدون هیچ تغییر و آسیبدیدگی میتواند مورد استفاده قرار گیرد ضمن اینکه فروش این دستگاهها خدمات پس از فروش و گارانتی یکساله دارد، اما با توجه به اینکه از قطعات بسیار با کیفیت استفاده میشود و به تولید خود ایمان دارم اگر این دستگاه خراب شود آمادگی تعویض آن با نو و دادن جایزه نفیس به شخصی که ثابت کند این دستگاه به خاطر بیکیفیتی آسیب دیده دارم.
حامد متکی تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش
حامد متکی تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش
* «سیستم جستجوگر سفره های آب زیرزمینی» در مدت زمان کوتاهتر مکانهای نزدیک به سفرههای آب زیرزمینی را تشخیص دهد
فارس: شما یک فرد دارای نبوغ ویژه بوده و اختراعات دیگری هم داشتید در مورد آنها نیز توضیحاتی دهید؟
متکی: یکی دیگر از اختراعات بنده «سیستم جستجوگر سفره های آب زیرزمینی» است که با این سیستم در مدت زمان کوتاهتر و هزینه کمتری برای کنکاش میتوان مکانهای نزدیک به سفرههای آب زیرزمینی را تشخیص و نسبت به حفر چاه و یا استفاده از آن اقدام کرد.
با توجه به شرایط کم ابی در کشور و منطقه و برای صرفهجویی در زمان و هزینه و استفاده کمتر از امکانات و ماشینآلات به ویژه در نهادهای خدماتی که تامین کننده آب شرب برای مردم هستند این سیستم بسیار کاربردی است.
از دیگر اختراعات بنده سیستم جستجوگر اجساد و یا افرادی که زیرآوار ماندهاند بوده که این سیستم در زمان حوادث طبیعی مانند سیل و یا زلزله و یا حتی مکانهایی مانند کوهستان که افراد گمشده جسد آنها به مرور زمان براثر حوادث طبیعی و غیرطبیعی زیرزمین دفن شده کاربرد داشته و میتواند به نجاتگران و یا دستگاه قضایی که براساس شغل و حرفه خود به دنبال اجساد گمشده و یا مخفی شده هستند، کمک کند.
سنسورهای این سیستم جستجوگر به حدی حساس و دقیق بوده که میتواند قسمت سر و پا جسد را در زیر خاک تشخیص داده تا در بیرون آوردن آن به افراد نجاتگر کمک و راهنمایی کند.
فارس: ایدهها و اختراعات دیگری در ذهن دارید که بخواهید آنها را طراحی و اجرا کنید؟
متکی: ایدههای زیادی در حوزههای مختلف دارم که باید روی آن فکر شود و سپس طراحی شده و با آزمون و خطا به مرحله اجرا و عملیاتی درآید.
واقعیت امر این است که ذهن من همیشه جستجوگر اتفاقات پیرامون خودش است، هر اتفاقی رخ میدهد ساعتها در مورد آن فکر میکنم و در ذهنم به دنبال راه حلی برای رفع آن هستم، با اینحال احساسم همیشه این است که به طور کامل از مغز و اندیشه خود استفاده نکرده و فقط ۲۰ درصد مغزم را به جستجو واداشتهام.
زمانی که همه در حال استراحت و تفریح هستند ذهن من به دنبال خلق ایده و طرح بوده و در همه حوزهها راهکاری را ترسیم میکنم و بیشتر اوقات آن راهکارها واقعا درست از آب در میآید.
متاسفانه مشکلات زندگی روزمره اجازه تفکر و اندیشیدن نمیدهد و باید با توجه به مشکلات اقتصادی که گریبانگیر همه مردم است به فکر امرار معاش باشم.
حامد متکی تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش
فارس: آیا اختراعات خود را به ثبت رساندید؟
متکی: واقعیت امر هنوز این کار را نکردم.
پروسه ثبت اختراع یک پروسه اداری زمانبر بوده و متاسفانه در این میسر افرادی هستند که امکان سرقت طرح و ایده در رسیدن به ثبت اختراع وجود دارد و برای همین مشکل هنوز این کار را انجام ندادم.
به نظر میرسد مسوولان امر باید بر این پروسه نظارت بیشتری داشته و مراحل ثبت را سهلتر و آسانتر کنند تا انگیزه مخترعین و نخبگان برای این کار بیشتر شود.
فارس: مشکلاتی در حوزه طراحی ایده تا اجرای آن داشته و یا دارید؟
متکی: مطمئنا برای هرکاری مشکلاتی وجود دارد و در زمینه اختراعات و ایدهپردازی به همان نسبت ایده و طراحی و اجرا مشکلات بیشتری وجود دارد.
یکی از مشکلات بنده عدم مکان بزرگ و مناسب برای ساخت ماشینآلات است.برای این منظور بارها به مسئولان مراجعه کردم ولی متاسفانه یا نتیجه مطلوبی نگرفته و یا شهرک صنعتی را به بنده پیشنهاد دادن که این اراضی بیشتر برای احداث کارخانجات کاربرد دارد.
بنده به یک مکان مانند انبار در گوشهای از شهر نیازمندم که بتوانم در آن به راحتی به فعالیت خود ادامه داده و در صورت نیاز به قطعات و یا ابزار مورد نیاز دسترسی آسان داشته باشم.
همچنین برای ساخت قطعاتی که در این دستگاه کاربرد دارد نیاز به ابزار و یا ماشین ابزارآلات خاص این صنعت دارم که مجبور نشوم از جایی تهیه کنم که به کیفیت آن اطمینان نداشته باشم و عدم کیفیت برخی از قطعات که خود میتوانم با تجهیزات آماده کنم و در حال حاضر مجبور هستم از جاهای دیگر تهیه کنم ممکن است کیفیت دستگاه های بنده را زیر سوال ببرد.
مشکل دیگر عدم سرمایه در گردش مورد نیاز برای ساخت این دستگاهها است.
درحال حاضر از تمام استانهای کشور و کشورهای همسایه درخواست خرید دارم.
حتی کشور آلمان که سرآمد صنعت در جهان بوده از طراحی و ساخت دستگاههای بنده به شدت استقبال کرده و اعلام آمادگی کرده که برای این کار و تولید بیشتر نیازمند تسهیلات ارزانقیمت و طولانی مدت و سرمایه در گردش هستم.
تولید بیشتر علاوه بر اشتغالزایی و صادرات به کشورهای دیگر و همسایه سبب ارزیآوری به ایران اسلامی خواهد شد.
حامد متکی تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش
فارس: در زمینه آموزش و حرفهآموزی هم اقداماتی انجام دادید؟
متکی: واقعیت در کارگاه خودم به افراد علاقمند و جویای کار آموزش میدهم و معتقدم که باید حرفه و تجربیات خود را در اختیار نسل جوان برای احیا صنعت و تولید قرار داد.
بنده حتی با دانشگاهها در مورد آموزش ساخت دستگاهها صحبت کردم ولی از آنجایی که تحصیلات عالیه نداشتم و به صورت تجربه و تلاش فراوان به این نقطه از موفقیت رسیدم حاضر به همکاری نشدند.
اما توصیهم این است که برخی اوقات تجربه در یک حرفه و شغل خیلی بهتر از تحصیل و کار تئوری بوده و امروزه نسل جوان باید در کنار آموزش و تئوری به صورت عملی نیز آموزش ببینند تا بعد از فارغالتحصیلی بتوانند وارد بازار کار شوند.
* مسوولان نخبگان و مخترعان را درک کنند
فارس: به نظر شما عوامل موفقیت خود را در چه میدانید؟
متکی: شاید استفاده از این کلمات کلیشهای باشد اما واقعا در مرحله نخست ایمان و توکل به خدا و سپس تلاش و پشتکار فراوان مهمترین عامل موفقیت است.
فکر نکنید که ساخت این دستگاه به راحتی و بدون وقت و هزینه بوده است، باور کنید در این راه آزمون و خطاهای بسیار داشتم اما شکست و ناامیدی در من رخنه نکرد و ایمان داشتم که با تلاش موفق میشوم و خوشبختانه به یاری خدا موفق شدم.
در هرکاری باید تلاش و پشتکار داشت و ناامید نشد.
نسل جوان ما هم باید در زندگی دست از تلاش برنداشته و ایمان داشته باشند که خداوند یاریگر افراد کوشا است.
حامد متکی تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش
حامد متکی تولید کننده انواع خراطی ساده و کاسه تراش
فارس: چه انتظاری از مسوولان دارید؟
متکی: از همه دستاندرکاران و مسوولان خواهشمندم نخبگان و مخترعان را درک کنند و زیرساختهای لازم برای ایجاد ایده و اجرا برای اینافراد فراهم کنند.
بدون شک با حمایتهای معنوی و مادی و تجهیز امکانات مورد نیازاین افراد با آرامش خاطر در راستای توسعه و تولید برای کشور عزیزمان اقدام خواهند کرد.
در حال حاضر مسوولان نگران فرار مغزها از کشور هستند برایجلوگیری از این اقدام مهمترین کار توجه به این افراد و فراهم کردن زیرساختهای لازم در این راستا بوده تا آنها با انگیزه بیشتری برای کشور خود قدم بردارند.
حضور جمعی از هنرمندان خراط و کاسه تراش و نوازنده دوتار و سازنده «ساز» شهرستان علیآبادکتول برای تست و راهاندازی اولین نمونه دستگاه خراطی و کاسه تراش گیریفین تولید شده در ماشینسازی متکی
انتهای پیام/۲۳۰۷