معاون وزیر جهاد کشاورزی: پرداخت هزار میلیارد تومان تسهیلات ساماندهی تولید به مناطق عشایری کشور
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طی چهار سال گذشته یک هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل بند ب ماده ۵۲ و محل اعتبارات مدیریت بحران ویژه عشایر برای ساماندهی تولید پرداختشده است.<br/><br/>

به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار ، کرمعلی قندالی عصر امروز در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی بند خاکی منطقه عشایری ذوالفرخ روداب با ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار با اشاره به احداث سازههای آبی، ما به سازههای آبی در حوزههای محدود اهمیت میدهیم، اظهار کرد: سازههای آبی باهدف تأمین آب شرب دام و مردم و فعالیتهای کشاورزی است و از دیگر اهداف بندها محل استقرار پاییندست را از خطرات حفظ کنیم و آب ذخیرهشده مدیریت شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در مناطقی که استعداد احداث بند سارها رادارند، این موضوع در دستور کار است.
وی بابیان اینکه بارندگیهای امسال شرایط مستعدی را برای ایجاد بندها فراهم کرده و این اقدامات در روند ثبات جمعیت و رشد و ارتقای مناطق عشایری مؤثر بوده است، بیان کرد: بارندگیهای امسال کشور را از معضل سنگین نجات داد و این برندگیها کمبود آب و علوفه مناطق عشایری را که آزاردهنده بود، رفع کرده است.
قندالی با اشاره به اینکه در حوزه آب و علوفه مشکلی نداریم و سطح مناطق عشایری پر از علوفه و علوفه برای چرای پاییز ذخیره میشود، ابراز کرد: در مناطق عشایری یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش تولید علوفه نسبت به سال گذشته داریم.
وی بابیان اینکه در سیلاب اخیر باوجود تلف شدن ۲۴ هزار رأس دام عشایری در سیلاب، اما خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم، بیان کرد: این بارندگیها به بخشی از راهها، تأسیسات و محل استقرار و سرپناه عشایر تخریبهای جزئی دید و با مصوبات هیأت دولت مقرر شد که برای هر رأس دام تلفشده، ۵۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض و ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات چهار درصد پرداخت شود.
رئیس سازمان امور عشایری کشور با اشاره به ارائه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی برای احداث سر پناهگاه عشایر با مصالح خاص، بیان کرد: برای استقرار عشایر نیز مصوبهای به هیأت دولت پیشنهاد شد که در صورت تصویب برای هر استقرارگاه و پناهگاه عشایر پنج میلیون تومان کمک بلاعوض و پنج میلیون تومان نیز تسهیلات با کارمزد چهار درصد پرداخت شود.
وی بابیان اینکه برای رونق تولید طی چهار سال گذشته یک هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل بند ب ماده ۵۲ و محل اعتبارات مدیریت بحران ویژه عشایر برای ساماندهی تولید پرداختشده است، گفت: برای سال جاری نیز ۳۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۱۰۰ میلیارد تومان آن با سود چهار درصد و دوره برگشت پنجساله ویژه تشکلها برای تأمین نهادههای تولید اختصاص مییابد.
قندالی با تأکید بر اینکه ۲۰۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۲ قانون احکام دائمی ویژه تولید پرواربندی (سرمایه در گردش) با کارمزد ۱۰ درصد و بهصورت یکساله پرداخت میشود، ادامه داد: با اذن مقام معظم رهبری ، کمک مجلس شورای اسلامی و دولت ذیل بند ق تبصره چهار بودجه ۹۸ از محل صندوق توسعه ملی ۳۰ میلیون یورو برای تأمین آب و طرحهای بند خاکی اختصاصیافته است.
جمعیت عشایری کشور یک و نیم درصد جمعیت کل کشور است
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به جمعیت یکمیلیون و ۲۰۰ هزارنفری عشایر کشور، گفت: جمعیت عشایری یک و نیم درصد کل کشور را شامل میشود و ۲۵ درصد پروتئین و ۳۵ درصد صنایعدستی از سوی جمعیت عشایری به تولید میرسد و جمعیت عشایری کشور نقش مهمی در چرخه تولید دارد.
علی سبحانی فر بابیان اینکه مجلس شورای اسلامی در بودجه سال جاری، اختصاص قیر رایگان برای احداث جادههای عشایری مصوب شده است، بیان کرد: از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به مناطق عشایری ۱۵۰ میلیون دلار اختصاص یافت.
وی با تأکید بر اینکه سود تسهیلات تعاونی که عشایر به دلیل خشکسالی نتوانسته بپردازند، بخشیده شده است، ادامه داد: از محل تبصره هفت برای برقرسانی به مناطق عشایری بر اساس انرژی پاک مصوب شده است.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفتهشده تا اشتغالزایی در این مناطق رونق بیشتری یابد.
انتهای پیام/70044/ق