آشتی مخاطبان با تئاتر برقرار است
نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: معتقدم مخاطب با تئاتر قهر نکرده که بخواهیم به فکر آشتی مردم با تئاتر هم باشیم.

ایسنا/اردبیل نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: معتقدم مخاطب با تئاتر قهر نکرده که بخواهیم به فکر آشتی مردم با تئاتر هم باشیم.
رضا بهشتی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بحث مخاطب و مردم همیشه در تئاتر، چالشهای خاص خودش را داشته و خواهد داشت.
وی اضافه کرد: ما دیدهایم و گذشته چندان دوری نیست این که هروقت تئاتر مناسبی به لحاظ محتوایی و تکنیکی تولید شده از سوی ارگانهای مرتبط فرهنگی حمایت مناسبی شده و تبلیغات و اطلاعرسانی شایستهای بهعملآمده است و مردم فراتر از انتظار استقبال کردهاند.
به باور بهشتی، چیزی که جای خالیاش حس میشود نشستها و جلسات مستمر آسیبشناسی با حضور کارشناسان و فعالین تئاتری در زمینه های مختلف تئاتر است تا موفقیتها را تکرار کنیم و از بروز نقاط ضعف جلوگیری کنیم و تجربههای اشتباه را تکرار نکنیم و این خلأ در زمینه جذب مخاطب تئاتر بیشتر حس میشود.
این نویسنده و کارگردان تئاتر با بیان اینکه استان اردبیل از دیرباز یکی از قطبهای مهم تئاتری کشور بوده است، تشریح کرد: تئاتر در این استان دستکم با حضور هنرمندان خلاق و تلاشگرش از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و در طول سالیان مختلف دیدهایم آنجا که اساساً به کلیت تئاتر یا دستکم به یک تئاتر اهمیت ویژهای داده شده، مردم و مخاطبان که از ارکان مهم تئاتر به شمار میروند استقبال خوبی از این هنر زنده و پویا داشتهاند.
برخی جریانهای هنری در کوتاهمدت خود را نشان نمیدهد
بهشتی با بیان اینکه جشنواره تئاتر استانی در کل و در طول سالیان دراز، همیشه بایدها و نبایدها و نقاط قوت و ضعف خود را داشته و دارد، ادامه داد: یکی دو سال اخیر و تأثیرات منفی شیوع بیماری کرونا در تولیدات تئاتری، کامل و دقیق در جریان هستم که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی و هنرمندان استان اردبیل تمام تلاش خود را کردند که جشنواره شایسته و تحسین برانگیزی برگزار کنند.
وی اضافه کرد: بخشی از این موفقیت یا عدم موفقیتهای احتمالی به شکلی آگاهانه دست مسئولین مربوطه است و بخش دیگری از آن دست میزان همت مسئولین و هنرمندان و شرایط فرهنگی و اجتماعی در سالهای گذشته است.
به گفته بهشتی، در واقع گاهی تصمیم، اتفاق یا جریان هنری پیش میآید که در کوتاهمدت خود را نشان نمیدهد و بهنوعی تأثیر بلند مدتی دارد، میخواهم بگویم ما اگر بخواهیم مثلاً در سال ۱۴۰۵ جشنواره مؤثری با تولیدات ارزشمندی برگزار کنیم باید از همین حالا به فکرش باشیم.
این نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه تئاتر پدیدهای نیست که مثلاً اول سال دور هم جمع شویم و تصمیم بگیریم امسال جشنواره خوبی برگزار کنیم و در نهایت چنین هم بشود، اضافه کرد: دور از انصاف است که تلاش شبانهروزی دستاندرکاران جشنواره امسال را نادیده گرفت، آن هم در روزگارانی که بههرحال مسئولیتها در ایران چندان پایدار نیست و هیچ تضمینی برای حضور مستمر و پایدار یک مسئول در بدنه فرهنگی و هنری کشور وجود ندارد.
انتهای پیام