خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف آثاری از دوره سلوکی تا اواخر دوره اشکانی در بیستون- اخبار سفر - اخبار اجتماعی تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 20 دی 1400 - 14:12
سرپرست هیئت باستان‌شناسی در تپه گوهره بیستون، حاصل کاوش در این محوطه را کشف آثار و شواهد معماری نظیر دیوارهای سنگی و خشتی و سنگفرشی از 3 فاز مختلف زمانی احتمالا سلوکی، اوایل اشکانی و اواسط تا اواخر اشکانی اعلام کرد.
اشكاني،محوطه،كاوش،تپه،آثار،گوهره،سلوكي،معماري،شاخص،دوران

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ رامین چهری از کشف آثار و شواهد معماری نظیر دیوارهای سنگی و خشتی و سنگفرشی از 3 فاز مختلف زمانی احتمالا سلوکی، اوایل اشکانی و اواسط تا اواخر اشکانی در تپه گوهره بیستون خبر داد و گفت: تپه گوهره در روستایی به همین نام واقع شده که با فاصله 4 کیلومتری از آثار شاخص بیستون و راه شاهی بر این منطقه مهم اشراف دارد.
این باستان‌شناس با بیان این نکته که نخستین بار این محوطه در سال 1393 توسط نگارنده شناسایی و بررسی شد، تصریح کرد: تپه گوهره که بر روی یک محوطه از دوران آهن شکل گرفته، جدای از شرایط سیاسی جغرافیایی خاصی که دارد، دارای سفال‌های شاخص از دوره‌های سلوکی و اشکانی بوده و همچنین شواهدی از معماری در آن دیده می‌شد.
وی ادامه داد: آثار و شواهد موجود نشان از یک محوطه مهم در منطقه بگستانه دوران تاریخی داشت از این‌رو و در نهایت کاوش در این محوطه در دستور کار قرار گرفت و یک ترانشه اصلی در ابعاد 5 در 10 و یک گمانه 3در2 بر روی سطح تپه ایجاد شد.
سرپرست هیئت باستان‌شناسی حاصل کاوش در این محوطه را کشف آثار و شواهد معماری مانند دیوارهای سنگی و خشتی و سنگفرشی از سه فاز مختلف زمانی احتمالا سلوکی، اوایل اشکانی و اواسط تا اواخر اشکانی اعلام کرد و بیان کرد: البته در حدود دوران میانه اسلامی یک قبرستان بر روی محوطه شکل می‌گیرد که به لایه‌های معماری فاز متاخر اشکانی آسیب وارد کرده است.
چهری از میان دیگر یافته‌های کاوش، به وجود آثاری از کوره ذوب احتمالا شیشه، چند ظرف سفالی سالم، قطعاتی از آثار مفرغی و آهن، سفال‌های شاخص کلینکی منقوش و لعابدار به همراه سردوک‌ها، شیشه و مهره‌ها اشاره کرد و اظهار کرد: وجود استقرار عصر آهن موجب کشف سفال‌های شاخص و ابزارهای سنگی از این دوره شد.
این باستان‌شناس با اشاره به برخی مشکلات موجود در فصل نخست کاوش در این محوطه تأکید کرد: معتقدیم فصل بعدی کاوش در تپه گوهره می‌تواند اطلاعات ارزشمندی از دوران سلوکی و اشکانی بیستون و زاگرس مرکزی در اختیار ما قرار دهد.
انتهای پیام/