خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 11 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۲ پروژه آبخیزداری در استان سمنان اجرایی شده است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 20 دی 1400 - 10:12
سمنان- رئیس اداره آبخیزداری منابع طبیعی سمنان بابیان اینکه از سال ۹۶تاکنون ۱۲ پروژه آبخیزداری در استان اجرایی شده است، گفت: این پروژه‌ها شامل عملیات خاکی و سنگ و ملات در شهرستان‌ها می شود.
آبخيزداري،عمليات،اجراي،سمنان،اجرايي،طبيعي،منابع،بابيان،خاكي

به گزارش خبرنگار مهر، داوود یحیایی عصر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی اداره کل منابع طبیعی سمنان ضمن بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون ۱۲ پروژه آبخیزداری در شهرهای استان سمنان اجرایی شده است، ابراز داشت: این پروژه‌ها در مجموع شامل ۶۵ هزار مترمکعب عملیات خاکی و سه هزار و ۴۰۰ متر مکعب عملیات سنگ و ملات می‌شود.
وی بابیان اینکه این طرح‌ها در راستای مشارکت با بهره‌برداران و آبخیز نشین ها صورت گرفته است، افزود: برای اجرای این طرح‌ها از اعتبارات دولتی شامل صندوق توسعه ملی بهره گرفته‌شده و هدف اصلی آن در راستای تغذیه آبخوان‌ها و بهره‌برداری از روان آب‌های سیلابی است.
رئیس اداره آبخیزداری منابع طبیعی استان سمنان بابیان اینکه چهار مورد عملیات در طزره، تنگه داستان مجن، عباس‌آباد میامی به اجرا درآمده است، ابراز داشت: به ترتیب سازه ترکیبی بند رسوب‌گیر، کنترل سیل و آبخانه مصنوعی، سازه‌های خاکی کنترل سیل حوضچه‌های رسوب‌گیر و بندهای کنترل روان آب با مجموع عملیات اجرایی ۱۵ هزار مترمکعب عملیات خاکی و دو هزار متر مکعب عملیات سنگ و ملات اجراشده است.
یحیایی بابیان اینکه بدون استفاده از توان مردمی و بخش خصوصی امکان اجرای این طرح‌ها وجود ندارد، تصریح کرد: در اجرای سازه‌های مشارکتی، ارائه نقشه و مشخصات اجرایی، واگذاری اراضی به صورت حق انتفاع بدون حق مالکیت تا مادامی که متقاضی از تعهدات خود عدول نکرده و نظارت بر اجرا از اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است و تأمین هزینه‌های اجرایی و نگهداری سازه ایجاد شده از تعهدات متقاضی خواهد بود.
وی افزود: منابع طبیعی با بررسی درخواست‌های مردمی مبنی بر اجرای پروژه‌های آبخیزداری، با توجه به ذینفع بودن بهره‌برداران، پروژه‌های آبخیزداری را به صورت مشارکتی تعریف و در اجرای آن طبق ضوابط خاص از توان مردمی استفاده می‌کند در این راستا معاونت آبخیزداری استان سمنان نیز با تدابیر خاصی جلب مشارکت بهره‌برداران در اجرای پروژه‌های آبخیزداری را هدف‌گذاری کرده است.