خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بیش از ۱۴ درصد جمعیت مازندران سالمند هستند

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 20 دی 1400 - 09:31
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران جمعیت استان را سه میلیون و ۳۸۴ هزار و ۲۸۴ نفر اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۴ درصد جمعیت مازندران سالمند هستند.
جمعيت،مازندران،بهداشت،استان،فرزندآوري،ازدواج،پزشكي،علوم،دانش ...

ایسنا/مازندران رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران جمعیت استان را سه میلیون و ۳۸۴ هزار و ۲۸۴ نفر اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۴ درصد جمعیت مازندران سالمند هستند.
سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست توجیهی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی در حوزه وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مازندران که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: از جمعیت مازندران، ۱۴۹ هزار و ۲۶۳ نفر کودکان زیر پنج سال و ۳۹۲ هزار و ۵۶۵ نفر جمعیت سالمندان هستند.
وی با بیان اینکه ۱۴.۳ درصد جمعیت استان سالمند هستند، افزود: در استان مازندران ۱۰۱ مرکز جامع خدمات سلامت شهری ، ۲۰۷ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی و ۱۱۳۶ خانه بهداشت وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه ثبت ولادت ها روند نگران‌کننده داشته است ، ادامه داد : میانگین سن ازدواج پسران از ۲۴ سالگی و دختران از ۱۸ سالگی در سال ۱۳۷۵ به ترتیب به ۲۷ و ۲۳ سالگی در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
موسوی تاکید کرد : با توجه به افزایش میانگین سن ازدواج که حدوداً سالانه یک سال به این اعداد اضافه می‌شود و محدود شدن زمان فرزندآوری مشکلات جامعه رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه میزان ازدواج ثبت شده در استان از ۳۵۹۷۸ در سال ۱۳۸۸ به ۲۱۴۳۱ مورد در سال ۱۳۹۹ رسیده است ، افزود: میزان طلاق ثبت شده در استان از ۱۰۲۵ در سال ۱۳۵۷ به ۹۷۹۷ در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید براینکه میزان موالید ثبت شده نیز روند کاهشی داشته است ، ادامه داد : میزان موالید از ۵۲۵۱۰ مورد در سال ۱۳۵۷ به ۳۰۱۷۵ مورد در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
لزوم تشویق افراد جامعه به فرزندآوری و ازدواج
کمال حیدری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به بیانیه سیاست‌های جمعیتی رهبری اشاره کردند و گفت: مسئله جمعیت امروزه نه فقط یک مسئله شرعی، اعتقادی، اقتصادی و فرهنگی بلکه یک مسئله ملی است.
وی با تاکید بر مشارکت فعال همه دستگاه ها در مسئله افزایش جمعیت، افزود: در این قانون برخلاف قوانین دیگر همه جوانب در نظر گرفته شده است بنابراین برای پیشبرد این هدف تلاش صورت گیرد زیرا تاکنون فرصت های زیادی را از دست دادیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد : این وزارتخانه به عنوان خط اول تماس با مردم در بحث مشاوره جامعه است و در دل مشاوره ها می توان افراد را به فرزندآوری و ازدواج تشویق کرد.
حیدری به درمان ناباروری ها اشاره کرد و گفت: به دلیل ظرفیت های ارزشمند وزارت بهداشت، سهم این وزارتخانه بسیار مهم است.
وی مراکز مشاوره ازدواج، مراکز درمانی، حوزه دانشجویی، خیرین و مراکزی که وجوه اجتماعی ارزشمندی دارند را ظرفیت های این وزارتخانه برشمرد و بیان کرد: باید از ظرفیت سمن‌ها در آگاه‌سازی مردم و تشویق آنان برای فرزندآوری استفاده کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت به کاهش فرزندآوری در کشور اشاره کرد و افزود: باید برنامه ریزی بیشتری برای افراد تحصیل کرده برای تشویق به فرزندآوری صورت گیرد.
در بحث افزایش جمعیت شعاری عمل نکنیم
آیت الله محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران در این نشست با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه کشور ما تا ۲۰۰ میلیون جمعیت را می‌تواند اداره کند، گفت: باید کمک کرد تا ظرفیت و استعدادهای افزایش جمعیت فعلیت پیدا کند و وقتی می شود نسل های جدید از فیض وجود برخوردار شوند و وسیله رحمت الهی باشند نباید جلوی ورود آنها را گرفت.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری جمعیت جوان را خلاق و مبتکر می دانند، افزود: زمانی که جمعیت جوان نداشته باشیم، خلاقیت و ابتکار نیز کاهش می یابد.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران با تاکید براینکه آسیب‌های امنیتی را باید در نظر گرفت، ادامه داد: ما نباید شعاری عمل کنیم بلکه باید راهکار بدهیم و برای عمل به این راهکارها، اعتقاد و باور داشته باشیم.
انتهای پیام