سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش حجم آب در ۴۳ سد استان اردبیل نگران کننده است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 19 دی 1400 - 15:00
اردبیل- مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: در ۴۳ سد کوتاه استان ۲۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش یافته است.
آب،استان،آبي،ذخيره،كاهش،سدهاي،درصد،ندائي،اردبيل،كشت

به گزارش خبرنگار مهر، فیروز ندائی ظهر یکشنبه در بازدید از روند ذخیره سدهای آبی استان اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر با کاهش ۱۷ درصدی ذخیره آب سدهای استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که ظرفیت سدهای استان اردبیل ۴۰۰ میلیون متر مکعب است فقط ۸۶ میلیون متر مکعب آب در پشت سدها ذخیره شده و این امر نشان می‌دهد که ۷۸ درصد ظرفیت سدهای استان خالی است.
مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه ورودی سدهای استان ۳۳ درصد کاهش یافته، بیان کرد: در حال حاضر سد یامچی به عنوان تأمین کننده آب آشامیدنی مرکز استان ۲۱ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
ندائی افزود: حجم آب ذخیره شده در پشت سد سبلان مشگین شهر به عنوان بزرگترین سد بزرگ استان ۲۸ میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴ درصد کاهش دارد.
وی با اشاره به کاهش حجم آب در ۴۳ سد کوتاه استان گفت: در این سدها هم ۲۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حجم آنها ۹ درصد کاهش یافته است.
ندائی مصرف بهینه آب و صرفه‌جویی در استفاده از آب کشاورزی و آشامیدنی را ضروری دانست و گفت: لازم است رسانه‌ها فرهنگ استفاده بهینه از آب کشاورزی و آشامیدنی را در بین مردم ترویج دهند.
وی با اشاره به اهمیت تأمین آب پایدار برای شهروندان و مصارف کشاورزی بر نظارت دقیق الگوی کشت اراضی پایاب شبکه‌ها تاکید کرد و صرفه‌جویی در مصارف مختلف آب سدها را به دلیل کاهش بارش‌ها در سال جاری خواستار شد.
مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: تدوین و اجرای برنامه‌های مدیریت و مقابله با خشکسالی با بهره‌گیری از تمامی امکانات و تجارب سنوات گذشته در اولویت این شرکت قرار گرفته است.
ندائی اظهار کرد: ضروری است اقدامات اساسی در اصلاح و تدوین الگوی کشت برای شبکه‌های زهکشی مغان و خدا آفرین بر اساس اقلیم، ظرفیت تأسیسات، منابع آبی قابل دسترس و شرایط اجتماعی منطقه با همکاری نهادهای مربوطه انجام شود.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت خشکسالی باید از هرگونه تحویل آب به اراضی فاقد کشت جلوگیری و از برنامه‌ریزی برای کشت زود هنگام محصولات توسط مشترکان شبکه آبیاری خودداری شود.