دستاوردهای جهاددانشگاهی ثابت کرد، اعتماد به جوانان راهگشاست
جهاد دانشگاهی از ابتدا تاکنون با نگاهی متفاوت مسیرش را رو به تعالی طی کرده است و توانسته نشان دهد جمله ما میتوانیم تنها یک شعار نیست بلکه با تلاش و پشتکار و استفاده از توان داخلی و نخبگان جوان میتوان این شعار را عملی کرد.

ایسنا/قزوین جهاد دانشگاهی از ابتدا تاکنون با نگاهی متفاوت مسیرش را رو به تعالی طی کرده است و توانسته نشان دهد جمله ما میتوانیم تنها یک شعار نیست بلکه با تلاش و پشتکار و استفاده از توان داخلی و نخبگان جوان میتوان این شعار را عملی کرد.
به گزارش ایسنا، یکی از راههایی که جهاد دانشگاهی میتواند دستاوردهای خود را به منصه ظهور بگذارد برگزاری نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی است که دی ماه سال جاری با هدف روایت دستاوردها و توانمندیهای نوآورانه در بوستان گفتگو در تهران برگزار شد.
ارائه توانمندیها و ظرفیتهای جهاد دانشگاهی در این نمایشگاه بهنوعی نمایش توان داخلی به مسئولان بود و نشان داد جهاد دانشگاهی بهعنوان یک بازوی دانشبنیان میتواند با دریافت مأموریت در حل مسائل کشور نقشآفرینی کند.
اهمیت اعتماد به توان داخلی و نخبگان
فرشاد پیله چی، رئیس جهاد دانشگاهی قزوین درخصوص این نمایشگاه به ایسنا گفت: نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای جهاد دانشگاهی نمونهای از فعالیتهای مجموعه بزرگ جهاد دانشگاهی بود که هر ۱۰ سال یک بار برگزار میشود و آخرین دستاوردها و توانمندیهای جهاد دانشگاهی در عرصههای پژوهش، آموزش و فرهنگ به نمایش گذاشته میشود.
وی بیان کرد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ این اتفاق رقم خود تا همه کارمندان جهاد به خود ببالند که در چنین مجموعه پویا و فعالی در حال خدمت به مردم هستند؛ مجموعهای که دستاوردهای مهمی را در طول ۴۰ سال برای مردم به ارمغان آورده است.
این مسئول تصریح کرد: فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی متعددی در جهاد انجام گرفته، یکی از مهمترین ظرفیتهای جهاد دانشگاهی که نباید از کنار آن بهسادگی گذشت، دستاوردهای پژوهشی است، خصوصاً در سه بخش فنی مهندسی؛ پزشکی و کشاورزی جهاد دانشگاهی در طول این سالها دستاوردهای منحصربهفردی داشته؛ در این نمایشگاه تفاهمنامههای مختلفی در سطح ملی با جهاد دانشگاهی منعقد شد که این اتفاق فرصتی برای تعامل و تبادل ظرفیتها و پایهریزی اقداماتی برای دستیابی به دستاوردهای آینده بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خداوند را شاکریم که در جهاد دانشگاهی در عرصههای مختلف این توانمندی وجود دارد که به کمک کشور بیاییم و بحث اقتصاد مقاومتی را پررنگتر و متعالیتر پیش ببریم.
پیلهچی بیان کرد: در این میان نکته بسیار مهم این است که مسئولین کشوری به این موضوع باید توجه داشته باشند که طبق فرموده مقام معظم رهبری هرچه بیشتر به توان داخلی اعتماد کرده و از نخبگان و دانشمندان داخل کشور در گام دوم انقلاب در راستای رسیدن به قلههای علمی و فرهنگی استفاده کنند.
وی بیان کرد: دستاوردی که از استان قزوین در این نمایشگاه ارائه شد مجموعه کتب بومی آموزش زبان انگلیسی با عنوان تجاری آیت بود؛ این کتابها با رویکردهای خلاقانه هنری، علمی و فرهنگی راهی نو در تألیف متون آموزش زبانهای خارجی گشوده است که میتواند برای کشورهای اسلامی و سایر کشورهایی که همچون ایران فرهنگی غنی دارند الگو باشد.
این مسئول افزود: این مجموعه در ۸ سطح برای زبان آموزان آماده شده و در کنار کتاب پک کامل صوتی، تصویری و کتاب معلم هم وجود دارد و در پی آن هستیم که برای این مجموعه اپلیکیشن هم طراحی کنیم، این کتابها اکنون به صورت پایلوت در سراسر کشور در حال تدریس است و امیدواریم تا پایان سال به صورت کامل آماده و راهی بازار شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین در پایان اظهار کرد: رویداد دیگری که در نمایشگاه جهاد دانشگاهی صورت گرفت برگزاری پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر جهاد دانشگاهی با حضور محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و حجتالاسلام مصطفی رستمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بود که در این برنامه از دکتر علی دلزنده از جهاد دانشگاهی قزوین از سوی دفتر علوم انسانی و هنر معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی بهعنوان پژوهشگر برتر تقدیر شد.
جهاد دانشگاهی مسئله محور عمل کند
دکتر فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز که از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی بازدید داشته در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این نمایشگاه نماد خوب ظرفیتها و توانمندیهای دانشمندان و متخصصان جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری، فرهنگ، آموزش و کارآفرینی، تجاری سازی و اقتصاد دانشبنیان بود.
وی افزود: خوشبختانه جهاددانشگاهی دستاوردهای خوبی را در حوزههای مختلف دارد که میتوان با حمایت بیشتر زمینه ارتقاء این توانمندیها و گره گشایی از مشکلات، مسائل و معضلات مختلف کشور را در جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی فرابخشی فراهم کرد.
جهاد دانشگاهی باید مسئله محور عمل و برحسب آن اولویتها و پروژههایی را تعریف کند.
این نماینده مجلس بیان کرد: قطعاً با اعتماد به توان داخلی و حمایت از آنها میتوان شاهد تحول در حوزههای مختلف و رشد و شکوفایی در کشور بود.
بومیسازی فناوری و تکنولوژی و ارتقاء آن نیازمند حمایت جدی از دانشمندان پرتوان داخلی است.
محمدبیگی خاطرنشان کرد: امروز تولیدکنندگان ما در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند لذا باید با روشهای نوین علمی و فناوری به کمک آنها آمده تا خلأهای موجود را در این عرصه پر کند.
وی افزود: از سوی دیگر باید سرمایهگذاران و صنعتگران را به سمت حمایت جدی از تولیدات نوین فناورانه و علمی سوق داد؛ قطعاً با ایجاد ارتباط دو سویه بین حوزه صنعت و شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی میتوان شاهد تحول و بهبود وضعیت کشور در عرصههای مختلف و عبور از تحریم بود.
انتهای پیام