15 میلیارد تومان به مناطق سیلزده استان فارس اختصاص داده شد- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - براساس اعلام نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در پی سفر وزیر کشور به بیرم بنیاد مستضعفان 15 میلیارد تومان به مناطق سیلزده و 5 میلیارد تومان به بیرم اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، با وجود گذشت یک هفته از سامانه بارشی سنگین در استان فارس آثار این سامانه که منجر به بروز سیل در نقاط جنوبی استان به ویژه منطقه لارستان و شهر بیرم شد همچنان وجود دارد.
از بین رفتن راههای ارتباطی و پلها و تخریب بیش از هزار خانه مسکونی شهری و روستایی تنها بخشی از خسارت سیل به استان فارس است.
در همین رابطه روز جمعه وحیدی، وزیر کشور بازدیدی از این مناطق داشت که براساس اعلام حسین حسینزاده، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در پی سفر وزیر کشور به بیرم بنیاد مستضعفان 15 میلیارد تومان به مناطق سیلزده و 5 میلیارد تومان به بیرم اختصاص یافت.
به گفته وی با توجه به بازدید وزیر کشور از بخش بیرم در گفتوگوی تلفنی با رئیس بنیاد مستضعفان قرار شد 15 میلیارد تومان برای جبران خسارات ناشی از سیل به شهرستانهای لارستان، خنج، گراش و اوز اختصاص یابد.
حسینزاده اعلام کرد که با توجه به پیگیریهای معاون استاندار، نماینده و فرماندار شهرستان فتاح موافقت کرد تا 5 میلیارد تومان دیگر و با هدف جبران خسارات بخش بیرم داده شود.
نماینده مردم شهرستان لارستان در بازدید وزیر کشور از بیرم با بیان اینکه دولت باید تسهیلات و تجهیزات رایگان به مردم بدهد، گفت: حجم خسارتها در بیرم و حوزه انتخابیه بسیار است، اما متاسفانه مسئولان ارشد و کشوری توجه چندانی به این بخش نکردند.
به گفته وی آنچه مردم در برهه کنونی انتظار دارند، ارائه تسهیلات و تجهیزات و مصالح ساختمانی رایگان به منظور بازسازی و مقاومسازی منازل است.
زمینهای کشاورزی، مسیرهای مواصلاتی و معابر شهری و روستایی بسیاری نیز آسیب دیدند که برآورد اولیه خسارات انجام شده و لازم است دولت هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهد.
تخریب هزار و 100 واحد مسکونی در مناطق جنوب استان فارس
محمود رضایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس نیز در همین راستا گزارشی از میزان تخریب و خسارت سیل اعلام کرده است.
به گفته وی تخریب بیش از هزار و 100 واحد مسکونی در مناطق جنوبی استان در پی بارندگیهای اخیر رخ داده است که در همین راستا بیش از 500 چادر برای اسکان موقت مردم سیل زده جنوب استان توزیع شده است.
براساس گفتههای معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در برخی از نقاط جنوب استان میزان بارشها به 200 میلیمتر رسیده که در این نقاط به ویژه در شهر بیرم خسارت بسیاری را بر جای گذاشته است.
توزیع اقلام غذایی از طریق بالگرد برای نقاطی از شهرستان مهر و لارستان دیگر موضوعی است که رضایی به آن اشاره کرده و بر این اساس بعد از توقف بارشها، تیمهای ارزیابی بنیاد مسکن فارس و شرکتها و دستگاههای متولی زیرساختها در استان، بررسی شرایط و ارزیابی خسارات وارده را آغاز کردهاند.
به گفته رضایی طبق برآوردهای اولیه بیش از هزار و 100 واحد مسکونی در مناطق جنوبی استان دچار خسارت شدند که از این تعداد 500 واحد مسکونی نیاز به بازسازی داشته و 600 واحد نیز نیازمند تعمیر هستند که ارقام این خسارات از طریق سازمان مدیریت بحران کشور به هیئت دولت اعلام میشود.
با توجه به تخریب راههای ارتباطی و پلها در این مناطق معاون هماهنگی امور عمرانی استان فارس از بازسازی جادهها و تعمیر راهها خبر داد و البته برگشت شرایط به روال عادی را زمانبر دانست.
دولت مبلغی به صورت تنخواه به مناطق سیل زده اختصاص میدهد
در پی بازدید وزیر کشور از این مناطق و به نقل از استانداری فارس وحیدی اظهار داشت: همه نهادها، سازمانها و گروههای مختلف مردمی، سپاه، بسیج، بنیادهای مستضعفان، برکت و علوی، هلال احمر و نیروهای راهداری، راهسازی و شهرداریها هم اینک در مناطق سیل زده و با قوت پای کار و در کنار مردم هستند.
وی با بیان اینکه مرحله نخست پشتیبانیها که همان تخلیه آب از منازل، رساندن اقلام خوراکی، پوشاک و یا ایجاد اردوگاههای اسکان موقت در مناطق سیل زده و بحرانی بود انجام شده بیان کرد: در گام بعدی بازتوانی سیلزدگان و ارزیابی دقیق از میزان خسارات در بخشهای گوناگون است که این کار نیز باید با شتاب بیشتری انجام شود.
وحیدی گفت: سیل و زلزله و مخاطرات طبیعی و این گونه مصیبتها اگرچه سنگین و عمیق و دردناک است اما روی دیگر آن که در حقیقت ایجاد حس همبستگی و همیاری در میان ملت و همگریی بیشتر دولت با مردم و ایجاد هماهنگیهای منظم بین بخشی از جنبههای مثبت این اتفاقات است.
وزیر کشور افزود: در میان گزارش خسارات به سیلزدگان بخشی عظیمی در حوزه کشاورزی و تلف شدن دامها، خسارت به باغ و زراعت و شیلات و چاههای کشاورزی مردم بوده که این مهم باید به طور دقیق و ویژه در دستور قرار گیرد و مکانیسمها و شرایط لازم برای جبران این خسارات سنگین باید با فوریت و شتاب بیشتری انجام شود.
او همچنین بر ضرورت تامین آب شرب سالم و مسئله بهداشت عمومی در مناطق سیل زده و نیز تامین امنیت مردم در این شرایط تاکید کرد و گفت: دولت تا زمان تصویب و اختصاص بودجه در جلسه هیئت دولت، مبلغی را نیز به صورت تنخواه و اعتباراتی را بر اساس مواد و ظرفیتهای قانونی از جمله ماده 10 و 12 قانون مدیریت بحران برای مناطق سیل زده پیش بینی کرده و دستگاهها و به ویژه استانداران باید راههای قانونی برای هزینه کرد و تلاش برای جذب این اعتبارات را در دستور کار قرار دهند.
وزیر کشور اظهار داشت: استفاده از ظرفیت و توان بخشهای غیردولتی، شرکتها و نهادهای قدرتمند دارای امکانات لجستیکی و ماشینآلات و نیروی انسانی و دیگر ظرفیتهای مادی باید در اولویت مسئولان امر در مناطق سیلزده قرار گیرد.
وی ادامه داد: سازمانهایی همچون بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت، گروههای جهادی و بسیج میتوانند تا حدود زیادی برای رفع چالشها و کمک به سیل زدگان در کنار مردم و دولت باشند.
انتهای پیام/424 /ی