خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گرامیداشت علمای واقف فارس در شیراز برگزار می شود

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 10 اردیبهشت 1398 - 13:15
شیراز- مراسم بزرگداشت آیت الله سید عبدالباقی مجتهد و آیت الله سید محمد باقر(حاج عالم آیت الهی) از علما و واقفان فارس در شیراز برگزار می شود.
آيت،حاج،سيد،شيراز،الله،مرحوم،مجتهد،حضرت،ميرزاي،شيرازي،عالم،ا ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس، سید شمس الدین آیت الهی وکیل موقوفه مجتهد اظهار داشت: مجلس بزرگداشت واقف بزرگ و مرجع عالیقدر تشیع حضرت آیت الله حاج سید عبدالباقی مجتهد و حضرت آیت الله حاج سید محمد باقر (حاج عالم آیت الهی) روز جمعه ۱۳ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.
وی افزود: این برنامه ساعت شش و نیم صبح همراه با قرائت دعای ندبه و سخنرانی آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در مسجد آقا احمد برگزار خواهد شد.
مرحوم حاج سید عبدالباقر مجتهد آیت الهی در سال ۱۲۷۸ در شیراز به دنیا آمدند، وی فرزند علامه آیت الله حاج سید محمد باقر ملاباشی دوم هستند و طبق آن چیزی که مرحوم فرصت الدوله در آثار عجم می‌نویسد، بعد از تحصیلات مقدماتی در شیراز عازم عراق می‌شود و در سامرا که میرزای شیرازی در آن رحل اقامت افکنده بودند اقامت گزید و تحت سرپرستی آن زعیم بزرگوار به ادامه تحصیل پرداخت و چون با مرحوم میرزای شیرازی نسبت خویشاوندی داشت، میرزا نه در مدرسه، بلکه در منزل خود او را جا داد.
از اساتید بارز این بزرگوار می‌توان علاوه بر مرحوم میرزای شیرازی به آخوند خراسانی و مرحوم آقا شیخ عبدالله مازندرانی اشاره کرد که از آنان اجازه اجتهاد پیدا کرده بود.
بعد از تکمیل تحصیلات در نجف و بازگشت به شیراز شیفته اخلاق آیت االه سید عبدالحسین لاری می‌شود وبه همراه ایشان به لار می‌رود و شاگردی او را می‌کند.
این عالم بزرگ در ۲۵ شعبان ۱۳۵۴ در شیراز از دنیا می‌روند و در قطعه‌ای پشت حافظیه به خاک سپرده می‌شوند، وی همچنین واقف بود و نیت وقف‌هایش، اطعام و تعزیه داری حضرت امام حسین (ع)، کمک به زوار امام حسین (ع) و هر مصرف خیر دیگری است که ثواب آن به آن حضرت برسد.
آیت الله حاج عالم آیت اللهی نیز فرزند مرجع عالیقدر آیت الله حاج سید عبدالباقی مجتهد و از علمای بزرگ وبه نام وامام جمعه شهر شیراز بود و در سن بیست وپنج سالگی به مقام اجتهاد نائل آمد.
وی تألیفاتی هم داشت که یکی از آثارش تاکنون سه بار به چاپ رسیده است و باقیات صالحات بسیاری از جمله احداث قبرستان، مساجد، حمام و مدارس علمیه داشتند و در ۲۴ خرداد ۱۳۵۸ در مشهد فوت و در صحن آزادی آستان مقدس رضوی دفن می‌شود.