برگزاری اولین جشنواره خوراک ملل در برج میلاد
اولین جشنواره خوراک ملل با حضور کشورهای عضو اکو از ۲۰ تا ۲۵ مرداد در مرکز نمایشگاهی برج میلاد برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین جشنواره بین المللی خوراک ملل به منظور معرفی آداب و رسوم ملتهای مختلف درباره طبخ و مصرف غذا ۲۰ تا ۲۵ مردادماه در مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار میشود.
این برنامه صرف حمایت سازمان میراث فرهنگی، کانون اتومبیلرانی و جهانگردی، وزارت فرهنگ و ارشاد، مؤسسه فرهنگی اکو، خواهد بود.
از جمله اهداف برگزاری این برنامه نمایش و معرفی غذاهای بومی ایرانی و خارجی، استعدادیابی و انتخاب برترین استعدادهای آشپزی و معرفی سرآشپزهای مطرح ایرانی و بین المللی، بنیانگذاری جذب توریسم غذا و غیره است.
جلال ذکائی مسئول برگزاری این جشنواره در نشست خبری این جشنواره که پیش از ظهر روز ۱۰ اردیبهشت در سالن اجتماعات کانون جهانگردی و اتومبیلرانی برگزار شد، گفت: این جشنواره در بخش عمومی از رستورانهایی که غذای بین المللی ارائه میکنند، تولیدکنندگان مواد غذایی رستورانها و مراکز پذیرایی و کافی شاپ ها دعوت کرده است.
در بخش بین الملل نیز شرکت کنندگانی از کشورهای همسایه و سایر کشورها بر اساس دعوت از سفارتخانه و پیگیری رایزنهای فرهنگی خواهد بود.
در بخش فعالیتهای جنبی و جشنوارهای این برنامه در فضای باز اجرا میشود که شامل قسمتهای متنوع و برنامههای شاد و هنری خواهد بود که برای اولین بار اجرا میشود.
در بخش آموزش نیز کارگاههای آموزشی درباره آئینهای پخت غذا و آئینهای محلی برنامه خواهند داشت.
ذکائی در ادامه بیان کرد: در حوزه سبک ملی غذاهای ایرانی، اقدامات خوبی انجام شده است اما ما در نظر داریم تا در این جشنواره ظرفیتهای این صنعت را در بخش منطقهای و بین المللی معرفی کنیم.
وی گفت: هنگام سفر هر گردشگری میخواهد تا از غذاهای آن مقصد گردشگری امتحان کند.
ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
همچنین از رایزنهای فرهنگی خواسته ایم تا در این برنامه حضور پیدا کنند.
ما محدودیتی برای حضور کشورها در این جشنواره نداریم.
اما این محدودیت وجود دارد که از مواد غذایی حلال برای طبخ غذا در این جشنواره استفاده کنند.
وی افزود: ۳۸ غذای ملی ثبت شده و ۳ غذای جهانی در قالب پوستر و یا نمایش پخت آنها در این برنامه معرفی میشود.
ذکائی با بیان اینکه در این جشنواره هیئت داوران نخواهیم داشت، گفت: این برنامه حالت مسابقهای ندارد اما از نظرات پژوهشگاه میراث فرهنگی برای بخشهای علمی کمک میگیریم.
افراد شرکت کننده در این جشنواره نیز به صورت ریالی یا ارزی هزینههای خود را برای حضور در غرفههای جشنواره میپردازند اما تسهیلاتی برای حضور کشورهای عضو اکو در نظر گرفته ایم.
همچنین غرفه ویژه انجمن بانوان دیپلمات که ۷۰ عضو دارد نیز داریم تا غذاهای مربوط به کشورشان را در این غرفه عرضه کنند.
در نشست خبری این جشنواره بیان شد که قرار است در طول برگزاری جشنواره غذاهای ملل دنده کباب کرمانشاه ثبت ملی و اعلام رسمی شود.