روسیه، طالبان و صلح افغانستان؛ تغییر استراتژی یا استراتژی تغییر؟
روسیه در سالهای اخیر نه تنها سیاست خود در افغانستان بلکه شیوه خود در جنوب آسیا را نیز تغییر داده و در حال گسترش روابط با افغانستان و پاکستان است.

روسیه در سالهای اخیر نه تنها سیاست خود در افغانستان بلکه شیوه خود در جنوب آسیا را نیز تغییر داده و در حال گسترش روابط با افغانستان و پاکستان است.
روسیه، طالبان و صلح افغانستان؛ تغییر استراتژی یا استراتژی تغییر؟
به گزارش خبرنگار دفاتر منطقهای خبرگزاری فارس، روسیه نه تنها سیاست خود در افغانستان بلکه شیوه خود در جنوب آسیا را نیز تغییر داده و در حال گسترش روابط با افغانستان همچنین پاکستان میباشد.
بعد از تغییر رویه روسیه، امکان مشارکت این کشور در مذاکرات صلح بین آمریکا و طالبان نیز میتواند مورد توجه قرار گیرد.
روسیه تلاش خود برای افزایش همکاری با پاکستان را نیز بیشتر کرده است.
درباره سفر چندی قبل نماینده «اف اس بی» سرویس اطلاعات روسیه به بندر گوادر نیز این کشور به سیاست قبلی خود عمل کرد و از فاش شدن جزئیات این سفر جلوگیری به عمل آورد.
طبق گزارشهایی که برخی نشریات پاکستانی از منابع آگاه منتشر میکنند روسیه تغییر سیاست خود را در افغانستان، جنوب آسیا و پاکستان آغاز کرده و با سرعت بیشتری درصدد اعمال این تغییرات میباشد.
ضمیرکابلوف نماینده ویژه پوتین به عنوان نماینده قدرتمند وزارت امور خارجه روسیه در این زمینه شاخص است.
روسیه از تایید موضوع بازدید الکساندر برتکن نماینده سرویس امنیتی این کشور از بندر گوادر همچنین سرمایهگذاری روسیه در این پروژه خودداری میکند.
گزارشها نشان میدهد ضمیرکابلوف از مدتها قبل به دنبال بررسی راههای همکاری سازمان اطلاعات پاکستان با صنایع دفاع روسیه است همین موضوع سبب شد که رئیسجمهور روسیه مسئولیتهای مهمی در وزارت امور خارجه را به وی واگذار کند و کابلوف بعد از رئیسجمهور و نخست وزیر تبدیل به سومین شخص قدرتمند در این کشور شود.
تلاشهای ضمیر کابلوف در یافتن بازارهای جدید برای روسیه و افزایش دوستان این کشور سبب شده که این موضوع بر سیاست روسیه در خاورمیانه نیز تأثیرگذار باشد.
گزارشها نشان میدهد ضمیر کابلوف به دنبال راههای تازه برای افزایش همکاری با افغانستان است.
به گفته برخی منابع آگاه، بیانیه وزارت امور خارجه روسیه مبنی بر نرفتن رئیس سرویس اطلاعات این کشور به پاکستان از وب سایت تمام سفارتهای این کشور غیر از سفارت روسیه در هند حذف شده است.
کابلوف سعی دارد روابط خود را با پاکستان گسترش دهد.
همین موضوع سبب شده وی روابط با رهبران مهم طالبان نیز برقرار کند.
وی به سفارت روسیه در کابل دستور داده بود تلاش برای برقراری ارتباط با گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان را آغاز کند و ترتیبی دهد تا کابلوف بتواند با حکمتیار ملاقات کند.
ارتباط داشتن با اعضای حزب اسلامی در آینده اهمیت زیادی برای روسیه دارد.
در حال حاضر روسیه در هر فرصتی از پاکستان پشتیبانی میکند.
روسیه در حال گسترش روابط خود با طالبان است بنابراین ممکن است علاوه بر چین، روسیه و ایران نیز در مذاکرات صلح افغانستان شرکت کنند که این موضوع موجب افزایش فشار بر واشنگتن خواهد شد.
نقش جامعه بینالملل برای تصمیمگیری درباره افغانستان نیز بسیار مهم است.
از سوی دیگر رسانههای وابسته به طالبان اعلام میکنند این گروه برای جنگ میتواند از هر کسی کمک بگیرد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد زیرا آنها برای احقاق حقوق خود میجنگند و میتوانند از روسیه و تمام کشورهای دنیا کمک دریافت کنند.
به گزارش این رسانهها، طالبان هیچ هدفی را خارج از افغانستان دنبال نمیکند و برای آزادی وطن خود میجنگد.
به همین دلیل است که بعد از گذشت 15 سال قدرت آنها همچنان پابرجاست و بلکه افزایش یافته است.
انتهای پیام/ح