تفسیر متفاوت از قوانین مالیاتی بلای جان پیمانکاران استان فارس شده است- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - عمده پیمانکاران استان با معضلات مالیاتی روبهرو هستند چراکه تفسیر متفاوت کارشناسان از قانون مالیاتی سبب شده که برخی از قوانین متفاوت اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، فعالان اقتصادی در استان فارس همواره از وجود موانع بسیاری چون مشکلات مالیاتی، تامین اجتماعی و دیگر مسائل گلایهمند بودند و همواره در جلسات مختلف که با حضور مسئولان استانی برگزار میشود، خواهان رفع این مشکلات هستند.
استاندار فارس نیز بارها در جلساتی که با حضور سرمایهگذاران برگزار شده بر حمایت از بخش خصوصی و سرمایهگذاران تاکید کرده است.
محمدهادی ایمانیه در گفتوگو با بخش خصوصی استان فارس از آمادگی فضای استان برای کسب و کار و سرمایهگذاری خبر داد.
به گفته وی در صورتی که سرمایهگذاری نسبت به تعلل و کندی کار دستگاهی گلایه دارد میتواند با مراجعه به معاونت امور اقتصادی نسبت رفع مشکل اقدام کند.
در این میان پیمانکاران نیز به عنوان مجریان پروژهها با مشکلاتی روبهرو هستند که مهمترین آنها مالیات است که منجر به مشکلات دیگری از جمله عدم همکاری با شرکتهای پیمانکار جهت تقسیط بلندمدت بدهیهای مالیاتی اعم از عملکرد و ارزش افزوده، عدم تهاتر بدهیهای مالیاتی سنوات گذشته با مطالبات پیمانکاران، حتی با اسناد خزانه میشود.
در همین راستا کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی فارس امروز در نشستی اقدام به بررسی مشکلات پیمانکاران پرداخت.
علیرضا قدرتی عضو هیئت نمایندگان و رئیس این کمیسیون با بیان اینکه عمده پیمانکاران استان با معضلات مالیاتی روبهرو هستند، اظهار داشت:تفسیر متفاوت کارشناسان از قانون مالیاتی سبب شده که برخی از قوانین متفاوت اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه در استان فارس سختگیریهای بیشتری در اجرای قوانین مالیاتی وجود دارد، گفت: اتاق بازرگانی استان به عنوان پارلمان بخش خصوصی به دنبال تسهیل فضای کسب و کار و فعالیت برای فعالان اقتصادی در استان است و در این مسیر از ظرفیتهای قانونی استفاده میکند.
قدرتی با بیان اینکه باید یک رویه برای اجرای قوانین وجود داشته باشد، افزود: اجرای متفاوت قوانین آن هم قوانین حوزه مالیات سبب سردرگمی سرمایهگذاران و پیمانکاران میشود.
وی با بیان راهکاری برای حل این معضلات بیان کرد: باید مکانیزمی برای دریافت مستقیم مالیات بر ارزش افزوده به طور مستقیم از کارفرمایان بدون واسطه پیمانکار طراحی شود تا مشکلات فراوان پیمانکاران در این زمینه حل شود.
رئیس کمیسیون مالیات همچنین درباره مشکلاتی که درباره اسناد خزانه وجود دارد، عنوان کرد: تهاتر اسناد خزانه دریافتی از کارفرمایان دولتی با بدهی مالیاتی امکانپذیر نیست در حالی که صادرکننده اسناد وزارت اقتصاد و دارایی و دریافتکننده مالیات نیز خودشان هستند.
ارسال پرونده مودیان به اجرائیات و مسدودی حساب یا قطع تلفن یا ممنوع الخروجی بدون اطلاع قبلی از دیگر مشکلاتی بود که قدرتی در این جلسه آن را مطرح کرد.
تقسیط مالیاتی بیش از 12 ماه برای تولیدکنندگان و پیمانکاران
طهماسب فرخی، معاون مودیان بزرگ مالیاتی سازمان امور مالیاتی فارس نیز در این جلسه با اشاره به امکان قانون در تقسیط مالیات گفت: سازمان امور مالیاتی میتواند برای اجرای ماده 167 قانون مالیاتهای مستقیم بدهی مالیاتی را حداکثر تا 36 ماه تقسیط کند.
وی با بیان اینکه همچنین براساس بخشنامههای تفویض اختیار تا 12 ماه تقسیط صورت میگیرد اما در ستاد تسهیل براساس مصوبه هیات وزیران و با رعایت ماده 167 میتوان بدهی مالیاتی شرکتهای تولیدی را تا 60 ماه تقسیط کرد، گفت: شرکتهای پیمانکاری نیز میتوانند از این تقسیط بیش از 12 ماه استفاده کنند.
فرخی با بیان اینکه 5 هزار میلیارد تومان سهم سازمان امور مالیاتی از اسناد خزانه است، بیان کرد: سررسید تهاتر اسناد خزانه با مطالبات پیمانکاران براساس بخشنامه مشخص میشود اما تهاتر اسناد خزانه برای سالهای قبل یک مورد ملی است و باید در شورای گفتوگو مطرح شود.
وی با بیان اینکه مالیات عملکرد پیمانکاران باید دفاتر و اسناد داشته باشند و مالیات بر ارزش افزوده براساس اسناد و مدارک واقعی مودی قابل بررسی است، عنوان کرد: درباره پروندههای مالیاتی براساس ماده 216 و 238 پس از قطعی شدن مالیات هم میتوان اعتراض کرد و به سرعت پاسخ گرفت.
شروط بخشودگی جرائم مالیاتی تا پایان سال
در ادامه علیرضا شهابی مشاور مدیرکل امور مالیاتی استان فارس نیز گفت: اداره اجرائیات سبب میشود حساب و تلفن مودیان مسدود شود چون مالیات خود را در موعد مقرر پرداخت نکردهاند اما اداره اجرائیات از تاریخ دریافت برگ قطعی تا یک ماه به مودی مهلت میدهد که مالیات خود را پرداخت کند و در صورت عدم مراجعه مودی مسدودی اعمال میشود.
وی با بیان اینکه توقف اجرائیات در عهده سازمان امور مالیاتی نیست افزود: براساس بخشنامهها تا پایان سال 1400 چنانچه مودی تا یک ماه از تاریخ ابلاغ برگ قطعی نسبت به پرداخت اصل مالیات جریمه غیرقابل بخشش و آن قسمت از جریمههایی که با بخشودگی موافقت نشده اقدام کند، 100 درصد جرائم قابل بخشش است.
انتهای پیام/424/ی