فرسودگی ۴۰ درصد شبکه آب شهری در استان زنجان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: ۴۰ درصد شبکه آب شهری در استان زنجان فرسوده است.

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: ۴۰ درصد شبکه آب شهری در استان زنجان فرسوده است.
علیرضا جزءقاسمی ظهر امروز (۱۲ دیماه) در نشست خبری به مناسبت سی و یکمین سالروز تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب، با اشاره به وضعیت نامناسب سال گذشته آبی، اظهار کرد: از ابتدای امسال، سال سختی در رابطه با آب سپری کردهایم ولی خدمات به صورت مستمر ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه پارسال وضعیت نامناسبی داشتیم ولی امیدواریم امسال از این پس وضعیت بهتر شود، افزود: پیشبینی این است که حتی برف زمستان امسال هم ماندگار نخواهد بود و این باعث میشود که ذخیره برفی نداشته باشیم که همین موضوع منابع آبی را تهدید خواهد کرد، به عبارت دیگر بارندگی، دارندگی نیست.
این مسئول ادامه داد: استان زنجان در بحث آب شرب و بهداشتی در حدود ۷۵ درصد به منابع آب زیرزمینی متکی بوده و شرکت آب و فاضلاب استان زنجان به صد درصد جمعیت شهری و ۹۰ درصد جمعیت روستایی خدمات ارائه میکند ولی سال قبل در روستاها برای تامین آب شرب مشکل داشتیم و علاوه بر این مصارف روستایی، تامین آب سبک و سنگین روستایی و تامین آب باغ و باغچه فشار مضاعفی بر شرکت در تامین آب وارد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه ۳۰ درصد حجم آب روستاها متعلق به افراد پرمصرف است، گفت: مشترکان پرمصرف در روستاها در حدود چند برابر میزان مصرف، آب مصرف میکنند؛ همچنین وجود انشعابات غیرمجاز آب در روستاهای استان و استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری درختان، باغچهها و احشام نیز جزو چالشهای جدی بر سر راه تامین آب شرب پایدار در استان زنجان است.
جزءقاسمی در رابطه با روستاهای دارای تنش آبی و توجه به فصلی بودن تنش در روستاها، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ روستای استان زنجان در تنش آبی به سر میبرند و این در حالی است که در نیمه نخست امسال بیش از ۱۶۰ روستا از تنش آبی خارج شده ولی با ادامهدار شدن کمآبی و کاهش بارندگیها، احتمال بازگشت این روستاها به وضعیت تنش آبی وجود دارد و در برخی موارد در روستاها چندین بار کفشکنی انجام شد که نشان از نامناسب بودن وضعیت تنش آبی است.
وی با اشاره به اینکه اجرای پروژهها نیازمند همکاری مردم نیز در مصرف آب است، افزود: حتی الان نیز مشاهده میکنیم که مصارف آب بالا است و فرقی با مصارف تابستانی نداشته است.
بارندگیهای احتمالی بعدی کسری تراز آبی قبل را جبران نخواهد کرد و امیدواریم با همکاری مردم و شهروندان این وضعیت را کنترل کنیم.
این مسئول در رابطه با هدررفت آب در زنجان، خاطرنشان کرد: هدررفت آب با عنوان آب بدون درآمد به دو بخش واقعی و ظاهری تقسیمبندی میشود که هدررفت واقعی از محل فرسودگی تاسیسات و هدررفت ظاهری از محل ایرادات اندازهگیری اتفاق میافتد.
میانگین آب بدون درآمد استان ۳۹ درصد است که ۲۳.۵ درصد آن شهری و ۴۵ درصد آن روستایی است و این در حالی است که ۴۰ درصد تاسیسات شهری استان فرسوده بوده و روند اصلاح شبکه به کندی انجام میشود.
انتهای پیام