خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی ۵ گونه جدید از خزندگان ایران

ایسنا | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 12 دی 1400 - 12:11
پنج گونه جدید از خزندگان ایران شناسایی و به موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد.
موزه،ملي،كشور،تايپ،ذخاير،ژنتيكي،حفاظت،طبيعي

پنج گونه جدید از خزندگان ایران شناسایی و به موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد.
به گزارش ایسنا محمد مدادی - مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی - درباره اکوسیستم‌های متنوع در کشور گفت : ایران دارای تنوع بالا و خاصی از اکوسیستم‌های متنوع است که در جای‌جای این سرزمین پراکنده‌اند و هنوز هم نقاط بسیاری در کشورمان به لحاظ تنوع زیستی ناشناخته اند که مطالعه و تلاش زیادی را می‌طلبد.
وی افزود: تیم تحقیقاتی از دانشگاه حکیم سبزواری شهرستان سبزوار واقع در استان خراسان رضوی در سال‌های اخیر با انجام چند سفر پژوهشی به برخی از مناطق در استان‌های هرمزگان ، فارس و اصفهان با بررسی فون خزندگان آن به نتایج جالبی دست پیدا کردند و در نتیجه این تحقیقات ۵ گونه جدید از سوسماران ( بانام عمومی مارمولک) برای فون ایران برای اولین بار در جهان توصیف و معرفی شدند.
مدادی خاطرنشان کرد: این‌گونه‌ها از خانواده‌های Lacertidae و Gekkonidae است و به نام‌های زیر Eremias isfahanica , Tropicolotes hormozganensis , Microgecko varaviensis نام گذاری شده‌اند.
وی با اشاره به این که حفظ نمونه‌های تایپ در موزه و در داخل کشور اهمیت بسزایی دارد و جزء سرمایه‌های ملی و ذخایر زیستی کشور محسوب می‌شوند، گفت: متأسفانه در دهه‌های گذشته این مسئله در کشور جدی گرفته نشده است و بسیاری از نمونه‌های تایپ گونه‌های اندمیک در موزه‌های خارج از کشور و یا در مجموعه‌های محلی و فردی نگهداری می‌شوند، درحالی‌که نگهداری این نمونه‌ها باید در موزه ملی باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست، محمد مدادی گفت: براساس بخشنامه صادره سال ۱۳۹۸ و با هدف قانون حفاظت و بهره‌برداری از ذخایر ژنتیکی، خروج نمونه تایپ تاکسون‌های حیات‌ وحش از کشور ممنوع است و تمامی پژوهشگران باید در صورت معرفی گونه جدید، نمونه‌های تایپ آن را به موزه ملی تاریخ طبیعی تحویل دهند و در این باره، اولین مورد از نمونه‌های تایپ به موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد.
انتهای پیام