بیشترین خانههای غیرمقاوم در شمال استان گلستان وجود دارد- اخبار گلستان - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - مدیرکل بنیاد مسکن گلستان با بیان اینکه در بازدیدهای اخیر از برخی روستاها شاهد افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی هستیم، گفت: در زمان بروز حادثه این خانهها، منجر به تشدید خسارتهای جانی و مالی میشود.

سیدمحمد حسینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان، با بیان اینکه بنیاد مسکن شرایط را برای خانهدار شدن مردم در روستاها به ویژه برای جوانان تسهیل کرده است، اظهار داشت: به متقاضیان روستایی بدون هیچ محدودیتی، تسهیلات ارزان قیمت 100 میلیون تومانی با کارمزد 4 درصد و بازپرداخت 20 ساله پرداخت میشود و با توجه به ناایمن و غیرمقاوم بودن حدود 44 درصد واحدهای مسکونی روستایی در استان، مردم میتوانند از این فرصت برای نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی خود استفاده کنند.
وی گفت: ضمانت بانکی برای تسهیلات مسکن روستایی براساس مصوبه هیئت دولت به صورت سفته زنجیرهای است و مردم میتوانند با تشکیل پرونده و مراجعه بانکها از این تسهیلات برخوردار شوند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان بیان داشت: به رغم شرایط خوبی که برای ساخت واحدهای مسکونی جدید در روستاها وجود دارد اما بازدیدهای کارشناسان بنیاد مسکن از روستاها نشان میدهد تعداد ساخت و سازهای غیرمجاز، غیراصولی و غیرفنی در روستاها در حال افزایش است.
وی نسبت به اینگونه ساخت و سازها هشدار داد و گفت: در زمان بروز حادثه این بناها هیچ استحکامی ندارند و عامل تشدید کننده خسارتهای جانی و مالی خواهند بود.
حسینی افزود: تخلفات ساخت و سازها در خارج از محدوده روستاها باید از طریق امور اراضی و منابع طبیعی پیگیری و با آنها برخورد شود اما در مورد ساخت و سازهای غیرفنی و غیراصولی در بافت روستاها، دهیاران موظف به گزارش و تشکیل پرونده هستند.
وی بیان داشت: با اینحال بنیاد مسکن استان برای صیانت از طرحهای هادی روستایی، سالانه صدها گزارش درخصوص تخلفات ساخت و ساز در روستاها و اطراف آن را به دستگاههای متولی ارائه میدهد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان تأکید کرد: ساخت و سازهای غیراصولی که با مصالح آجر و سیمان انجام میشود به شدت خطرساز بوده و خسارت فراوانی را برای ساکنان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد ساخت و سازهای غیرایمن و غیراصولی در شمال استان اتفاق میافتد، گفت: علاوه براین بالاترین میزان واحدهای فرسوده و غیرمقاوم نیز در روستاهای شمال استان وجود دارد که باید فکری برای آنها کرد.
حسینی افزود: حدود 20 درصد واحدهای مسکونی غیرایمن روستایی در شهرستان گنبدکاووس وجود دارد و در شهرستانهای آق قلا و کلاله نیز هرکدام 15 درصد مجموع واحدهای مسکونی غیرمقاوم روستایی استان را دارند و در بقیه شهرستانها متوسط 7 تا 8 درصد واحدهای مسکونی روستایی غیرمقاوم است.
وی هشدار داد: اگر زلزله با قدرت بیش از 6 ریشتر در شمال استان رخ دهد با وجود خانههای غیرمقاوم، احتمال وقوع یک فاجعه انسانی را خواهیم داشت و امیدواریم با شرایطی که فراهم شده مردم این روستاها در امر نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی خود مشارکت بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/582/ ع