تفسیر قرآن زمینه تدبر در قرآن فراهم میآورد/ هدفم از شرکت در مسابقات قرآنی رقابت نیست
صاحب مقام اول رشته تفسیر 44مین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: تفسیر قرآن در واقع زمینه را برای تدبر در قرآن فراهم میآورد و این مهم که تک تک آیات قرآن درسهایی مهم و حیاتی برای ما است فقط با تدبر و عمل به آن محقق مییابد در غیر اینصورت صرف روخوانی و حفط و قرائت قرآن کافی نیست.

صاحب مقام اول رشته تفسیر 44مین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: تفسیر قرآن در واقع زمینه را برای تدبر در قرآن فراهم میآورد و این مهم که تک تک آیات قرآن درسهایی مهم و حیاتی برای ما است فقط با تدبر و عمل به آن محقق مییابد در غیر اینصورت صرف روخوانی و حفط و قرائت قرآن کافی نیست.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، کویستان صیدی متولد ۲۹ اردیبهشت ۱۳۶۵ شهر سنندج و تحصیلکرده دانشگاه علوم پزشکی کردستان در رشته بهداشت حرفهای است، وی از سنین کودکی علاقهمند به قرآن بوده رشته تخصصی خود را بر اساس همین علاقه حفظ قرآن انتخاب کرده است و تا کنون چندین بار در رشته حفظ ۵ جزء موفق به کسب رتبههای برتر استان شده است و در ۴۴مین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تغییر رشته داده و در رشته تفسیر رتبه اول کشور را کسب کرد به بهانه این موفقیت با این بانوی قرآنی به گفتوگو نشستیم.
فارس: فعالیت قرآنی را از کجا شروع کردید و در چه زمینههایی فعالیت دارید؟
بنده از سنین کودکی علاقه خاصی به قرآن داشتم ولی چون در شهرستان کوچک دهگلان زندگی میکردیم کلاسهای تجوید و تخصصی برای بانوان وجود نداشت که بتوانم به صورت علمی مباحث و علوم قرآنی را بیاموزم تا اینکه پس از ازدواج به شهرستان قروه آمدیم و در اینجا در خدمت استاد بزرگوارم سرکار خانم گوران مباحث تخصصی قرآن را آموختم و شروع به حفظ قرآن کردم در حال حاظر نیز به امید خدا حافظ ده جزء اول قرآن کریم هستم و برکت و نور قرآن را همواره در مراحل مختلف زندگی درک کردهام.
فارس: چندمین بار است که در رشته تفسیر قرآن شرکت میکنید؟
مسابقات سازمان اوقاف یکی از معتبرترین مسابقات قرآنی کشور است و در واقع متولی اصلی مسابقات از مرحله شهرستانی تا بین المللی این سازمان است که بالتبع رقابت سنگینی بین متسابقین وجود دارد.
بنده نخستین بار است در رشته تفسیر شرکت میکنم و رمز موفقت خود را اول عنایت پروردگار و بعد سابقه حفظ قرآن می دانم زیرا که سالهاست در رشته حفظ فعالیت داشته و به این موضوع که تدبر در قرآن مهمترین عامل موفقیت نه تنها در فعالیت های قرآنی بلکه تمامی مراحل زندگی است ایمان دارم.
فارس: الان که در زمینه تفسیر قرآن فعالیت دارید این مهم تا چه اندازهای در زندگی شما تاثیر گذاشته است؟
تفسیر قرآن در واقع زمینه را برای تدبر در قرآن فراهم میآورد و این مهم که تک تک آیات قرآن درسهایی مهم و حیاتی برای ما است فقط با تدبر و عمل به آن محقق مییابد در غیر اینصورت صرفروخوانی و حفط و قرائت قرآن کافی نیست.
بنده در این دوره از مسابقات اگر نکتهای از سه سوره متبرکه مومنون،نور و فرقان به عنوان سرمشق عملی زندگی آموخته باشم بسیار برایم ارزشمند و جای افتخار دارد.
فارس: چه پیامی برای کسانی که میخواهند در این زمینه فعالیت داشته باشند، دارید؟
آیه به آیه قرآن درس زندگی است و هر وقت آیهای از قرآن را خواندیم سعی کنیم تمام و کمال معنا و مفهوم آن را درک کنیم، قطعاً هر کس در هر آزمونی شرکت میکند هدف او کسب مقام است به قول استاد بزرگ و پیشکسوت قرآنی استان استاد زاهد مرادی مهمترین عامل این است که با دل قرآن بخوانیم و با دل در مسابقات شرکت کنیم.
هدف رقابت نیست هدف انس عمیق با قرآن و کسب تجربه است ،مسابقات مانند یک جریان انگیزشی زمینه را برای فعالیت بیشتر فراهم میآورد و تمرکز و درک عمیق آیات قرآن بهترین کمک را میتواند در موفقیت متسابق داشته باشد.
فارس: آیا از روند برگزاری مسابقات رضایت دارید؟
امسال اطلاعرسانی بسیار مناسبی در مرحله شهرستانی و استانی صورت گرفت به صورتی که نه تنها به صورت پیامک و بهرهگیری از ظرفیت گروههای فضای مجازی اطلاع رسانی اولیه صورت گرفت، بلکه کارشناسان قرآنی شهرستان قروه با تکتک فعالان قرآنی به صورت تلفنی تماس گرفتند و در انتخاب رشته مشاوره تلفنی انجام شد و به نظرم بسیار کار خلاقانه و پسندیدهای بود همانجا بود که بنده با مشورت کارشناس قرآنی به جای رشته حفظ در رشته تفسیر ثبت نام نمودم زیرا به دلیل تعطیلی موسسات و کلاسهای تخصصی حفظ بهترین تصمیم را برای حضور در رشته تفسیر اتخاذ نمودیم.
فارس: و کلام آخرتان؟
در آخر ضمن تقدیر و تشکر از دستاندرکاران چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم و مسئولین قرآنی سازمان اوقاف از این نهاد مقدس و قرآنی تقاضا دارم از موسسات و کانونهای قرآنی در مناطق محروم حمایت کنند زیرا با توجه به شیوع بیماری کرونا تمام موسسات قرآنی دو سال است که تعطیل شده و این اماکن که محلی برای ایجاد انگیزه و تبادل علوم قرآنی و برگزاری کرسیهای قرآنی بود از فعالیت دست کشیده اند و در صورتیکه حمایت اساسی از این مراکز صورت بگیرد استان کردستان میتواند به قطب قرآنی کشور تبدیل شود زیرا که این استان سرشار از استعدادهای قرآنی است.
گفتنی است؛ چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در سال جاری ویژه برادران و خواهران بالای ۱۸ سال در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ کل،حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۵ جزء، اذان، دعاخوانی و تفسیرعمومی برگزار به صورت شهرستانی، استانی و کشوری برگزار شد.
مرحله استانی رشتههای همسرایی و همخوانی و دعاخوانی پس از ضبط و ارسال آثار از سوی اوقاف استان به صورت متمرکز در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور داوری و راهیافتگان به مرحله کشوری راه یافتند که کویستان صیدی از کردستان موفق به کسب رتبه نخست این دوره از مسابقات در رشته تفسیر شد.
انتهای پیام/2330/71/ ق