مومیایی آمنهوتپ اول پس از ۳ هزار سال باز شد
باستان شناسان مومیایی آمنهوتپ اول را پس از ۳ هزار سال باز و برای درک جزئیات بیشتر مورد مطالعه دیجیتالی قرار دادند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از scitechdaily، تمام مومیاییهای سلطنتی که در قرنهای ۱۹ و ۲۰ یافت شدهاند، مدتهاست که مورد مطالعه قرار گرفته اند با این حال مصر شناسان هرگز آنقدر جسارت نداشته اند که مومیایی فرعون آمنهوتپ اول را به منظور مطالعه باز کنند.
این مسئله نه به خاطر هیچ نفرین افسانه ای بلکه به این دلیل بوده است که با گلدستههایی تزئین شده و صورت و گردنش نیز با ماسک نفیسی پوشانده شده بود.
اما اکنون برای اولین بار، دانشمندان مصری از سی تی اسکن سه بعدی (توموگرافی کامپیوتری) برای مطالعه دیجیتالی این مومیایی سلطنتی و مطالعه جزئیات آن استفاده کرده اند.
این اولین باری بود که مومیایی آمنهوتپ باز شد.
بار قبلی در قرن یازدهم قبل از میلاد بود که بیش از چهار قرن پس از کشف و دفن این مومیایی هیروگلیفها توضیح داده اند چگونه کشیشان مومیاییهای سلطنتی را از سلسلههای باستانی ترمیم و دفن کردند تا آسیبهای وارد شده توسط دزدان قبر را ترمیم کنند.
دکتر سحر سلیم رادیولوژیست پروژه مومیایی مصر گفت: با بازکردن دیجیتالی مومیایی میتوانیم این فرعون را که به خوبی حفظ شده است با جزئیات بیسابقهای بررسی کنیم.
بررسی های ما نشان می دهد که که آمنهوتپ اول هنگام مرگ تقریباً ۳۵ سال داشته است و او نیز تقریباً به ۱۶۹ سانتی متر می رسد.
این مومیایی ۳۰ طلسم و یک کمربند طلایی منحصر به فرد با مهرههای طلا به سر داشت.
همچنین به نظر میرسد آمنهوتپ اول از نظر فیزیکی شبیه پدرش بوده است زیرا چانهای باریک، بینی باریک کوچک و موهای مجعد داشته است.
سلیم ادامه داد: "ما هیچ زخم یا تغییر شکلی به دلیل بیماری برای توجیه علت مرگ پیدا نکردیم، به جز ضربات متعدد پس از مرگ که احتمالاً توسط سارقان قبر پس از اولین دفن او اتفاق افتاده است.
مومیایی آمنهوتپ اول (به معنای آمون راضی) دومین فرعون سلسله هجدهم مصر است که تقریباً از ۱۵۲۵ تا ۱۵۰۴ قبل از میلاد حکومت می کرد".
رادیولوژیست این پروژه افزود: "کشیشها جراحات وارده بر آمنهوتپ اول را که توسط دزدان مقبره را ترمیم کردند، مومیایی او را به شکوه سابق خود بازگرداندند و جواهرات و طلسمهای باشکوه را در جای خود حفظ کردند".
گفتنی است که سلیم و تیمش بیش از ۴۰ مومیایی سلطنتی پادشاهی جدید را در پروژه وزارت باستانی مصر که از سال ۲۰۰۵ راه اندازی شد مطالعه کردند و بیست و دو مومیایی سلطنتی از جمله مومیایی آمنهوتپ اول در آوریل ۲۰۲۱ به موزه جدیدی در قاهره منتقل شدند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/