نیروهای مازاد شهرداری را اخراج نکردهایم/باید پاسخگوی متدینین باشیم
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: سازمان بازرسی اعلام کرده در بخش اداری شهرداری مشهد ۲۵۰۰ نیروی مازاد مشغول به فعالیت هستند که شهرداری مشهد باید هرچه سریعتر تکلیف آنها را روشن کند. با این حال ما به دلیل وجود تبعات، انسانیت و نگرشهایی که داریم تاکنون هیچکس را اخراج نکردهایم.

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: سازمان بازرسی اعلام کرده در بخش اداری شهرداری مشهد ۲۵۰۰ نیروی مازاد مشغول به فعالیت هستند که شهرداری مشهد باید هرچه سریعتر تکلیف آنها را روشن کند.
با این حال ما به دلیل وجود تبعات، انسانیت و نگرشهایی که داریم تاکنون هیچکس را اخراج نکردهایم.
حسن موحدیان در گفتوگو با ایسنا در خصوص اخراج نیروهایی که در مدیریت شهری پنجم در شهرداری و شورای شهر به کار گرفته شده بودند، عنوان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده در این مدت تنها ۱۲ نفر به دلیل پایان قرارداد از شهرداری خارج شدهاند.
عمده این افراد با شهرداری قرارداد به شرط پست داشتند و با پایان دوران حضورشان در آن پست با آنان قطع همکاری شد.
وی درباره برنامههای شورای شهر مشهد برای احیای کوهستان پارک شادی اظهار کرد: شورای شهر مشهد چند جلسه با بانک دی برگزار و برای سرمایهگذاری آنان در کوهستان پارک تلاش کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: شورای شهر مشهد همچون مدیریت شهری و شهردار پیشین مشهد به دنبال احیای کوهستان پارک شادی است.
امیدوارم بتوانیم به شعار خود در این زمینه عمل و مشهد را به بهشت سرمایهگذاران تبدیل کنیم.
موحدیان در خصوص ایجاد شهربازی بینالمللی در مشهد خاطرنشان کرد: کوهستان پارک شادی مشهد، شهربازی پارک ملت و سایر شهربازیهای موجود در شهر هر یک به اندازه خود فضایی برای زائران و شهروندان فراهم میکند اما راهاندازی یک شهربازی در مقیاس ملی و منطقهای در کنار شهر بازیهای کنونی مورد توجه ویژه ماست.
وی در خصوص میزان اثرگذاری اقدامات شورای شهر برای احیای کوهستان پارک شادی عنوان کرد: باید امیدوار بود که بانک دی در احیای کوهستان پارک شادی سرمایهگذاری کند.
معایب و نواقص زیادی در این موضوع دیده میشود که شورای شهر پاسخگوی این معایب خواهد بود اما ما نباید پاسخگوی نواقص دیگران باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: شورای شهر مشهد در حال پیگیری است تا بستری فراهم شود که بانک دی و دیگر شرکتها برای احیای کوهستان پارک شادی وارد عمل شده و سرمایهگذاری کنند اما اگر آنها حاضر به سرمایهگذاری نباشند، نباید از شورای شهر ایراد گرفت.
نگرش منفی به سرمایهگذار تغییر کرده است
وی در خصوص آخرین وضعیت مالی و اقتصادی شهرداری مشهد تصریح کرد: اوایل انقلاب نگرشهایی در خصوص سرمایهداران و سرمایهگذاری در شهر وجود داشت که اکنون آن نگرشها از بین رفته یا تغییر کرده است.
در حال حاضر نگرش ما این است که باید هوای سرمایهدار را داشت و به آنها کمک کرد.
بر این اساس لازم است برای سرمایهدار اعتمادسازی کرده و بستری فراهم کنیم که وارد سرمایهگذاری شود.
موحدیان با تأکید بر اینکه شهرداری از لحاظ اقتصادی در شرایط بدی نیست، بیان کرد: مدیرت شهری بدهی دارد اما تلاش ما پرداخت بدهیهاست.
امسال به دلیل اینکه وضعیت ساختوساز خوب نیست، شهرداری دچار چنین وضعیتی شده است.
این موضوع تنها شامل حال مشهد نبوده و در همه جا ساختوساز وضعیت خوبی ندارد زیرا چشمانداز روشنی در آن دیده نمیشود.
شهرداری مشهد ورشکسته نیست
وی در خصوص میزان بدهی شهرداری مشهد گفت: تاکنون حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیارد تومان از بدهی شهرداری تایید شده اما ممکن است میزان بدهی کلی شهرداری بسیار بیشتر از این باشد.
با این حال در حال مدیریت شرایط هستیم و نگرانی از این بابت نداریم.
ما به همه پیمانکاران اطمینان میدهیم که شرایط به زودی به حالت عادی باز میگردد.
تاکنون توانستهایم تا حدودی بدهی شهرداری را تسویه کنیم.
در پایان سال شهرداری اوضاع بهتری پیدا میکند و این موضوع به دلیل تخفیفاتی است که شهرداری اعمال خواهد کرد.
در مجموع میتوان گفت که شهرداری مشهد ورشکسته نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه سرمایهگذاری در مشهد توجیه قانع کننده دارد، تصریح کرد: سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر در مشهد رفت و آمد دارند.
بنابراین در هر قسمتی از این شهر که سرمایهگذاری شود، بازار مصرف به وجود میآید.
این بازار مصرف را نباید نادیده گرفت.
ما امیدواریم مسائل مربوط رکورد اقتصادی و تورم حل گردد تا مقداری از نگرانی سرمایهگذاران نیز برطرف شود.
شورای شهر تلاش میکند امکاناتی برای تسهیل فعالیت سرمایهگذاران فراهم کند تا سرمایههای خود را وارد مشهد کنند.
مدیرت شهری تمایل دارد با سرمایهگذاران ارتباط برقرار کند.
مقابله با آسیبهای اجتماعی وظیفه اصلی ما نیست اما به متولیان کمک میکنیم
وی در خصوص اقدامات مدیریت شهری برای کنترل آمار بالای آسیبهای اجتماعی همچون طلاق، بزهکاری، سرقت و نزاع در مشهد گفت: مدیریت شهری باید اقداماتی که جزو ماموریتهای اصلی آن است را انجام دهد و در خصوص آن پاسخگو باشد.
در کنار این مسائل ماموریتهای بینبخشی نیز وجود دارد که جزو مامورریتهای اصلی مدیریت شهری نیست اما تمایل داریم در راستای بهبود وضعیت شهر، ایجاد آرامش در فضای آن و انجام آموزشهای شهروندی در چنین فعالیتهایی نیز مشارکت کنیم.
موحدیان افزود: مدیریت شهری با وجود اینکه این مسائل جزو ماموریتهای اصلی آن نیست، پذیرفته در این زمینهها با نهادهای مسئول همکاری داشته باشد و بودجههایی نیز به این امور اختصاص داده است.
برای نمونه با آموزش و پرورش همکاری زیادی داشتهایم.
همچنین در پی شیوع ویروس کرونا پا به پای دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودیم و به آن کمک کردیم.
در مجموع مدیریت شهری مشهد همیشه در کنار سازمانها و ارگانها بوده و هست اما ورود به مسائل اجتماعی به عنوان وظیفه و ماموریت اصلی مدیریت شهری گزارهای غیرقابل قبول است.
۳ راهکار برای حاشیه شهر مشهد
وی در خصوص برنامههای مدیریت شهری مشهد برای حاشیه شهر مشهد با بیان اینکه باید سه راهکار اصلی را در حاشیه شهر دنبال کرد، گفت: نخستین اقدام بسترسازی برای ارتقای شرایط محیطی است.
یعنی باید شرایط محیطی پایدار و فراگیری در مناطق حاشیهای ایجاد کنیم که مردم آن محلات احساس آرامش و امنیت داشته باشند و همراه با کرامت انسانی رشد کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: یکی از مشکلات این مناطق این است که کوچههای باریک و طولانی دارد که به شوارع دسترسی ندارد.
ما باید برای رفع این مشکلات بسترسازی کنیم.
اکنون طرحی در دست داریم که از کنار کال طرق خیابانی ۲۴ متری احداث شود تا دسترسی به شهرکهای شهیدان باهنر و رجایی آسان شود.
این اقدام سبب میشود ترافیک بالای بولوار حر کاهش یابد.
همچنین شهرداری قصد دارد تکلیف میدان بار رضوی را روشن کند.
ما باید فضای سبز و خدماتی که میتوانیم ارائه دهیم را به تدریج افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: راهکار دوم پیشگیری از گسترش اسکانهای غیررسمی و ساخت مسکن با قیمت مناسب است.
در گذشته اقداماتی در این راستا انجام شده که از آن جمله میتوان به انبوهسازی در خیابانهای پنجتن و رسالت اشاره کرد.
هماکنون نیز شهرداری مشهد زمینهایی را با قیمت مناسب در منطقه پنجتن واگذار میکند و کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در حال ساخت خانههایی است که در اختیار نیازمندان قرار دهد.
موحدیان خاطرنشان کرد: کاهش حد تفکیک اراضی از ۲۵۰ متر به حدود ۱۰۰ متر از دیگر اقداماتی است که میتواند از مشکلات محلات حاشیهای بکاهد.
در صورت انجام این امر میتوان بسیاری از مشکلات در حوزه خدمات پایه و زیربناها را حل کرد و خانههایی در حد توانایی و استطاعت مردم آن مناطق برایشان فراهم ساخت.
وی با اشاره به لزوم ایجاد حس تعلق و گسترش فرهنگ شهروندی در مناطق حاشیهای مشهد بیان کرد: در همین راستا باید تصمیمگیریها با مشارکت مردم مناطق انجام شود چراکه نمیتوان در این زمینه به اقدامات دستوری اتکا کرد.
بر این اساس در شورای اسلامی شهر برای هر محله حاشیهای ۱۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شد تا بر اساس خواست و نیازهای مردم هزینه شود.
این مشارکت فرهنگ همکاری را به دنبال میآورد و مردم را امیدوار میکند و باعث میشود شهروندان به شهرداری اعتماد بیشتری داشته باشند.
موحدیان در خصوص برخی گزارشها درباره قصد شورای ششم برای ابطال مصوبه شورای پنجم شهر مشهد درباره استفاده اصناف از پیادهروها گفت: هنوز لایحهای در این خصوص به شورا داده نشده و صحبتهایی که شده فقط در حد اظهار نظر بوده است.
وی ادامه داد: دلایل این افراد برای طرح چنین موضوعی این بود که برخی از کسانی که برای صرف غذا به این محیطها میروند حیوانات خانگی خود را روی صندلی یا میز قرار میدهند که متدینین از این موضوع ایراد گرفتهاند.
ما باید پاسخگوی متدینین باشیم.
با این حال اظهار نظر قطعی در این خصوص با اعضای شوراست و آنها باید تصمیم بگیرند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص جایگاه زنان در مدیریت شهری گفت: زن و شوهر مکمل هم هستند و با هم میتوانند جامعه را بسازند اما کارکرد آنها متفاوت است.
من مدعی هستم خانمها به خاطر روح لطیفی که دارند، نمیتوانند در مسند قضاوت قرار گیرند چون قضاوت از لحاظ روحی آنان را به هممیریزد.
من متعقد هستم یک خانم نباید ۱۸ ساعت در روز کار کند.
از همین رو نباید به آنان فعالیتهای استرسزا را واگذار کرد چون بیش از حد خسته میشوند و همین موضوع برای روحیهشان خوب نیست.
وی با تأکید بر اینکه مخالف کار بانوان نیستم، اضافه کرد: من میگویم نباید به خانمها کار سخت داد چراکه زن مایه آرامش و مرد مایه آسایش است.
زن باید آرامش داشته باشد تا زندگی را آرام کند و کار دشوار بیرون او را از این لطافت خارج میکند.
انتهای پیام