استعداد نوجوانان شناسایی شود/تربیت مجموعه مکبران برجسته در لرستان
خرمآباد- نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر لزوم شناسایی و شکوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان گفت: تربیت مجموعهای از مکبران برجسته در استان از اهداف برگزاری مسابقه مکبری است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی صبح امروز دوشنبه در مسابقه بزرگ مکبری دانش آموزان خرم آباد با اشاره به اینکه این مسابقات به ابتکار و خلاقیت آقای زینی وند که رابط ستاد نماز جمعه خرم آباد هستند برگزار میشود که تشکر میکنیم، اظهار داشت: نکته اول این است که یکی از وظایف مربیان تربیتی کشف استعدادهای دانش آموزان است.
مربیان تربیتی استعداد دانش آموزان را شناسایی کنند
وی با بیان اینکه خداوند متعال استعدادهای فراوانی در وجود انسان قرار داد، یکی استعداد درس خواندن، یکی استعداد فناوری، سخنرانی و … را دارد، تصریح کرد: هر شخصی را که خدای متعال آفریده یک استعدادی در درونش قرار داده است.
کار یک مربی آن است که این استعداد را کشف و رشد دهد.
معنای تربیت شناسایی استعدادها و رشد و پرورش استعدادها است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه یکی از استعدادهایی که خدای متعال به افراد داده صدای خوش است، شخصی با صدایش میتواند کار هنری انجام دهد و این قدرت را دارد که افراد را جذب کند، این صدای خوش یک نعمت است، افزود: پیامبر اکرم (ص) در حدیثی فرمود من صدای خوش را دوست میدارم.
این صدای خوش وقتی در کار معنوی به کار گرفته شود ارزشش دوبرابر میشود.
آیت الله میرعمادی با اشاره به اینکه در روایت داریم که قرآن را با صدای خوش بخوانیم، گفت: «و رتّل القرآن ترتیلاً»، یعنی شمرده شمرده و با صدای خوش خواندن.
یکی از جلوههای صدای خوش در اذان و اقامه است
وی با بیان اینکه از جمله جلوههای صدای خوش در اذان و اقامه است، تصریح کرد: از شرایط مؤذن این است که صدای خوش داشته باشد.
یکی از جلوههای صدای خوش در گفتن تکبیرهای نماز است.
داشتن صدای خوش یک نعمت است.
گروههای سرود و تواشیح واقعاً هنرمندی به خرج میدهند.
نماینده ولیفقیه در لرستان یادآور شد: شما دانش آموزانی که در این مسابقه مکبری شرکت کردهاید قطعاً یک نعمت بسیار خوبی از سوی خدای متعال به شما بخشیده شده و آن صدای خوش است.
تربیت مجموعه ای از مکبران برجسته در لرستان
آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه مرحله اول مسابقه مکبری در مهرماه سال قبل برگزار شد و ۲۵ نفر از میان ۱۸۰ نفر انتخاب شدند، افزود: این برگزیدگان در ۲۵ هفته نماز جمعه تکبیر گفتند؛ در نهایت هم ۷ نفر انتخاب شدند که در مسابقات کشوری حاضر میشوند.
وی با اشاره به اینکه در مرحله دوم مسابقه مکبری ۱۵۵ نفر شرکت کردهاند که بازهم ۲۵ نفر انتخاب میشود و در طول ۶ ماهه اول سال در نماز جمعه تکبیر میگویند، اظهار داشت: ان شاء الله در آینده یک مجموعه ارزشمندی از مکبران را در استان داشته باشیم که در مسابقات کشوری شرکت کنند.
تشریح ویژگیهای مکبر
نماینده ولیفقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در روایت آمده است کسی که اذان و تکبیر میگوید در روز قیامت یک سر و گردن از دیگران برتری دارد، تصریح کرد: شما در میان دانش آموزان دیگر برتری دارید.
کسی که میخواهد برتر و الگو باشد چند خصوصیت باید داشته باشد؛ اول اخلاص است، پیامبر اکرم (ص) بلال را به خاطر اخلاص به عنوان اذان گو انتخاب کرد.
آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه دومین شرط لازم آشنایی با اذان و اقامه و نماز است، اذان را به صورت فصل فصل گفته شود و به معانی دقت شود و با توجه به معنی اذان بگویید، افزود: یک مکبر وقتی اذان میگوید باید تمام افراد را به خود جذب کند.
مکبران فرمانده نماز جماعت هستند.
با صوت بلند و رفیع باید مکبری شود.
این مسابقه مکبری در راستای رشد معنویت و اخلاق در نوجوانان برگزار میشود
وی خاطرنشان کرد: از پدر و مادرها میخواهیم فرزندان خود را تشویق و ترغیب کنند، استعدادها را شناسایی کنند.
نماینده ولیفقیه در لرستان ادامه داد: یکی از مباحث مطرح شده در بیانیه گام دوم انقلاب، مسئله رشد معنویت و اخلاق نوجوانان و جوانان است؛ این مسابقه مکبری نیز در راستای رشد معنویت و اخلاق در جامعه برگزار میشود.