جایزه نخست جشنواره بینالمللی کاریکاتور به هنرمندی از استان فارس رسید- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - جایزه نخست ششمین جشنواره بینالمللی کارتون لبخند دریا در کشور روسیه توسط احمدرضا سهرابی، کاریکاتوریست برجسته استان فارس کسب شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در میان همه هنرها شاید به جرات بتوان گفت که هنر کاریکاتور از جنبه عمومیتری برخوردار است چرا که کاریکاتوریست در کنار مردم و موضوع مورد دغدغه مردم را دست مایه اثر هنری خود میکند و با زبان طنز میگوید آنچه برای مردم دغدغه است.
طنز موجود در کاریکاتور گاه از تلخیهای سوژه میکاهد اما تاثیرش به شدت بیشتر از دیگر انواع انعکاس است.
احمدرضا سهرابی متولد 8 فروردین 55 از جمله کاریکاتوریستهای استان فارس است که تاکنون چندین جایزه بینالمللی را از آن خود کرده است و از آنجا که در عرصه روزنامهنگاری نیز فعال است موضوعات روز را دست مایه کاریکاتورهای خود میکند.
کسب جایزه نخست ششمین جشنواره بینالمللی کارتون لبخند دریا در کشور روسیه توسط این کاریکاتوریست برجسته سبب شد که با وی گفتوگویی داشته باشیم.
سهرابی در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه موضوع جشنواره لبخند دریا رقابت، مجادله و مناقشه بود، اظهار داشت: این جشنواره 3 بخش کارتون چهره، کاریکاتورهای دنبالهدار و کاریکاتورهای تک تصویری داشت که من در بخش تک تصویر موفق به کسب جایزه نخست جشنواره شدم.
این کاریکاتوریست برجسته استان فارس با مناعت طبعی که مختص خود اوست، از بیتوجهی به هنر کاریکاتور سخن گفت و افزود: در بسیاری از جشنوارههای بینالمللی وقتی کاریکاتوریست ایرانی موفق به کسب جایزه میشود به دلایل مختلف از جمله تحریم از دادن جایزه به هنرمند ایرانی امتناع میکنند مانند جشنوارهای که در کشور برزیل برگزار شد.
وی با بیان اینکه در مواردی نیز پیش آمده که دادن جایزه را در یک پروسه طولانی مدت قرار دادهاند، گفت: این مظلومیت هنرمندان به ویژه کاریکاتوریستها را میرساند حال انتظاری که از مسئولان فرهنگی داخل کشور هست این است که حداقل در استان و کشور خودمان هنرمندان مورد بیمهری و بیتوجهی نباشند.
سهرابی با بیان اینکه وقتی هنرمندی با سختیهای این چنینی در یک جشنواره شرکت و کسب جایزه میکند برای کشور و استان نیز افتخار آفریده است، بیان کرد: ترسیم یک مسیر روشن با حمایت معنوی از هنرمند و دیده شدن میتواند هنرمند و کاریکاتوریست را برای ادامه راه دلگرم کند.
این کاریکاتوریست برجسته استان فارس با بیان اینکه مسئولان فرهنگی نگاه مهربانانهتری نسبت به هنرمندان، روزنامهنگاران و کاریکاتوریستها داشته باشند، عنوان کرد: مسئولان فرهنگی مانند شورای شهر، ارشاد، حوزه فرهنگی شهرداری و غیره میتوانند هنرمند را معرفی و به جامعه بشناسانند.
وی با بیان اینکه کاش ما کاریکاتوریستها و روزنامهنگاران نیز متولی داشتیم تصریح کرد: هنرمندان عرصه فرهنگ به ویژه کاریکاتوریستها هیچ جا دیده نمیشوند در حالی که کسب جایزه بینالمللی در یک رقابت جهانی با وسواس داوران جشنواره کار راحتی نیست.
سهرابی درباره اثر خود که در جشنواره روسیه موفق به کسب جایزه شده نیز خاطرنشان کرد: با توجه به موضوع جشنواره اثری که ارسال شد درباره سواد رسانهای است و سوژهای که استفاده شد نشان دادن وارونگی در انتقال پیام و مفهوم در برخی از رسانهها است که چگونه یک حقیقت را برعکس جلوه میدهند.
کسب لوح تقدیر جشنواره بینالمللی کاریکاتور lm / چین 2003، لوح تقدیر جشنواره بینالمللی کاریکاتور lm / چین2004 ، جایزه دهمین مسابقه بینالمللی کارتون و تصویرگری محیط زیست / چین – 2015، جایزه برتر جشنواره بینالمللی سواد رسانهای اندونزی / 2018، گواهی مسابقه بینالمللی کارتون Cebu Lampoon / فیلیپین 2019، دیپلم افتخار جشنواره بین المللی کارتونCUSCO / پرو - 2018، گواهی جشنواره بینالمللی دوسالانه کارتون آفریقا / نیجریه – 2014، اومیا ژاپن - 1994، نمایشگاه بینالمللی آلکالا اسپانیا - 2015، نخستین جشنواره بینالمللی عکس رژان تهران - 91 ، چهارمین مسابقه بینالمللی کارتون برلین آلمان - 2013، مسابقه بینالمللی بازگشت به خانه تهران - 91 ، پنجمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر تهران - 91 ، جشنواره بینالمللی کارتون مازاتلان مکزیک - 2013، دهمین دوسالانه بینالمللی کاریکاتور تهران- 92 ، جشنواره بینالمللی آیدین دوغان ترکیه - 2014، جشنواره بینالمللی Niels Bugge دانمارک - 2013، فینالیست دومین مسابقه بینالمللی کاریکاتور مراکش 2018، نمایشگاه بینالمللی کارتون توکیو ژاپن 2017 و چهاردهمین جشنواره بینالمللی کارتون LIMEIRA برزیل 2018 تنها بخشی از افتخارات احمد سهرابی، کاریکاتوریست و روزنامهنگار استان فارسی است.
انتهای پیام/424 /ی