از ماجرای نصب کارتخوان در مطب پزشکان تا آمار کوتاه قدی کودکان ایرانی
در این بسته خبری به مرور مهمترین اخبار حوزه سلامت در هفته گذشته میپردازیم.

داغترین اخبار سلامت در هفته گذشته؛
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویدادهایی متعدد مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
برخی با عنوان طب اسلامی نمک دریا را به خورد مردم میدهند/ شیر خشک را از بازار آزاد نخرید
علیاکبر سیاری معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت و رئیس انجمن تغذیه کودکان ایران، اظهار کرد: دورهای بود که ۲۰ درصد کودکان به دلیل سوءتغذیه دچار کوتاهی قد بودند، خوشبختانه امروزه دستاوردهایی بزرگ در رفع سوء تغذیه داشتهایم که این مسئله ناشی از فعالیت انجمنهای علمی دانشگاهها، افزایش سواد اطلاعرسانی رسانهها و بهبود بهداشت محیط و ارتقای سواد مادران بوده است.
معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت گفت: برخی تحت عنوان طب اسلامی نمک دریا را که خطرات بسیاری به دنبال دارد، به خورد مردم میدهند.
وی اظهار کرد: نمک یددار از عقب ماندگی ذهنی جلوگیری میکند اما فلزاتی سنگین دارد که خطرات بسیاری برای سلامت مردم و بهویژه کودکان به دنبال دارد.
ما به عنوان جامعه علمی تغذیه کشور نباید در برابر این اظهارات نادرست بی تفاوت باشیم.
سیاری اظهار کرد: یکی از نقشهای مهم انجمنهای علمی این است که با خرافات، ساده اندیشی و سوء استفاده ابزاری مقابله کنند و نگذاریم مواد غذایی ناسالم مانند نمک دریا را با عنوان طب اسلامی به خورد مردم بدهند.
این افرادی که فارغ التحصیلان حوزه هستند به مردم میگویند نان صنعتی نخورید، از مرغ استفاده نکنید و به کودکان خود واکسن نزنید.
شیوع ۴ درصدی کم خونی در کودکان/ چند درصد کودکان ایرانی کوتاهی قد دارند؟
زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش شیوع کوتاه قدی و کم وزنی ناشی از سوء تغذیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در دو دهه اخیر اظهار کرد: در یک مطالعه پنج ساله روند رشد قدی و شیوع سوءتغذیه کودکان را بررسی میکنیم که بر اساس آخرین مطالعات کشوری نشان داده شده است در ۲ دهه اخیر سوء تغذیه کودکانی که یک مشکل جدی بود به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
وی به شیوع کوتاه قدی در کودکان اشاره کرد و گفت: سه دهه پیش شیوع کوتاه قدی ناشی از سوءتغذیه در کودکان ۲۰ درصد بود و این میزان در مناطق محروم به ۵۰ درصد میرسید، اما بر اساس آخرین مطالعات انجام شده شیوع کوتاه قدی از میانگین ۲۰ درصد به چهار درصد کاهش پیدا کرده است و این به معنای رشد ۷۵ درصدی در کاهش شیوع کوتاه قدی کودکان است.
عبداللهی با بیان میزان شیوع کم وزنی در کودکان اظهار کرد: میزان کم وزنی ناشی از سوء تغذیه در کودکان سه دهه پیش ۱۷ درصد بود که با مداخلات صورت گرفته در شبکه بهداشت و درمانی و مراقبتهای تغذیهای برای کودکان به همراه مداخلات بین بخشی در کاهش سوء تغذیه توانستیم این میزان را به ۳.۸ درصد کاهش دهیم و این نشان از کاهش چشمگیر سوء تغذیه در کودکان دارد.
کارزار داغ نصب کارتخوان در مطب پزشکان/ جامعه پزشکی فرار مالیاتی دارد؟
نصب کارتخوان در مطب و اخذ مالیات ۱۰ درصدی از پزشکان، مصوبه جدید کمیسیون تلفیق مجلس بوده که حواشی بسیاری داشته است.
به دنبال این موضوع که الزامی برای نصب کارتخوان در مطب پزشکان وجود ندارد، نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ تصمیم گرفتند تا با الزام قانونی این موضوع را یکبار برای همیشه تمام کنند و مصوبه نصب کارتخوان در مطب پزشکان و مالیات آنها به تصویب رسید.
پس از تصویب این مصوبه دوباره جنجالها بالا گرفت و این موضوع به تیتر یک برخی رسانهها تبدیل شد و برخی با وجود موافقت با اصل موضوع اشکالاتی به مصوبه گرفتند و برخی آن را تایید کردند.
رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات موثر و موفق وزارت بهداشت در حوزه واکسیناسیون، اظهار داشت: طی ۲ دهه اخیر ایران، همگام و همزمان با سایر کشورها در ریشه کنی بیماریهای واگیر و واکسیناسیون اقدام کرده و امروزه به طوری قابل ملاحظه بیماریهای واگیر ریشه کن شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به موفقیت ایران در ریشه کنی آبله از سال ۸۸ تاکنون، گفت: پوشش بالای واکسیناسیون فلج اطفال موجب شد تا بیماری فلج اطفال به میزان ۹۹ درصد در سطح دنیا ریشه کن شود.
رئیسی با بیان اینکه میزان بروز بیماری فلج اطفال در سه کشور نیجریه، افغانستان و پاکستان بیشتر است، گفت: ۷۵ تا ۷۹ مورد بیماری فلج اطفال مشاهده شده در دنیا مربوط به ۲ کشور افغانستان و پاکستان هستند و علیرغم مجاورت ایران با این ۲ کشور، خوشبختانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه و واکسیناسیون به موقع، شاهد ابتلا به بیماری فلج اطفال در کشور نبودهایم.