خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نتایج انتخابات استانبول هنوز قطعی نشده است

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 09 اردیبهشت 1398 - 08:39
نهاد عالی انتخابات یک هفته فرصت دارد تا با بررسی تمام جوانب و اعتراضات٬ نظر نهایی و قاطعانه خود را در مورد نتایج انتخابات استانبول بیان کند.
انتخابات،نهاد،حزب،بررسي،استانبول،قاضي،نتايج،شكست،تن،اردوغان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه جمهوریت٬ 4 هفته از انتخابات شهرداری‌های ترکیه سپری شده اما هنوز هم نتایج انتخابات استانبول قطعی نشده است.
اگر چه اکرم امام اوغلو نامزد مخالفین اردوغان با اختلاف 14 هزار رای٬ اعتبارنامه قانونی را در اختیار گرفته و به فعالیت مشغول شده، اما هنوز هم اعتراضات حزب عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی (ائتلاف جمهور) بررسی نشده است.
حالا نهاد عالی انتخابات یک هفته فرصت دارد تا با بررسی تمام جوانب و اعتراضات٬ نظر نهایی و قاطعانه خود را در مورد نتایج انتخابات استانبول بیان کند.
رجب طیب اردوغان دو روز پیش در نشست کمپ آکپارتی برای بررسی میزان شکست و پیروزی این حزب در انتخابات٬ خطاب به سران حزب گفت: ما از حق خود کوتاه نمی‌آییم و شبهه و شائبه در انتخابات استانبول باید بررسی شود.
بن علی یلدرم نامزد شکست خورده ائتلاف جمهور گفت: من آدمی نیستم که در یک انتخابات شکست بخورم و بعد تلاش کنم نتیجه آن را تغییر دهم.
من پست و مقام‌های بالاتری داشته‌ام و این چیزها برای من مهم نیست.
آنچه برایم اهمیت دارد٬ صیانت از آرای مردم است.
نهاد عالی انتخابات در ترکیه٬ در واقع یک نهاد قضایی متشکل از 11 قاضی عالیر‌تبه است که بالاترین و اصلی‌ترین مرجع برای اعلام نظر در مورد نتایج انتخابات است و در سنت سیاسی احزاب ترکیه٬ هیچ حزبی نیست که به تصمیمات نهایی این نهاد٬ اقتدا نکند و یا در مقابل آن بایستد.
7 قاضی عضو نهاد عالی انتخابات به عنوان قاضی اصلی و 4 تن نیز به عنوان یدک و علی‌البدل حضور دارند.
6 تن از قضات از سوی قوه قضائیه و 5 تن نیز توسط دیوان عدالت اداری انتخاب می‌شوند، اما با این وجود٬ نهاد عالی مستقل است و هیچ مقام و محکمه‌ای نمی‌تواند به شکایت علیه این نهاد٬ رسیدگی کند.
انتهای پیام/