خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سهم کرمانشاه از لایحه بودجه 1401چقدر است؟

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 30 آذر 1400 - 11:31
لایحه بودجه سال 1401 چند روزی است که تقدیم مجلس شده، لایحه ای که با اصلاحات ساختاری بسیاری همراه بوده و تلاش دارد ضمن تحقق رشد هشت درصدی برای اقتصاد کشور و پیش روی به سمت توازن در توسعه تمام استانها، تورم و رشد نقدینگی را هم تا حدی کنترل کند.
استان،اعتبارات،بودجه،كرمانشاه،آينده،لايحه،تومان،ميزان،برنامه ...

ایسنا/کرمانشاه لایحه بودجه سال 1401 چند روزی است که تقدیم مجلس شده، لایحه ای که با اصلاحات ساختاری بسیاری همراه بوده و تلاش دارد ضمن تحقق رشد هشت درصدی برای اقتصاد کشور و پیش روی به سمت توازن در توسعه تمام استانها، تورم و رشد نقدینگی را هم تا حدی کنترل کند.
حالا هر استان کم و بیش سهم خود را از بودجه آینده کشور می داند و این میان سهم استان کرمانشاه هم مشخص شده، سهمی که در روزهای اخیر با اعتراض برخی نمایندگان استان همراه بوده است.
برای تشریح سهم استان از لایحه بودجه 1401 و جزییات آن سراغ رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه رفتیم.
2088 میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای برای کرمانشاه/ رتبه سیزدهم کشور هستیم
حبیب الله وفایی با حضور در دفتر ایسنا، با اشاره به سهم استان از لایحه بودجه سال آینده گفت: در لایحه بودجه سال آینده یکی از مهمترین بخش ها، بخش اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای(عمرانی) است که خوشبختانه بودجه استان در این بخش نسبت به بودجه امسال 57 درصد رشد داشته است.
وی افزود: این میزان رشد در حالی است که میانگین رشد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان های کشور 32 درصد بوده و تقریبا جزو چند استان اول کشور در زمینه میزان رشد این اعتبارات در لایحه بودجه سال آینده هستیم.
وی رقم اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان در لایجه بودجه سال آینده را 2088 میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: اگر تناسب جمعیت را در نظر بگیریم استان کرمانشاه تقریبا 2.4 درصد جمعیت کشور را دارد و این درحالیست که 3.3 درصد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای کشور در لایحه بودجه سال آینده به کرمانشاه اختصاص داده شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه در زمینه این اعتبارات در جایگاه سیزدهم کشور قرار دارد.
وی افزود: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای زیرمجموعه های مختلفی دارد که یکی از مهم ترین آنها که تقریبا سهم 50 درصدی این اعتبارات را تشکیل می دهد، اعتبارات عمرانی استانی است.
وفایی میزان اعتبارات عمرانی استانی استان کرمانشاه در لایحه بودجه سال آینده را 909.6 میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: در زمینه این اعتبارات هم در جایگاه دهم کشور قرار داریم.
افزایش 19 درصدی اعتبارات هزینه ای کرمانشاه/ این اعتبارات به تعداد کارکنان دولت بستگی دارد، نه جمعیت استان
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در ادامه میزان اعتبارات هزینه ای استان را هم در لایحه بودجه سال آینده 922 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود: این اعتبارات نیز نسبت به بودجه امسال با رقم 730 میلیارد تومان، 19 درصد رشد داشته است.
وفایی گفت: عمده رشد اعتبارات هزینه ای استان در لایحه بودجه سال آینده مربوط به افزایش حقوق است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در خصوص اعتراض برخی نمایندگان به پایین بودن اعتبارات هزینه ای استان در لایحه بودجه و محاسبه سهم هر کرمانشاهی از این اعتبارات، گفت: میزان اعتبارات هزینه ای تابع تعداد کارکنان دولت در هر استان است و اصلا ربطی به جمعیت کل آن استان ندارد که بخواهیم برایش سرانه تعیین کنیم.
وی افزود: اعتبارات هزینه ای متناسب با جمعیت کارمندان در هر استان و نیز ترکیب کارکنان از جمله تعداد کارکنان متاهل، دارای مدرک دکترا و ...
متفاوت است و این اعتبارات نسبت به شاخص جمعیت هر استان سنجیده نمی شود.
وفایی گفت: قاعدتا وقتی در استانی مانند اصفهان با تعداد بالای کارکنان دولت در آن قطعا میزان اعتبارات هزینه ای آن نسبت به کرمانشاه که تعداد کارکنان دولت در آن کمتر است بیشتر خواهد بود.
سهم 2000 میلیارد تومانی کرمانشاه از صندوق "پیشرفت و توسعه"
این مسئول با اشاره به برخی اصلاحات ساختاری در لایحه بودجه سال آینده گفت: از جمله این اصلاحات راه اندازی "صندوق پیشرفت و توسعه" برای هر استان است.
وی افزود: در حال حاضر در این صندوق حدود 66 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده که سهم هر استان از آن تقریبا برابر و حدود دو هزار میلیارد تومان است.
وفایی گفت: تا پیش از این درخصوص این اعتبارات بصورت متمرکز تصمیم گیری می شد، اما هم اکنون اختیارات وزار و سازمان برنامه و بودجه در خصوص این اعتبارات گرفته شده و تصمیم گیری در خصوص هزینه کرد این اعتبارات به شورای برنامه ریزی استان ها داده شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه تصریح کرد: عملا با این کار این استان ها هستند که در خصوص این اعتبار دو هزار میلیارد تومانی برای خود تصمیم گیری می کنند و تلاش شده که این اعتبارات در جهت کمک به افزایش و رونق تولید در هر استان صرف شود.
درآمد فروش اموال مازاد دولتی و مازاد درآمدهای مالیاتی به جیب کرمانشاه می رود
وی افزود: اصلاحات دیگری هم در لایحه بودجه صورت گرفته و از محل های دیگر هم اعتباراتی به استان داده خواهد شد، اما تا به اینجای کار فعلا پنج هزار میلیارد تومان(عمرانی و جاری) سهم قطعی استان از لایحه بودجه سال آینده است که قطعا بیشتر هم خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بطور مثال اگر استان اموال مازاد دولتی را به فروش برساند، درآمد حاصل از آن در اختیار استان قرار خواهد گرفت که سهم استان از محل فروش اموال مازاد برای سال آینده 450 میلیارد تومان تعیین شده است.
وفایی گفت: همچنین دولت مقرر کرده که در سال آینده مازاد درآمدهای مالیاتی هر استان، به صندوق "پیشرفت و توسعه" همان استان واریز شود.
وی افزود: در هشت ماهه امسال میزان تحقق درآمدهای استان 102 درصد بوده که در سال آینده این مازاد تحقق درآمدها به صندوق پیشرفت و توسعه استان واریز و اعتبارات استان برای هزینه کرد افزایش می یابد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به هدفگذاری رشد هشت درصدی اقتصادی کشور در سال آینده و تعیین رشد 7.5 درصدی در این زمینه برای کرمانشاه گفت: دستیابی به رشد 7.5 درصدی برای کرمانشاه شاید در وهله اول بعید به نظر برسد، اما کاملا دست یافتنی است.
وی افزود: کرمانشاه پتانسیل های بسیاری در حوزه کشاورزی، خدمات، صنعت و ...
دارد و به راحتی می توان با بهره گیری بیشتر از این ظرفیت ها این میزان رشد اقتصادی را محقق کرد.
وفایی گفت: در سالهای گذشته کرمانشاه رشد اقتصادی 7.3 درصد و حتی 9 درصد را هم تجربه کرده و اگر مدیران قدری همت کنند این میزان رشد هم در سال آینده برای استان محقق خواهد شد.
کرمانشاه باید سال آینده 2450 میلیارد تومان "درآمد" کسب کند/ این افزایش درآمد از "فرارهای مالیاتی" تامین می شود
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در ادامه گریزی هم به درآمدهای تعیین شده برای استان در لایحه بودجه سال آینده اشاره کرد و افزود: میزان درآمدهای استان در لایحه بودجه سال آینده 2450 میلیارد تومان تعیین شده که به نسبت بودجه امسال با رقم 1357 میلیارد تومان، رشد بالایی داشته است.
وفایی با بیان اینکه تحقق این میزان درآمد شدنی است، گفت: در این زمینه تاکید دولت بر کسب درآمد از محل جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.
وی افزود: در سال آینده هیچ فشاری بر مالیات دهندگان فعلی نخواهد بود و این افزایش درآمد از محل جلوگیری از فرارهای مالیاتی تامین می شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه گفت: دولت به دنبال سازوکارهایی است که جلوی فرار مالیاتی قشرهای پردرآمد جامعه را بگیرید و قطعا با اخذمالیات از آنها بیشتر از این درآمدها هم کسب خواهد شد.
انتهای پیام