خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجتماعات کوچک و شیوع بزرگ/ یلدای امسال را دور از هم بگذرانید

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 30 آذر 1400 - 09:54
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: در سطح دنیا، "اجتماعات کوچک" به عنوان خطرناک‌ترین راه انتقال بیماری بویژه با شناسایی سویه جدید اُمیکرون معرفی شده است به همین دلیل نیز توصیه می‌شود والدین بیشتر مراقب کودکانی که در سن واکسن نیستند، باشند و تزریق را برای سایر فرزندان انجام دهند.
دوز،تزريق،واكسن،استان،بهداشت،شب،يلدا،انتقال،درصد،كرونا،سويه، ...

ایسنا/ایلام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: در سطح دنیا، "اجتماعات کوچک" به عنوان خطرناک‌ترین راه انتقال بیماری بویژه با شناسایی سویه جدید اُمیکرون معرفی شده است به همین دلیل نیز توصیه می‌شود والدین بیشتر مراقب کودکانی که در سن واکسن نیستند، باشند و تزریق را برای سایر فرزندان انجام دهند.
جمیل صادقی‌فر در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه واکسیناسیون استان در دوز اول و دوم بسیار مطلوب است اما روند تزریق در دوز سوم مناسب نیست، اظهار کرد: دریافت دوز اول واکسن کرونا با بیش از ۸۷ درصد در افراد بالای ۱۲ سال و دوز دوم با بیش از ۷۴ درصد در استان ادامه دارد و در حال تلاش برای تکمیل فرآیند و افزایش تزریق در شهرستان‌هایی با سطح پایین تزریق هستیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام افزود: مساله امروز حوزه بهداشت تزریق دوز سوم واکسن است چرا که تاکنون بیشتر از ۲۰ هزار دوز در استان تزریق نشده و در حال حاضر تزریق دوز سوم در کنار پوشش واکسیناسیون در دوز اول و دوم به اولویت ما تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه تزریق دوز سوم بخصوص برای افرادی که سن بالا دارند یا افرادی که مشاغل حساس و پرخطر دارند، بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: انواع واکسن‌ها بجز آسترازنکا در استان موجود است البته این کمبود موقتی است و در روزهای آینده مرتفع خواهد شد.
نکته دیگر عدم استقبال از واکسن پاستوکوک است که ایمنی داشته و می‌توان در هر سه دوز از آن استفاده کرد.
صادقی‌فر تصریح کرد: بیش از ۹۳ درصد جمعیت دانش‌آموزی واکسن دریافت کرده‌اند و برای ما مهم است که چند درصد باقیمانده نیز اقدام به تزریق واکسن بکنند.
رئیس مرکز بهداشت استان، با بیان اینکه شب یلدا یکی از سنت‌های قدیمی است که با دورهم بودن و حافظ خوانی سپری می‌شوید، گفت: باید بپذیریم که برای حفظ سلامت جان مردم در مقطعی از شیوع کرونا واجباب نیز حرام اعلام گردید و نمازهای جمعه نیز برگزار نشد، بنابراین با در نظر گرفتن اولویت اصلی جامعه که حفظ سلامت همگی است مراسم شب یلدا رو خانوادگی برگزار کنید و از دورهمی گرفتن اجتناب نمایید.
بخصوص اینکه در روزهای اخیر نمونه‌ی جدید کرونا در کشور شناسایی شده و همین امر نیز خطر ایجاد موج جدید را در صورت رعایت نکردن، گوشزد می‌کند.
وی ادامه داد: از هفته‌ی گذشته آمار ابتلا مجدد در حال افزایش بخصوص در بین بچه‌های زیر ۱۲ سال است.
هر چند تست آنها منفی می‌شود ولی علائم گوارشی، اسهال و استفراغ در آنها مشهود است.
بنابراین چون یک عفونت ویروسی است به شدت قابل انتقال است و آمار را افزایش داده است.
بدین جهت والدین باید حساس‌تر باشند و شب یلدای امسال را دور از هم باشند تا از این مرحله‌ی سخت نیز عبور کنیم.
صادقی‌فر با تاکید بر اینکه بهرحال تعدادی از خانواده‌ها بر خلاف توصیه‌های بهداشتی ما، دور هم جمع می‌شوند، گفت: اگر در شب یلدا دور هم جمع می‌شوید حتما تهویه محیط صورت گیرد و افراد دارای علائم نه تنهت در شب یلدا بلکه در تجمعات دیگر هم شرکت نکنند.
وی تصریح کرد: در سطح دنیا، "اجتماعات کوچک" به عنوان خطرناک‌ترین راه انتقال بیماری بویژه با شناسایی سویه جدید اُمیکرون معرفی شده است به همین دلیل نیز توصیه می‌شود والدین بیشتر مراقب کودکانی که در سن واکسن نیستند، باشند و تزریق را برای سایر فرزندان انجام دهند.
همچنین بر استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در اجتماعات و شستن دست‌ها با آب و صابون یا ژل‌های ضد عفونی تاکید شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام افزود: ماهیت سویه جدید اُمیکرون به طور کامل مشخص نشده است ولی یقینا قدرت سرایت و انتقال آن بالاتر از دلتاویروس است و می‌تواند خود را در فرد با بی‌علامتی، علامت‌های خفیف تا شدید، در حد بستری و حتی مرگ نشان دهد.
وی تاکید کرد: برای حفظ سلامت جامعه اقدام به دریافت دوز سوم واکسن شود، تهویه محیط صورت گیرد، استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و پیشگیری از تجمعات بزرگ و کوچک در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام