آسیبشناسی ارز ترجیحی؛ ماجرای ورود ارز ۴۲۰۰ تومانی به اقتصاد کشور
آسیبشناسی ارز ترجیحی و راهکار توزیع عادلانه ارز در برنامه امشب گفتوگوی ویژه خبری بررسی شد.

در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه گفت و گوی ویژه خبری تصریح کرد: با شروع التهابات ارزی در ابتدای سال ۹۷ قرار شد تصمیماتی اتخاذ شود به دلیل اهمیت موضوع در آن زمان در کمیسیون اقتصادی طرحی را آماده کردیم.
او ادامه داد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه قرار بود نرخ ارز شناور مبنای تصمیمگیری باشد به گونه ای که ارز ۴۲۰۰ تومانی در کار نبود، این طرح بعد از بررسی به صحن مجلس آمد و روزی که نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شد ، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد وقت در کمیسیون بودند و توافقات کلی صورت گرفت .
پورابراهیمی گفت: توافق کردیم بر اساس رویکرد جدید تصمیمگیری کنیم،به طوری که رویکرد جدید همان رویکرد نرخ شناور بود تا اقتصاد کشور را مدیریت کنیم .
وی خاطرنشان کرد: شب قبل آن روز که جلسه کمیسیون تمام شد با جلسه فوقالعاده دولت مواجه شدیم که معاون اول وقت ریاست جمهوری رسماً اعلام کردند که نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی است و با آن چیزی که ما در کمیسیون پیگیری میکردیم کاملاً مغایر بود.
پورابراهیمی بیان کرد: روز بعد جلسه غیرعلنی برگزار شد و در نهایت بعد از کش و قوس هایی که اتفاق افتاد علیرغم مخالفتهای مجلس دولت اصرار کرد که این مسیر درست است و میتواند به ثبات نرخ ارز در کشور کمک کند .
در ادامه برنامه حسین درودیان کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دادن ارز ترجیحی در حوزه پولی به گونهای است که باعث میشود اگر آن میزان ارزی که بانک مرکزی در اختیار دارد به اندازه کافی نباشد و کفایت نکند مابهالتفاوت آن را از بازار تهیه می کند گفت: این مابه التفاوت سبب رشد پایه پولی میشود و این اتفاق در کشور افتاد و ابعاد بزرگی داشت.
وی افزود: کسانی که از ارز ۴۲۰۰ تومانی دفاع میکنند میگویند که نباید به هر مصرفی ارز ارزان تخصیص پیدا کند، در یک دورهای به سفرهای خارجی ارز ارزان می دادیم که به لحاظ اقتصادی واقعا در حد یک جنایت بود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اقتصاد کشور در آستانه تحریم است و هر واحد ارزی که در اختیار داریم باید به بهترین نحو ممکن مصرف شود و حکم ناموس کشور را دارد، شاهد هدررفت قابل توجهی از ارز در کشور هستیم، این سیاست می تواند سیاست موقتی بر روی کالا ها و موارد خاص باشد.
در حال تکمیل...