آغاز توسعه پروژه مدیریت محیط زیست دریاچه ارومیه در تالابهای شادگان و بختگان
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه هر فعالیتی که در حوضههای آبریز منتهی به تالابها انجام میشود، اثر قابل توجهی بر تالابهای پاییندستی دارد، گفت: علت اینکه تالاب شادگان در حال حاضر با تنشها و گاه با بحرانهای خاصی مواجه میشود، توجه نکردن به برنامه منسجم در بهرهبرداری از حوضههای آبریز است.

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه هر فعالیتی که در حوضههای آبریز منتهی به تالابها انجام میشود، اثر قابل توجهی بر تالابهای پاییندستی دارد، گفت: علت اینکه تالاب شادگان در حال حاضر با تنشها و گاه با بحرانهای خاصی مواجه میشود، توجه نکردن به برنامه منسجم در بهرهبرداری از حوضههای آبریز است.
محمدجواد اشرفی در مراسم آغاز فرآیند عملیاتی پروژه بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشتهای پایدار دریاچه ارومیه در تالابهای بختگان و شادگان در سایتهای پایلوت که امروز (۲۹ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: هر فعالیت و بهرهبرداری که در حوضههای آبریز منتهی به تالابها انجام میشود، اثر قابل توجهی بر تالابهای پاییندستی دارد.
به گزارش ایسنا وی افزود: بنابراین هر مدیریتی باید از بالا تا پایین باشد یعنی اگر قرار است فعالیتی در حوضه آبریز مارون انجام شود باید مسائل تالاب شادگان به خوبی مشخص شود؛ اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علت اینکه تالاب شادگان در حال حاضر با تنشها و گاه با بحرانهای خاصی مواجه میشود، توجه نکردن به برنامه منسجم در بهرهبرداری از حوضههای آبریز است.
وی افزود: در بالادست این تالاب، فعالیتهای گسترده کشاورزی بدون توجه به نیازهای زیست محیطی و حقآبه تالابها انجام شده است که این مساله موجب میشود در برخی مواقع سال، کمتر از یک مترمکعب آب بر ثانیه به عنوان حقآبه، وارد تالاب شود در حالی که میزان واقعی حقآبه تالاب شادگان به طور متوسط ۵۰ مترمکعب بر ثانیه است.
اشرفی گفت: این موضوع ما را به این وادار میکند که مدیریت زیست بومی در خصوص تالاب شاگان داشته باشیم؛ مدیریتی که در آن فرآیند مشارکت همهجانبه در سطح حوضه آبریز با همکاری همه سطوح محلی و ملی از کشاورز تا وزارت کشاورزی و نیرو را داشته باشیم تا با هماهنگی کامل، پایدارسازی تالاب انجام شود.
وی افزود: هدف این برنامه، پایدارسازی معیشت و فعالیتها در حوضه تالاب شادگان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در چند سال گذشته دولت ژاپن با همکاری برنامه زیست محیطی سازمان ملل و سازمان حفاظت محیط زیست کشور، اقدام مشترکی در خصوص ساماندهی و بهبود وضعیت دریاچه ارومیه داشتند و موفقیتهای خوبی حاصل شد.
وی بیان کرد: تلاش شده که نتایج و موفقیتهای این برنامه، در تالاب بختگان در فارس و تالاب شادگان در خوزستان در مدت سه سال اجرا و عملیاتی شود.
اشرفی افزود: بدون شک موفقیت این برنامه، مرهون و وابسته به همکاری متقابل همه ذینفعان و افراد درگیر مسائل تالاب شادگان و حوضه آبریز خواهد بود.
وی گفت: سایر همکارانم در استان خوزستان، موضوعات تخصصیتر در ارتباط با این برنامه را ارائه خواهند کرد اما از همه افرادی که میتوانند در اجرای این برنامه به ویژه در خصوص تالاب شادگان دخیل باشند، میخواهیم که همکاری خوبی داشته باشند تا خروجی این برنامه به پایدارسازی تالاب و کمک به بهبود وضعیت معیشت و درآمد مردم منتهی شود.
انتهای پیام