خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ویدئو / ایران، نوزدهمین کشور پیشرو برای جهانی کردن خوشنویسی!

ایسنا | فرهنگی و هنری، چند‌رسانه‌ای | جمعه، 26 آذر 1400 - 06:30
شانزدهمین نشست کمیته بین‌الدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو امسال تنها سهمیه مستقل ایران در ۲۰۲۱ یعنی پرونده «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران» را تایید کرد.این پرونده در حالی بررسی شد که ۱۷ کشور دیگر هم مدعی ثبت آن بودند. ۱۶ کشور عربی باپروندۀ مشترکِ «دانش، مهارت و شیوه خوشنویسی عربی» و ترکیه با عنوان «حُسن خط، هنر باستانی خوشنویسی اسلامی» که هر دو ثبت شدند، البته چین نیز چند سال قبل هنر خوشنویسی خود را جهانی کرده بود. حالا با تایید پرونده ایران از سوی یونسکو، کشورمان صدرنشین فهرستی در یونسکو شده که نامش پاسداری یونسکو برای حفاظت از میراث ناملموس کشورهاست.
خوشنويسي،يونسكو،هنر،ايران،پاسداري

شانزدهمین نشست کمیته بین‌الدول حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو امسال تنها سهمیه مستقل ایران در ۲۰۲۱ یعنی پرونده «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران» را تایید کرد.این پرونده در حالی بررسی شد که ۱۷ کشور دیگر هم مدعی ثبت آن بودند.
۱۶ کشور عربی باپروندۀ مشترکِ «دانش، مهارت و شیوه خوشنویسی عربی» و ترکیه با عنوان «حُسن خط، هنر باستانی خوشنویسی اسلامی» که هر دو ثبت شدند، البته چین نیز چند سال قبل هنر خوشنویسی خود را جهانی کرده بود.
حالا با تایید پرونده ایران از سوی یونسکو، کشورمان صدرنشین فهرستی در یونسکو شده که نامش پاسداری یونسکو برای حفاظت از میراث ناملموس کشورهاست.
ایسنا همزمان با تایید «برنامه ملی پاسداری ایران از هنر سنتی خوشنویسی ایرانی» از سوی یونسکو؛ سراغ یکی از غنی‌ترین مراکز موزه‌ای در میراث خوشنویسی رفت تا تاریخچه این هنر را بررسی کند.
خبرنگار: سمیه ایمانیان / تصویربردار: اسماعیل گلرخ / تدوینگر: امید ابراهیمی