سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خودسازی مانع لغزش انسان می‌شود/ طلاب باید ساده‌زیست باشند

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 25 آذر 1400 - 13:30
بجنورد- امام جمعه بجنورد طمع و حسد را از جمله صفات خطرناک در انسان دانست و گفت: خودسازی و تهذیب نفس باعث می شود این صفات کنترل و مانع لغزش فرد شود.
شخص،انسان،دنيا،طلبگي،هلاكت،طمع،آخرت،زيستن،خدا،دلباختگي،خودسازي

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوری صبح پنج شنبه در جمع طلاب و اساتید حوزه علمیه خراسان شمالی، با اشاره به الزامات طلبگی، اظهار کرد: زندگی طلبگی نماد ساده زیستن، پاک زیستن و زیبا زیستن است که باید سراسر عشق به خدا و اهل‌بیت (ع) و مبرای از هرگونه گناه و آلودگی باشد.
امام جمعه بجنورد گفت: درواقع حرص انسان را به هلاکت و بدبختی می‌اندازد؛ زیرا شخص حریص به خاطر دلباختگی به دنیا خطراتی را که در اطراف او وجود دارد نمی‌بیند و با عجله و شتاب به‌پیش می‌تازد و باعث خسران در دنیا و آخرت برای شخص می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در استان ضمن اشاره به حدیثی از امام صادق (ع)، بیان کرد: رسیدن به خیر دنیا و آخرت قطع طمع از سرمایه‌های دیگران است.
وی افزود: حرص و طمع انسان را از خدا دور می‌سازد و در نظر خدا او را کوچک می‌کند، آرامش را از او سلب می‌کند و زندگی توأم با ناراحتی و شکنجه برای او به بار می‌آورد که این دنیاپرستی، دلباختگی و دلدادگی نسبت به مواهب مادّی از دیدگاه قرآن بسیار خطرناک و نکوهیده و مایه انواع شر و فساد است.
حجت‌الاسلام والمسلمین نوری تصریح کرد: طلبه باید در دوران طلبگی به تهذیب و خودسازی بپردازد؛ چراکه اگر تهذیب و خودسازی به‌خوبی انجام نگیرد ممکن است در موقعیت‌های حساس انسان دچار لغزش شود و خسارت‌های جبران‌ناپذیری برای شخص ایجاد شود که هم در دنیا و هم در آخرت گریبان گیر او می‌شود.
رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: از دیگر گناهانی که موجب هلاکت انسان می‌شود و می‌تواند مقدمه برای بسیاری از گناهان دیگر باشد و همانند طمع انسان را به هلاکت برساند، حسادت است؛ به‌گونه‌ای که اگر درصدد از بین بردن این صفت رذیله نباشیم می‌تواند تبعات اجتماعی بدی در جامعه هم برای خود شخص و هم برای دیگران ایجاد کند.
وی در انتها بیان کرد: باید با این گناهان جنگید؛ چراکه آفت دین و نابودکننده ایمان هستند، نیکی‌ها را از بین می‌برند و مانع رشد و تعالی شخص از بعد روحی، فکری، معنوی، خانوادگی و اجتماعی می‌شوند.