خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کتاب کُردی «صبح شام» رونمایی شد/ روایت جبهه مقاومت اسلامی از بحران سوریه + فیلم- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 25 آذر 1400 - 13:13
گروه استان‌ها - کتاب «صبح شام» روایتی دیپلماتیک از بحران سوریه بوده که با زبان کُردی ترجمه و از آن رونمایی شد.
سوريه،سليماني،كتاب،بحران،منطقه،تسنيم،روايتي،شام،قاسم،محاصره، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازسنندج، «صبح شام» روایتی دیپلماتیک از بحران سوریه است.
روایتی که به دلیل نقش محوری ایران در آن جایگاهی برجسته میان روایت دیپلمات‌ها و مقامات کشور‌های دیگر از وقایع سوریه خواهد داشت.
حسین امیر عبداللهیان کتاب «صبح شام» را بنابر خواست سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی منتشر کرده و در این باره گفته است: «کمتر از یکسال قبل از آسمانی شدن سردار سلیمانی، وی در یکی از دیدارهایمان فرمود که «من به دلیل ملاحظات و همچنین مشغله‌هایم فرصتی برای بیان خاطراتم ندارم.
هر چند که در ده‌ها دفتر هر آنچه را که در سال‌های مسئولیتم رخ داده، نوشته و مکتوب کرده‌ام.
شما هر چقدر که در توان دارید خاطرات و دریافت‌هایتان را از سوریه بنویسید و برای نسل‌های بعدی به یادگار بگذارید.»
امیرعبداللهیان از یک سو زمینه‌های آغاز جنگ داخلی سوریه، مراحل مختلف ایجاد این بحران، ملاقات‌های متعدد با سران و مسئولان کشور‌های مختلف را روایت می‌کند، از سوی دیگر گزارشی دست اول از شرایط داخلی و دولت سوریه ارائه می‌دهد.
همچنین تصویری منحصر به فرد از رخداد‌های مرتبط با بحران سوریه و حواشی آن برای مخاطبان کتاب ترسیم می‌کند.
در بخشی از این کتاب آمده است: «درخصوص فوعه و کفریا، دو منطقه شیعه‌نشین که در محاصره مسلحین بودند، تروریست‌ها برنامه‌ریزی کرده بودند که وقتی وارد شدند، زنان و دختران را به‌غنیمت بگیرند و مردان را بکشند.
فراموش نمی‌کنم که سردار سلیمانی همیشه از موضوع فوعه و کفریا نگرانی داشت و دائماً در حال برنامه‌ریزی و مشورت با مقامات سوریه برای آزادسازی این منطقه و مردم مظلوم آن بود؛ و سرانجام هم طرح‌هایش منجر به آزادی مردم دربند این مناطق شد.
برای نجات مردم این دو منطقه، که بیش از 800روز در محاصره بودند، کار‌های مختلفی انجام شد.
عملیات به‌گونه‌ای طراحی شد که تروریست‌ها نتوانند کمترین فرصت را برای چپاول و تعدی به زن‌ها و بچه‌ها پیدا کنند.
این کار با روش‌های خیلی پیچیده طراحی و سازماندهی شد، به‌شکلی که تروریست‌ها را دچار گیجی و سرگشتگی کرد.»
در همین راستا، این کتاب ارزشمند با زبان کُردی ترجمه شده که به مناسبت فرارسیدن دومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی از آن رونمایی شد که در ادامه از دریچه دوربین خبرنگار تسنیم می‌بینید:
انتهای پیام/481/س