تئاتر در ایران زنده است
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تئاتر شاخصه توسعهیافتگی و رشد و بالندگی هر کشور است و امروزه جایی از ایران نیست که تئاتر در آن جاری نباشد.

ایسنا/زنجان مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تئاتر شاخصه توسعهیافتگی و رشد و بالندگی هر کشور است و امروزه جایی از ایران نیست که تئاتر در آن جاری نباشد.
قادر آشنا شامگاه دیروز (۲۴ آذرماه) در اختتامیه سی و سومین جشنواره تئاتر استان زنجان با بیان اینکه سیاست مرکز هنرهای نمایشی، بازگشایی سالنها بود، اظهار کرد: این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت و امیدواریم با بهبود وضعیت کرونا شاهد رونق دوباره سالنهای تئاتر باشیم.
البته اختصاص اعتبار به استانها برای بهبود وضعیت در این حوزه نیز حائز اهمیت است که این مورد نیز پیگیری شده و امسال ۵۰ درصد از بودجهای که به تولید تئاتر اختصاص یافته را در قالب تفاهمنامه به استانها اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه تئاتر نقاط ضعف و مشکلاتی نیز دارد، افزود: یکی از مشکلات این است که فرهنگ و هنر در اولویت نیست و این حوزه در بودجهریزی و سیاستگذاری در اولویت قرار ندارد که این امر نگرانکننده است.
همچین بودجه حوزه فرهنگ و هنر و تئاتر کم است و هنری مانند تئاتر که اساساً اندیشهورز، تحولگرا و آدمساز است، بودجه کمی دارد.
این مسئول با بیان اینکه در حوزه فرهنگ و هنر نیروی انسانی متناسب با سیاستها و برنامهها وجود ندارد، تصریح کرد: زیرساختهای موجود متناسب با عرصه فرهنگ و هنر نیست و با وجود تعداد بالای هنرمندان جوان، پیشکسوت و رشتههای دانشگاهی، ابزار و امکانات به نسبت تعداد ناچیز و کم است.
همچنین مخاطب تئاتر کم است و دلیل این امر این است که کارهایی که تولید میشود، مخاطبپسند نیست و مخاطب عام را با خود به صحنه نمیآورد.
آشنا در رابطه با نقاط قوت فرهنگ و هنر و تئاتر نیز گفت: تئاتر ایران در حال حاضر با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست؛ اگر چه فرهنگ و هنر در اولویت نیست ولی به این معنی نیست که نسبت به آن بیتوجه باشیم، بلکه فرهنگ و هنر در این کشور مبنا، اساس و ریشه است.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هر تعداد نمایشنامه که مبتنی بر جغرافیا، مشاهیر، آیین، سنن، شهدا و با چارچوب مرکز هنرهای نمایشی همخوانی داشته باشد حمایت میکنیم، عنوان کرد: تئاتر شاخصه توسعهیافتگی و رشد و بالندگی هر کشور است و امروزه جایی از ایران نیست که این هنر در آن جاری نباشد و همه جا انواع مختلف تئاتر مانند خیابانی، عروسکی و ...
وجود دارد و برخی از استانها جشنوارههای مختلفی نیز برگزار میکنند که این نشان میدهد، دولت و نظام سیاسی حاکم به فرهنگ و هنر به چشم یک فرصت نگاه میکند.
این مسئول با بیان اینکه هنرمندان باید بتوانند بر اساس متون و داشتههای خود مبتنی بر دین و انقلاب و نظام نکات کور را بیان کنند تا شاهد سربلندی ایران باشیم، خاطرنشان کرد: تئاتر در ایران زنده است و این نشانه فرهیختگی ملت و قوم و کشور ما است و امروزه در شهر تهران ۱۳۰ اجرای تئاتر اعم از کمدی، کلاسیک، آیینی و سنتی به روی صحنه میرود که نشان میدهد به تئاتر توجه شده است.
همچنین اگر میخواهیم تئاتر برای دیگران باشد باید بر اساس داشتههای خود تئاتر کار کنیم و بر اساس هویت اسلامی و ایرانی نمایشنامه بنویسیم و معضلاتی که میبینیم را به صورت تئاتر فریاد بزنیم.
در ادامه مراسم، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز با بیان اینکه اقدامات مربوط به این جشنواره از ۱۷ آبانماه آغاز شد که جمعآوری آثار در این مدت کم، کار سختی بود و این اقدامات به همت دبیر اجرایی جشنواره انجام شد، اظهار کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ایامی که فرهنگسرا به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بود، از فرصت استفاده و با تعمیرات اساسی و آماده کردن فضا تلاش کرد تا محیط دلنشینی را برای هنرمندان ایجاد کند و بدون تردید هنرمندان به ویژه هنر نمایش، روح و جانمایه این فضای هنری هستند و بدون حضور شما این مکان دلگیر بود.
محمدربیع احمدخانی با اشاره به فعالیت هنرمندان استان و کسب تندیس هیئت منتقدان تئاتر عراق توسط ساسان قجر، موفقیتهای محمود نظرعلیان در جشنوارههای کنیا، آمریکا و لهستان برای بازیگری، محمدولی فروتن به خاطر کسب مقام بهترین بازیگر مرد در جشنواره اسکرین پاور و کسب مقام در بیستمین جشنواره آیینی کشور توسط نمایش تکم اویونی، افزود: هنر هیچگاه ابزاری برای تفنن و گذراندن وقت نبوده است.
تاریخ هنر گواهی میدهد که هنرمندان بزرگ و متعهد همواره در تقابل بین خیر و شر حضور موثری داشته و امروز نیز انتظار داریم هنرمندان در مقابل مسائل جامعه بیتفاوت نبوده و موضعگیریهای اصولی و مبتنی بر خیر عمومی را انتخاب کنند.
این مسئول با بیان اینکه هنر نمایش به دلیل داشتن خلاقیت، آفرینندگی و مشارکت جمعی موقعیت ممتازی در بین هنرها داشته و از اهمیت زیادی برخوردار است، بنابراین میتوان از این ظرفیت برای ایجاد تعییرات در جامعه استفاده کرد، تصریح کرد: زبان هنر زیباترین و گیراترین زبان است و از هنر به ویژه هنر نمایش میتوان به عنوان دریچهای برای کاستن آسیبهای اجتماعی، فقر، تقویت بنیانهای جامعه همچون خانواده و ارتقای همبستگی ملی استفاده کرد.
انتهای پیام