سهمی مغفول مانده از انرژی باد و آفتاب
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر سه نیروگاه بزرگ خورشیدی با مجموع ظرفیت ۱۸ مگاوات و ۴۸۴ نیروگاه کوچک مقیاس با مجموع ظرفیت ۵.۱ مگاوات در استان در حال بهره برداری هستند.

ایسنا/خراسان جنوبی مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر سه نیروگاه بزرگ خورشیدی با مجموع ظرفیت ۱۸ مگاوات و ۴۸۴ نیروگاه کوچک مقیاس با مجموع ظرفیت ۵.۱ مگاوات در استان در حال بهره برداری هستند.
خراسان جنوبی با وجود ظرفیتهای طبیعی، نتوانسته از انرژی پاک و تجدیدپذیر بهره کافی ببرد.
با وجود ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور، تا کنون تولید ۸۸۰ مگاوات از آن میسر شده که سهم خراسان جنوبی با وجود داشتن بیش از ۳۳۰۰ ساعت آفتابی در طول سال و ظرفیتی چون بادهای ۱۲۰ روزه تنها ۱۸ مگاوات است.
در استان خراسان جنوبی ۴۸۷ نیروگاه بزرگ و کوچک خورشیدی با مجموع ظرفیت ۲۳.۱ مگاوات در مدار تولید انرژی فعالیت دارد.
علیرضا پوزشی، مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا به پتانسیل خوب استان در زمینه نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه نیروگاه بزرگ خورشیدی با مجموع ظرفیت ۱۸ مگاوات و ۴۸۴ نیروگاه کوچک مقیاس با مجموع ظرفیت ۵.۱ مگاوات در استان در حال بهره برداری هستند.
وی، مجموع نیروگاههای خورشیدی بزرگ و کوچک در استان را ۴۸۷ نیروگاه عنوان کرد و افزود: ظرفیت تولید انرژی در نیروگاهها کوچک و بزرگ فعال در استان برابر با ۲۳.۱ مگاوات است.
وی با تاکید بر این نکته که انرژی تولید شده از نیروگاههای خورشیدی میتواند در ایام تابستان که کمبود تولید در بخش نیروگاه برقابی محسوس است، به تولید برق استان و کشور کمک کند، ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۳ نیروگاه کوچک مقیاس به ظرفیت ۷۲۷ کیلووات به شبکه سراسری متصل شده است.
پوزشی افزود: انرژی تولیدی نیروگاههای کوچک مقیاس از ابتدای سال شش هزار و ۳۸۲ مگاوات ساعت بوده و درآمد حاصل از این میزان انرژی که بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان بوده به مالکین این نیروگاهها پرداخت شده است.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق خراسان جنوبی گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان به نیابت از سازمان انرژیهای تجدیدپذیر(ساتبا) آمادگی انعقاد قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی برق برای مشترکینی که علاقه مند به نصب این نیروگاهها هستند را دارد.
وی، انرژی تولید شده توسط نیروگاههای کوچک مقیاس از ابتدای طرح را بیست هزار مگاوات ساعت عنوان کرد و افزود: مجموع ارزش انرژی تولید شده توسط این نیروگاهها مبلغی معادل ۳۳ میلیارد تومان است.
از طرفی برطبق گزارشات، تنها نیروگاه بادی استان که خردادماه سال گذشته کلنگ زنی شد هنوز پس از یک سال خبری از راه اندازی آن نیست که تکمیل این پروژه منوط به حمایتهای دولت است.
براساس برنامه ششم توسعه دولت موظف بوده ظرفیت تولید برق کشور را به ۱۰۰ هزار مگاوات برساند که ۵ درصد آن باید از انرژیهای تجدیدپذیر محقق میشد.
به گفته نمایندگان مردم استان در مجلس، اعتبارات درنظر گرفته اما بخش اجرایی نتوانسته همپای این اعتبارات حرکت کند.
انتهای پیام