خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کمبود بیش از ۱۰۰ قلم دارو در کشور/ کمبود‌ها نسبت به سال گذشته کمتر شده است

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 24 آذر 1400 - 20:41
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: در شرایط زمانی مختلف معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ قلم دارو در کشور کمبود داریم و در مجموع با بیش از ۱۰۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم.
دارو،كشور،كمبود،زنجيره،ارز،تامين،تخصيص،غذا،مواد

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، جلیل سعیدلو دبیر انجمن داروسازان ایران در گفت وگو با شبکه خبر اظهار کرد: زنجیره تامین دارو یک زنجیره پیوسته است و هرگونه اختلال در این زنجیره، کمبود دارو در کشور را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به اختلالاتی که در زنجیره تامین دارو در خصوص تامین ارز برای واردکنندگان و تولیدکنندگان ایجاد شده و سهمیه‌های ارزی که به موقع پرداخت نشده، با کمبود برخی دارو‌های کمیاب مواجه شده ایم که امیدواریم با تخصیص هرچه سریع‌تر ارز، این کمبود‌ها بر طرف شود.
دبیر انجمن داروسازان ایران بیان کرد: تخصیص ارز تاثیر مستقیم با واردات دارو دارد همچنین بسیاری از مواد اولیه تولید دارو در کشور نیز وارداتی است که تخصیص ارز می‌تواند در تولیدات داخلی نیز تاثیر مستقیم داشته باشد.
موارد دیگری نیز در خصوص کمبود دارو در کشور دست دارند، اما مهم‌ترین آن همانطور که اشاره شد تخصیص ندادن به موقع ارز است.
وی تصریح کرد: در شرایط زمانی مختلف بین ۳۰ تا ۴۰ قلم دارو در کشور کمبود داریم و در مجموع با بیش از ۱۰۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم.
در همین راستا سید حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز اظهار کرد: کمبود بی سابقه دارو در کشور را رد می‌کنم، اما به هر حال در هر برهه از سال با کمبود اقلامی از دارو مواجه هستیم که ۹۰ درصد دلایل کمبود به مباحث ارزی باز می‌گردد.
از دلایل دیگر می‌توان به کمبود دارو در جهان اشاره کرد به خصوص از زمان شیوع ویروس کرونا که مصرف برخی دارو‌ها افزایش پیدا کرده است و سراسر جهان با کمود آن دسته از دارو‌ها مواجه هستند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: سازمان غذا و دارو پایان هر ماه، آمار کمبود‌های دارو را منتشر و در اختیار عموم قرار می‌دهد و آمار‌ها حاکی از کم شدن کمبود‌ها در کشور دارد.
فرمول کمبود دارو در کشور به این نحو است که اگر موجودی یک دارو در تمامی انبار‌های کشور نتوانند نیاز یک ماه سراسر کشور را تامین کنند، آن دارو در کشور داروی کمیاب شناخته خواهد شد تا زمانی که زنجیره تامین کامل شود.
انتهای پیام/