باید بین دانشگاه و صنعت اعتمادسازی صورت گیرد
عضو شورای پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران گفت: باید بین دانشگاه و صنعت اعتمادسازی صورت گیرد اما ما هنوز نتوانستهایم به عبارتی پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه بسازیم، اگر این دو با یکدیگر همراه باشند در نهایت خلق ارزش برای جامعه و در سطوح بینالمللی برای همه دانشگاهیان و همه صنایع صورت خواهد گرفت.

ایسنا/خراسان رضوی عضو شورای پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران گفت: باید بین دانشگاه و صنعت اعتمادسازی صورت گیرد اما ما هنوز نتوانستهایم به عبارتی پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه بسازیم، اگر این دو با یکدیگر همراه باشند در نهایت خلق ارزش برای جامعه و در سطوح بینالمللی برای همه دانشگاهیان و همه صنایع صورت خواهد گرفت.
معصومه یوسفیفرد، امروز ۲۴ آذرماه در پنجمین نشست علمی کنگره بینالمللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت(ع) با موضوع «اقتصاد، اشتغال و تولید، بخش صنعت، معدن و انرژی، آسیبشناسی، چشمانداز و راهکارها» که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری دید بسیار وسیع و گستردهای نسبت به نخبگان داشته و دارند.
به همین دلیل در سال ۱۳۹۷ در جمع نخبگان علمی تأکید فراوان به حوزه پژوهش و فناوری داشته و یکی از دغدغههای ایشان در خصوص فعالیت شرکتهای دانشبنیان بوده است.
عضو شورای پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران بیان کرد: زمانی که یک شرکت دانش بنیان میتواند در طول بازه زمانی کوتاهی یک محصول را تولید کند پس چرا باید برای دریافت مجوزهای لازم تا این اندازه با موانع و مشکلات مواجه شود.
باید بتوانیم مسیر کسبوکار را برای این افراد اصلاح کرده و تا حد ممکن نیز از موازی کاریهای غلط دور شویم.
یوسفیفرد عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۷ در جمع نخبگان به شدت بر روی بحث ارتباط بین صنعت و دانشگاه تاکید کرده و فرمودند که حتما باید ارتباط بین صنعت و دانشگاه جدی گرفته شود.
این خود به نوعی افتخار بزرگی هم برای صنعت و هم برای دانشگاه خواهد بود و البته که توفیق بیشتری برای صنعت خواهد بود که دانشگاه با او همراه شود.
وی خاطرنشان کرد: اساتید در جلسات دفاع دانشجویان باید ایدههای خوب را در نظر گرفته و همراه با دانشجویان به سمت عملی شدن این ایدهها گام بردارند.
بر همین اساس ایشان به این موضوع نیز در همان سال اشاره کردند.
مدیر پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران گفت: همانگونه که همه ما میدانیم در طی سالهای اخیر تحولاتی در حوزه صنعت و دانشگاه صورت گرفته که تمامی این تحولات در یک راستا بوده است اما سوال اصلی اینجاست که دانشگاه و صنعت در توسعه ایران چه جایگاهی دارند؟.
یوسفیفرد تصریح کرد: در جلسات مختلف مدام بر این مساله تاکید میشود که دانشگاههای ما باید پیشرفته شده و نسل جدید دانشگاه در کشور شکل بگیرد.
امیدواریم روزی این مورد محقق شود.
برای حل این موضوع دانشگاه و صنعت باید هم افزایی نمایند.
به بیانی دیگر دانشگاه و صنعت باید همزمان با یکدیگر در یک مسیر حرکت و یک هدف را دنبال کنند.
وی بیان کرد: در واقع دانشگاه باید نظریهپردازی کرده و در ادامه صنعت باید این نظریهپردازی را اجرا کند.
آموزش توسط دانشگاه صورت گرفته و به دنبال آن صنعت از افراد ماهر و متخصص استفاده میکند.
پس همگام شدن این دو، میتواند آوردههای خوبی برای ما داشته باشد.
وی تأکید کرد: باید بین دانشگاه و صنعت اعتمادسازی صورت گیرد که متأسفانه ما هنوز نتوانستهایم این اعتماد را ایجاد کنیم و به عبارتی نتوانستهایم پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه را بسازیم، اگر این دو با یکدیگر همراه باشند در نهایت خلق ارزش برای جامعه و در سطوح بینالمللی برای همه دانشگاهیان و همه صنایع صورت خواهد گرفت.
عملکرد ایران در شاخص رقابتپذیری جهانی
مدیر پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران در بخش دیگری از این نشست به شاخص رقابتپذیری جهانی اشاره و عنوان کرد: ایران در شاخص رقابتپذیری جهانی در بین ۱۴۰ کشور رتبه ۸۹ را دارد که در این شاخص عوامل متفاوتی از جمله زیرساختها، سلامت، مهارت، بازار کار و...
مورد بررسی قرار گرفته است.
یوسفیفرد ادامه داد: از طرفی نیز در بین این ۱۴۰ کشور در شاخص توانمندی و نوآوری ایران رتبه ۶۵ را کسب کرده است که این رتبه برگرفته از زیرشاخصهایی مانند نگرش نسبت به ریسک و کارآفرینی، رشد شرکتهای نوآوری، درخواست اختراعات و...
است.
وی اظهار کرد: همچنین شاخص نوآوری جهانی برای کشور ایران در سال ۲۰۱۸ در میان ۱۲۶ کشور رتبه ۶۵ و در سال ۲۰۱۹ این عدد به ۶۱ رسیده است که در حقیقت عوامل زیادی از جمله همکاری صنعت و دانشگاه و...
در این فرایند تأثیر گذار بوده است.
عضو شورای پژوهشی دانشگاه صنایع و معادن ایران بیان کرد: با توجه به این موارد، درخواست من این است که از شعار دادنها پرهیز کنیم و از دانشگاههای نسل اول و دوم خارج شویم تا بتوانیم همگام با تکنولوژی دنیا حرکت کنیم؛ چراکه امروز دنیا به تکنولوژیهای نوین دست یافته و در انقلاب صنعتی چهارم به سر میبرد.
انتهای پیام