خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید 812 میلیون مترمکعبی گاز در روز گذشته / سهم 64 درصد بخشی خانگی در مصرف گاز- اخبار نفت و انرژی - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | چهارشنبه، 24 آذر 1400 - 12:52
درحالی که روز گذشته 812 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کشور تولید و به مبادی مصرف ارسال شد، از این رقم 518 میلیون مترمکعب صرف تأمین گاز بخش خانگی و تجاری شده است.
گاز،مصرف،توليد،سوخت،خانگي،تسنيم،مترمكعبي،ميزان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای جاری هرچه گاز در کشور تولید می‌شود، به جز بخش اندکی که به صادرات تعلق می‌گیرد، تماما در بخش‌های مختلف خانگی، تجاری، صنعت و نیروگاهی به مصرف می‌رسد و به عبارتی، مصرف و تولید در شرایط سر‌به‌سر قرار دارد.
محمد عسگری، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص میزان تولید و مصرف گاز در روز گذشته گفت: میزان تولید گاز کشور در روز گذشته 812 میلیون مترمکعب بوده است.
وی افزود: از این رقم، سهم مصرف بخش خانگی و تجاری از مصرف گاز کشور 518 میلیون مترمکعب بود.
ابهام در اختلاف 200 میلیون مترمکعبی تولید واقعی و ظرفیت تولید گاز
به گزارش تسنیم، اگرچه مصرف گاز بخش خانگی در روز گذشته نسبت به روزهای قبل با کاهش حدود 10 درصدی مواجه شده، اما هنوز سهم مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری حدود 64 درصد از کل گاز تولیدی است که سهم بالایی محسوب می‌شود.
از سوی دیگر با وجود دارا بودن ظرفیت یک میلیارد مترمکعبی تولید گاز که پیش از این از سوی مسئولان اعلام شده بود، میزان تولید گاز کشور در مرز 800 میلیون مترمکعبی است و دلیل فاصله 200 میلیون مترمکعبی تولید واقعی و ظرفیت تولید در بخش گاز، سوال برانگیز است.
سهم 50 درصدی مصرف سوخت مایع در سبد سوخت نیروگاهی
با وجود آنکه شرکت ملی گاز ایران حاضر به ارائه آماری از میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌ها نشد، اما بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد حداقل نیمی از نیاز مصرف سوخت نیروگاه‌ها با سوخت مایع تأمین می‌شود که این سوخت مایع در اغلب نیروگاه‌ها نفت‌گاز ( گازوئیل) و در برخی نیروگاه‌ها نفت کوره (مازوت) است.
پیش‌بینی می‌شود با افزایش سرمای هوا با شروع زمستان، سهم گازطبیعی در سبد سوخت نیروگاه‌ها به زیر 50 درصد برسد که در این خصوص (محدودیت گازرسانی به نیروگاه‌ها)، مدیریت مصرف گاز در بخش خانگی مهم‌ترین فاکتور تأثیرگذار است.
انتهای پیام/