وجود 4 هزار روستای خالی از سکنه در فارس
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس تاکید دارد که شوراهای روستاها باید به دنبال حل مشکلات معیشتی روستاها با نوآوری و خلاقیت باشند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس تاکید دارد که شوراهای روستاها باید به دنبال حل مشکلات معیشتی روستاها با نوآوری و خلاقیت باشند.
به گزارش ایسنا، سید کمال پاک فطرت یکشنبه هشتم اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: نتیجه عملکرد شورای روستاها باید منتهی به حل مشکلات معیشتی روستائیان و حفظ پایداری روستاها شود، زیرا مدیری که به دنبال توسعه آسفالت در روستاست، تنها به منافع شخصی خود فکر می کند.
او مهمترین کار شوراها را حرکت بر اساس برنامه ریزی و اولویت بندی به ویژه در مناطق روستایی ذکر و اضافه کرد: اعضای شوراها باید با پرهیز از نگاه سیاسی و شخصی به دنبال تامین منافع منطقهای باشند که نماینده آن هستند.
پاک فطرت با تاکید بر لزوم استفاده از خرد جمعی در مسیر تحقق اهداف شورایی، گفت: تشکیل شوراها یکی از افتخارات بزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار میرود چرا که فرصت تصمبیم گیری در منطقه را به صورت مستقیم برای خود مردم ایجاد کرده است.
مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری فارس دانش محوری را یکی از مهمترین نیازهای شوراها در برنامه ریزی دانست و گفت: محدود کردن افق برنامه ریزی ها به سطح شهرستان نمیتواند به پیشرفت و ارتقای جایگاه شوراها کمکی کند بلکه باید از مراکز و نهادهای دانش پژوه و علمی موجود در منطقه نهایت استفاده را برد و اگر می بینیم در جایی شهردار و یا دهیاری موفق بوده این نشان دهنده پویایی و تحرک شورای آن منطقه است.
وی همچنین نگاه فرامنطقهای و الگوبرداری های متناسب با منطقه را یکی دیگر از مواردی دانست که بایستی اعضای شوراها به آن توجه ویژه داشته باشند .
پاک فطرت با اشاره به درخواست های مطرح شده در زمینه اعتبارات دولتی گفت: از سال 1382 که شوراهای روستایی تشکیل شده تاکنون 20 هزار میلیارد تومان اعتبار به روستاهای کشور تزریق شده که از این میزان 15هزار میلیارد تومان آن مربوط به سال 92 تا 96 بوده و نشان دهنده عزم دولت برای کمک به روستاها، علیرغم مشکلات موجود است.
وی افزود: در سال 96 به روستاهای استان 187 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت اما باید سئوال کرد که آیا میزان کارهای انجام در این حد بوده است؟
پاک فطرت نیاز شوراهای روستایی به برنامه ریزی را برای هزینه کرد مناسب بودجه های این چنینی لازم دانست و یادآور شد: امروز نگاه عمرانی نمی تواند جوابگوی مشکلات موجود در جامعه روستایی باشد چرا که به دلیل بروز مشکلات ناشی از خشکسالی طی سالهای گذشته امروز 4 هزار روستای خالی از سکنه در استان داریم و این مشکل نشان می دهد که شوراهای روستایی پیش از مسایل عمرانی باید فکری برای مشکلات معیشتی روستاییان کنند .
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری با اشاره به عملکرد شوراها طی 5 دوره گذشته، گفت: شوراها علیرغم نوپایی توانستند ظرفیتهای خوبی در شهرها و روستاها ایجاد کنند که این ظرفیت ها زمینه رشد منطقه ای را نیز باعث شده است.
پاک فطرت گفت: اگر نگاهی اجمالی به وضعیت شهرها و روستاها قبل و بعد از روی کار آمدن شوراها داشته باشیم می بینیم که تفاوتها بسیار محسوس و چشمگیر است و این مهم اتفاق نیفتاده مگر به مدد تلاش شوراها.
انتهای پیام