معاون وزیر بهداشت در کاشان: در کاهش آلودگی هوا موفق نبودهایم/ جمعیت ایران به سمت پیری گرایش دارد/ مصرف دخانیات بالاست- اخبار کاشان - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه متاسفانه در بحث مداخله کاهش آلودگی هوا در کشور موفق نبودیم، گفت: لازم است تا با نظر اندیشمندان و همدلی ایجاد شده یکی از اقدامات اساسی کاهش آلودگی هوا باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، کمال حیدری پیش از ظهر امروز در همایش بینالمللی بهداشت محیط در کاشان با بیان اینکه وجود این همایشها در آینده بهتر جامعه نقش بسزایی دارد، اظهار داشت: امروز بیش از روزهای دیگر و در ایام کرونا موضوع بهداشت محیط مشخص شده است.
وی با بیان اینکه محیط سالم یکی از ارکان رسیدن به رفاه و عدالت اجتماعی است، افزود: امروز بیماریهای غیرواگیر که بیشترین علل مرگ و میر در جهان بوده یکی از دغدغههای اصلی است و از آنجا که جمعیت به سمت پیری گرایش دارد و بیماریهای غیرواگیر نیز افزایش پیدا میکند اهمیت بهداشت محیط بیش از پیش آشکار میشود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر از محیط اطراف بسیار تاثیر میگذارد، ابراز داشت: همین آلودگی هوا باعث مرگ و میر شش میلیون نفر شده است و بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانهایی نیز که گزارش شده قابل تامل و توجه است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در بحث مداخله کاهش آلودگی هوا در کشور موفق نبودیم، گفت: لازم است تا با نظر اندیشمندان و همدلی ایجاد شده یکی از اقدامات اساسی کاهش آلودگی هوا باشد چراکه 45 درصد از مشکلات به واسطه ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون است و عوامل شغلی 25 درصد و مواجه با سرب نیز 19 درصد بوده است.
حیدری با بیان اینکه ماموریت اصلی وزرات بهداشت سیاستگذاری و نظارت است، تصریح کرد: ما از پیوست سلامت در طرحهای میانی و خرد غفلت کردیم و لازم است تا این مهم را برای این طرحها فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه یک هزار و 427 نفر از همکاران ما در بهداشت محیط ویژه ایام کرونا پای کار آمدند، تاکید کرد: برنامه مدیریت هوشمند مدیریتها در دستور کار قرار گرفته و در قالب پنج گروه برنامهریزی شده تا مدیریت کرونا به صورت هوشمندانه صورت پذیرد و امیدواریم این موضوع فرهنگسازی و نهادینهسازی شود.
معاون وزیر بهداشت ضمن اشاره به اجرای گام چهارم شهید سلیمانی افزود: مقرر شده در این مرحله به صورت محله محور ورود پیدا کنیم و همکاران بهداشت محیط ما در این مرحله نقش بسزا و مهمی را ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه لازم است در کاهش مصرف دخانیات اقدامات اساسیتری برداشته شود، ابراز داشت: ایجاد دفاتر خدمات سلامت و بکارگیری دانشآموختگان بهداشت محیط و ایجاد یک هزار و 700 فرصت شغلی از جمله اقدامات در راستای بکارگیری بخش خصوصی بود.
حیدری ضمن تاکید بر توسعه ایمنی فاضلاب در کل کشور گفت: عملیات نقشه میزان آلودگی منازل از نظر گاز رادون در شش استان اتفاق افتاد و لازم است این موضوع گسترش پیدا کند.
انتهای پیام/801/ش