تجاریسازی تحقیقات علمی در دانشگاههای کشور مغفول مانده است
عضو هیئت رئیسه مجلس با انتقاد از رویه فعلی دانشگاهها و وابستگی آنها به بودجههای دولتی گفت: درآمدزایی از طریق تجاریسازی ایدهها و تحقیقات علمی، در دانشگاههای کشور مغفول مانده است.

اسدالله عباسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور به بودجهها و اعتبارات دولتی وابستگی دارند و برای درآمدزایی از طریق تجاریسازی ایدهها و مقالات اساتید و دانشجویان خود هیچ برنامهریزی خاصی ندارند.
عضو هیئت رئیسه مجلس لزوم ترویج دانشگاههای نسل سوم، چهارم و پنجم در جامعه را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: برخی از دانشگاههای کشور هماکنون در رده دانشگاههای نسل اولی و دومی به سر میبرند که البته بازخورد نهایی آنان چیزی به غیر از مدرکگرایی و عدم حرفهآموزی نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مهارتآموزی و کسب تجربه عملی در حوزه کسب و کار در دانشگاهها را امری ضروری دانست و ابراز داشت: عدم حرکت در این مسیر و ادامه این سیستم ناکارآمد، باعث میشود روز به روز بر تعداد فارغالتحصیلان بیکار و فاقد شغل در جامعه اضافه شود.
عباسی وابستگی و تکیه دانشگاهها به بودجههای دولتی و نبود برنامهریزی مشخص برای درآمدزایی در این محیطهای علمی فرهنگی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: بسیاری از مقالات و تحقیقات انجام شده در دانشگاهها، در پستوی کتابخانهها دپو میشوند و هیچ استفادهای از آنها به عمل نمیآید.
وی استفاده از ایدههای برتر اساتید و نخبگان و کسب درآمد از طریق آن را یکی از مؤلفهها و ویژگیهای اساسی دانشگاههای نسل جدید خواند و اظهار داشت: تغییر در ساختار مراکز علمی کشور مطابق با سند چشمانداز 1404 بدون در نظر گرفتن چنین مواردی به هیچ عنوان شدنی و امکانپذیر نیست.
عضو هیئت رئیسه مجلس کسب رتبه نخست ایران در سطح خاورمیانه را نیز یکی دیگر از افقهای پیشبینی شده در سال 1404 دانست و ابراز داشت: در حال حاضر رتبه کشورمان در دنیا به جایگاه 16 رسیده است اما برای شدت بخشیدن به این رشد علمی، تغییر در رویکردهای آموزش عالی ضروری است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ظرفیتهای بسیار خوب گیلان در حوزه علم و دانش و وجود نخبگان زیاد در آن را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: پارک علم و فناوری، جهاد دانشگاهی و مؤسسات ذیربط باید از توانمندیهای علمی موجود در این استان نهایت بهرهبرداری را داشته باشند.
عباسی با تأکید بر اینکه هماکنون بیش از 90 درصد از مراجعات مردمی به نمایندگان مجلس حول محور بیکاری میچرخد تصریح کرد: ورود مؤسساتی نظیر پارکهای علم و فناوری و تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی میتواند ضمن درآمدزایی برای دانشگاهها، در عرصههای تولید و اقتصاد تحول ایجاد کند.
انتهای پیام/ ع