تخصیص 10 میلیارد تومان اعتبار برای سد «شهید بروجردی»؛ احداث سد«گلرود» از دستور کار خارج شد
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای سد شهید بروجردی اعتباری بالای 10 میلیارد تومان در نظر گرفته شده و کارگاه آن در حال تجهیزشدن و فعالیت است.

عباس گودرزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد اظهار داشت: از ابتدای سال جدید مردم بروجرد و دیگر شهرهای استان درگیر سیلاب بودند، باران همیشه رحمت بوده و هست و این حجم آب چیزی حدود 200 میلیمتر بیشتر نبوده در حالی که در برخی از کشورها سالانه 2000 میلیمتر بارش دارند و هیچ اتفاقی هم رخ نمیدهد.
تمام این اتفاقات ناشی از عدم برنامهریزی، دوراندیشی و ایجاد زیرساختهای لازم است.
وی افزود: ما وسایل و امکانات لازم را برای مقابله با سیل نداشتیم بدون آمادگی لازم و بدون تجهیزات از قبل فراهم شده وارد این مشکلات شدیم، از طرفی هم با دستبردن در طبیعت خودمان بستر را فراهم کردیم تا این خسارت برما وارد شود.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نتیجه خانهسازی و ساخت و ساز در مسیر رودخانه، تبدیل مسیلها به راه و در صدور مجوزها نظارت نداشتن همین وقایع سیل است.
وی بیان کرد: در صحن مجلس به رئیس قوه قضاییه گفتم تا به ساخت پلها و تخریب آنها ورود کند، باید در ایجاد زیرساختها مثل سد توجه بیشتری میشد.
متأسفانه عملکردها بهنوعی بوده که مردم نگاه بدبینانهای به این مسئله دارند.
تخصیص اعتبار به سد شهید بروجردی
گودرزی گفت: فاز اول و دوم مطالعات سد گلرود در بروجرد انجام شده ولی دلیل محکمی برای برکناری سد نیست، وزارتخانه اعلام میکند که دلایل فنی برای این کار داریم و در آن مکان امکان احداث سد نیست طبق پیگیری و اسناد و مدارکی که از گذشته وجود دارد مؤید این نیست، احداث این سد را از دستور کار خارج کردند و نتیجهاش این شد که سیلاب تا خوزستان پیشروی کرد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کار سد آبسرده بهصورت قطره چکانی در حال انجام است با جایگزین کردن پیمانکار جدید تغییر زیادی در روند کار ایجاد شده، در مورد سد شهید بروجردی هم ما یک تغییر کوچک در اندازه و ظرفیت سد داشتهایم که جای امیدواری است البته هنوز این رقم بهصورت مکتوب درنیامده است.
فقط این که برای سد اعتباری بالای 10 میلیارد تومان در نظر گرفته شده، کارگاه در حال تجهیزشدن و فعالیت است که قول دادهاند ظرف یک هفته این تخصیص را به ما بدهند.
گودرزی اظهار داشت: درست است که من نماینده مردم بروجرد هستم ولی سعادت یاری کرد تا به پلدختر بروم و از نزدیک از احوال هماستانیهایم با خبر شوم، این امر باعث فرهنگسازی میشود، گاهی باید از نزدیک درد و رنج مردم را دید و حس کرد تا کلام و پیگیریهای ما نافذ و مؤثر باشد، بارها در مجلس هم گفتهام که با نظارت بالگردی نمیشود مشکلات مردم را برطرف کرد باید کنار مردم باشیم.
وی افزود: یک نماینده نباید هیچوقت وظیفه اصلیاش را فراموش کند، در زمان تعطیلات نوروزی و زمانی که مجلس تعطیل است باید کنار مردم باشد، زیرا یکی از برنامههای دشمن ایجاد بیگانگی بین مردم و مسئولان است.
از ابزارهای مقابله با دشمن این است که مقام معظم رهبری فرمودند به میان مردم بروید.
مردم باید جمهوری اسلامی را در کوچهپسکوچههایشان ببینند باید انقلاب را وارد خانههایشان کنند باید این قرابت و ارتباط تحکیم شود.
علاج واقعه قبل از وقوع سیل
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس عنوان کرد: در این مدت که از نمایندگی من میگذرد بیش از 200 جلسه پرسش و پاسخ با مردم داشتهام در حالی که میتوانستم به جای این جلسات به مسافرت بروم، بیشتر از 10 سفر خارجی به من پیشنهاد شده اما بهخاطر اینکه میخواهم با رویه موجود در مجلس مقابله کنم این سفرها را نرفتهام، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به ضرورت باید سفر کرد، سفر زیاد برای نمایندگان ایجاد رقابت منفی میکند.
وی بیان کرد: امیدوارم دولت بهموقع خدماترسانی کند تا بخشی خسارات مردم و بهویژه کشاورزان بروجردی جبران شود، در حال حاضر پیگیر لایروبی نهرها و قناتهای شهر هستیم متاسفانه برخی از نهرهای ما حدود 20 سال است که لایروبی نشدهاند، این کمکاری بوده و باید پیگیری شود؛ اگر تمام این اقدامات قبل از وقوع سیل انجام شدهبود میزان خسارت وارد شده کمتر بود.
مدیریت بحران تنها مقابله با بحران نیست و متاسفانه این رویه در کشور ما غلط نهادینه شدهاست.
گودرزی گفت: پیمانکاری که پروژهای را دست میگیرد اگر ناظر وظیفهاش را درست انجام بدهد، اگر مسئولی که مجوز صادر میکند وظیفهاش را درست انجام دهد، اگر بنده بهعنوان نماینده و یک مسئول وظیفهام را درست و بهموقع انجام دهم این مسائل و مشکلات به حداقل خواهد رسید.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس خاطرنشان کرد: این را بدانیم که هر جا خطایی بهوجود آید و مشاهده شود حاکی از ضعف است و اگر ما به این ضعفها در زمینههای فرهنگی، اقتصادی چه سیاسی و یا زیرساختها توجه نکنیم تبدیل به آسیب میشوند، باید اقدامها بهموقع انجام شود، چون آسیبها به خطر خواهند شد نمونهاش همین قضایای سیل اخیر در خوزستان است.
تمام اینها به عدم تدبیر بهموقع برمیگردد؛ امیدواریم از این قضایا و این اتفاقات درس بگیریم بهدنبال برطرف کردن نقایص باشیم و به تمام زیرساختها توجه کرده تا با اینگونه مشکلات دستبهگریبان نشویم.
انتهای پیام/ح