توسعه پژوهش در گرو تقویت نخبگان و سرمایهگذاری صحیح است
یک عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: برای پیشرفت در حوزه پژوهش به دو بازوی نیروی انسانی نخبه و سرمایهگذاری مادی و معنوی صحیح نیاز است.

ایسنا/اصفهان یک عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: برای پیشرفت در حوزه پژوهش به دو بازوی نیروی انسانی نخبه و سرمایهگذاری مادی و معنوی صحیح نیاز است.
علی بهلولی در گفتوگو با ایسنا با تأکید براینکه وضعیت کشور از دیدگاه پژوهشی نسبت به ۱۵ سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است، اظهار کرد: متأسفانه اکثر این پژوهشها بیشتر در حوزه پژوهشهای کتابخانهای هستند که باید به سمت پژوهشهای تقاضامحور و بنیادی سوق داده شوند.
وی افزود: برای جهت دادن پژوهشها به سمت تحقیقات بنیادی و تقاضامحور، باید برنامهریزی و سرمایهگذاری صحیح داشت.
این استاد دانشگاه با تأکید براینکه برای پیشرفت در حوزه پژوهش دو بازوی مهم نیروی انسانی نخبه و سرمایهگذاری مادی و معنوی در حوزه پژوهش نیاز است و این دو بازوی مهم هستند که برای تقویت آنها باید برنامهریزی صحیح انجام شود.
مدیر گروه معماری کامپیوتر دانشگاه اصفهان در پاسخ به سوالی مبنی بر مهمترین چالشهای پیش روی رشته کامپیوتر در ایران، گفت: سه عامل کند کننده پژوهش در حوزه تخصصی کامپیوتر را میتوان کمبود زیرساختهای محاسباتی، مسائل مالی و کمبود نیروی نخبه دانست.
بهلولی توضیح داد: در مورد زیرساختهای محاسباتی اقدامات بسیار خوبی در مراکز دانشگاهی انجام شده، اما به طور کامل جوابگوی نیازها نیستند و باید تقویت شوند.
سرمایهگذاری در این زمینه نیز نقش اساسی در موفقیت پژوهشها دارد.
دانشگاهها در حوزه تأمین هزینه ایجاد زیرساختهای محاسباتی مشکلات فراوانی دارند، در حالی که طبق قانون مجلس محل تأمین هزینههای پژوهش کاملاً مشخص شده است.
مهاجرت نخبگان علمی موضوعی چالش برانگیز در آینده نزدیک
وی با اشاره به مهاجرت برخی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان نخبه از کشور، ادامهدار شدن این موضوع در آینده نزدیک را بسیار چالشبرانگیز دانست و ابراز امیدواری کرد در این زمینه فکری اندیشیده شود.
عضو هیئت علمی گروه معماری کامپیوتر دانشگاه اصفهان با اشاره به محدودیتهای کرونایی اظهار کرد: در دوران همهگیری کووید دسترسی به آزمایشگاهها و انجام فعالیتهای بین رشتهای بسیار محدود شده، اما با وجود اینکه کرونا تهدیدات و اثرات منفی بسیاری داشته است، میتوان از فرصتی که ایجاد شده نیز استفاده کرد تا به نحوی اثرات منفی آن بر روی آموزش و پژوهش را خنثی کرد.
به گفته این استاد دانشگاه، عادی شدن برگزاری جلسات بهصورت مجازی که علاوه بر صرفهجویی در وقت و هزینهها، امکان ارتباطات بین دانشگاهی و بین شهری از طریق این جلسات را افزایش میدهد، از جمله راهکارهایی است که با تمرکز بر آن میتوان از این فرصت ایجاد شده استفاده کرد.
وی، افزایش منابع علمی و درسی در فضای مجازی (دسترسی به کلاسهای دانشگاههای سطح ۱ و استفاده از مطالب آنها)، ارزان شدن قیمت فیلمها و ویدئوهای آموزشی و رایگان شدن دسترسی به بسیاری از منابع علمی بینالمللی و به مناسبتهای مختلف را از فرصتهایی دانست که در پی تهدید کرونا ایجاد شده و میتوان از آنها بهره جست.
انتهای پیام