پاسخ آموزش و پرورش قزوین به ابهامات والدین
با انجام واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور آموزشهای حضوری بعد از ۲ سال آغاز شد اما ساعات این آموزشها بسیار محدود است و معلمان نیز با تدریس در فضای مجازی و مدرسه بار مضاعفی از آموزش را بر دوش میکشند.

ایسنا/قزوین با انجام واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور آموزشهای حضوری بعد از ۲ سال آغاز شد اما ساعات این آموزشها بسیار محدود است و معلمان نیز با تدریس در فضای مجازی و مدرسه بار مضاعفی از آموزش را بر دوش میکشند.
به گزارش ایسنا، چند تن از اولیای دانش آموزان استان دغدغههای خود را با ایسنا در میان گذاشتند که طی صحبت با مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین این دغدغهها را پیگیری کرده و پاسخ آن را نیز دریافت کردیم که در قالب این گزارش منتشر میشود.
زینب فاطمی، مادر یک دانشآموز در گفتوگو با ایسنا بیان میکند: الان همه معلمان واکسینه شدهاند، بنابراین چه لزومی دارد آموزش مجازی باشد؟!
خانوادههایی که فرزندشان سرما خورده در منزل استراحت کنند و معلم تکالیف را مجازی بفرستد.
فراموش نکنیم که فضای مجازی برای سلامت جسمی، اجتماعی و روانی دانشآموزان ضرر دارد.
حسنعلی اصغری، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین، با اشاره به اینکه مدیران مدارس برای ساعات آموزش حضوری تصمیم میگیرند، در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: در شعار بازگشایی مدارس به صورت حضوری روی بازگشایی ایمن، آرام، تدریجی و اقتضایی تأکید کردیم.
یعنی هر مدرسه به تبع شرایط خاص خود تصمیم بگیرد و این بدان معنا نیست تصمیمات خارج از قاعده بگیرند، وزارت بهداشت پروتکلی را تنظیم کرده و ستاد ملی کرونا نیز آن را تحت عنوان پروتکل ۰۶ تصویب کرده است، در این پروتکل به همه موضوعات مربوط به بازگشایی مدارس ازجمله فاصله اجتماعی منطقی بین دانش آموزان اشاره شده است، دانشآموز باید با همکلاسی کناری خود ۱.۲۵ مترمربع فاصله داشته باشد.
وی ادامه میدهد: به ازای هر دانش آموز حداقل ۲ مترمربع فضا اختصاص داده شود و نکته مهم دیگر اینکه در کلاسهای حضوری باید تهویه وجود داشته باشد و جریان و تبادل هوا اتفاق بیفتد تا مطمئن باشیم فضای امنی داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح میکند: همه مسئولیت رعایت پروتکلهای ۰۶ با کمیته بهداشت مدرسه است، این کمیته فرمهایی را تنظیم میکند که با توجه به امکانات و اقتضای مدرسه الگوی مورد نظر در ادارات مناطق مورد بررسی قرار میگیرد و اگر شرایط وجود داشت به آن الگو اجازه اجرا داده میشود.
وی تأکید میکند: مدل حضور در مدرسه با شورای مدرسه بوده که این شورا متشکل از نمایندگان اولیا و معلمان است، ولی تصویب آن با مدیریت منطقه است.
ضمناً اداره کل آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی بر رعایت این پروتکلها نظارت میکنند، بنابراین مدیران و شورای مدارس بر مبنای قوانینی که مطابق پروتکلها تعریف شده است میتوانند تصمیم بگیرند و الگوی حضور دانش آموزان را در مدرسه تعریف کنند.
علی افشار یکی از اولیای دانش آموزان ضمن گلایه به ایسنا میگوید: در حال حاضر دانش آموزان مدارس غیرانتفاعی هر روز ساعت ۷ تا ۱۱ به مدرسه میروند چرا دانشآموزان مدارس دولتی هر روز به مدرسه نمیرروند؟
گفتند در مدارس زیر ۳۰۰ نفر حضو دانش آموز مشکلی ایجاد نمیکند، بچهها زنگ تفریح اجازه خروج از مدرسه ندارند، برای همین میتوان به افزایش ساعات کلاسهای حضوری فکر کرد.
برای همین منظور اگر مدارس ۲ شیفته شود هم راضی هستیم صبح یک گروه و عصر هم یک گروه به مدرسه بروند و دانشآموزان یک روز در میان کلاس حضوری داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در خصوص حضور دانشآموزان در ۲ شیفت تصریح میکند: از این الگو استقبال میکنیم ولی معلمان موظف هستند در هفته ساعت مقرری را آموزش دهند، در این ایام زحمات معلمان چند برابر شده است؛ تأکید داریم آموزشهای ترکیبی از آموزشهای مجازی و حضوری باشد به همین جهت معلمان مجبورند در فضای مجازی باشند تا به دانش آموزانی که بیمار هستند یا خانواده اجازه حضور آنان در کلاسهای حضوری را نمیدهند آموزش لازم را ارائه کنند، برای همین تأمین منابع مالی برای معلمان نداریم.
وی اضافه میکند: برخی معلمان تا ۱۲ شب درگیر آموزش هستند اگر شورای مدرسه برای تشکیل کلاس درس در شیفت عصر تصمیم بگیرد و در عین حال معلم برای حضور در شیفت عصر راضی باشد، آموزش و پرورش با برگزاری کلاس مخالفتی ندارد.
مادرانی که سرگردان میشوند
زهرا نجاری مادر سه دانشآموز در مقطع ابتدایی نیز خاطرنشان میکند: مدارس که حضوری شده نسبت به گذشته بهتر شده دانش آموزان در مدسه حضور دارند و تعامل بین معلم و دانش آموز صورت میگیرد و حتی روابط اجتماعی را میآموزد ولی به دلیل محدود بودن زمان هفتهای یک روز مدرسه میروند که بهتر است این زمان افزایش پیدا کند.
وی ادامه میدهد: به عنوان یک مادر میگویم که اگر کلاسهای حضوری هر روز یا یک روز در میان شود و دانش آموزان روزانه ۲ تا ۳ ساعت مدرسه بروند تکالیف آنان در منزل کمتر شده و زحمت مادران هم کمتر میشود و در عین حال در مدرسه بهتر مطالب را میآموزند، برای مثال درس با تکرار ملکه ذهن میشود، معلمان برای تهیه کلیپهای آموزشی زحمت میکشند ولی الان دانش آموزان طی پنج دقیقه فیلم آموزشی را میبینند و یک بار تمرین را حل میکنند به همین جهت قدرت تکرار ندارند.
نجاری بیان میکند: سه دانش آموز دارم؛ ۱۰ تا ۱۲ پسرم و ۳ تا پنج دخترانم را به مدرسه میبرم.
نه میتوانم سرویس بگیرم و نه میتوانم در مدرسه بمانم.
مادران در مدرسه سرگردان هستند.
در کلاسهای آنلاین پایه ابتدایی همه مادران کنار دانش آموز خود مینشینند و این زمانی است که از خانوادهها میگیرد، تازه بعد از کلاس آنلاین ۷ عصر تا ۹ شب باید تکلیف را بفرستیم و مادر باید طی سه ساعت به بچه فشار بیاورد که تکالیفش را انجام دهد.
این مادر میگوید: برخی درسها مثل هنر نیاز به آنلاین بودن ندارد ولی املا و فارسی نیاز به تمرین بیشتری دارد.
هر معلم تکلیف خود را میخواهد که شامل دروس هنر، قرآن و ورزش میشود تمام زندگی من به دانش آموزان محدود شده است.
برای درس ورزش چند کلیپ را برای تکلیف میفرستند تا در خانه انجام دهند، چرا ورزش حضوری نیست؟
برای مثال معلم ۹ فعالیت فرستاده و من یک روز برای هر دانش آموزم وقت گذاشتم تا همه آنها را ارسال کنم باز هم وقت کم آوردم.
اصغری در پاسخ به ایسنا اشاره میکند: در خصوص دروس عملی مانند ورزش قرار است دانش آموزان در فضای عمومی کنار هم قرار بگیرند و تحرکات بیشتر شود؛ پاندمی کرونا ممکن است آثار منفی ناشی از کم تحرکی را بیشتر کند.
آسیبهای جدی ناشی از کم تحرکی در دانش آموزان مشاهده میشود لذا باید به این موضوع توجه کنیم.
وی تشریح میکند: با تعطیلی مدارس تحرک دانش آموزان کاسته و همین امر باعث چاقی و افزایش وزن آنان شده است؛ ۷.۵ تا ۸ درصد اضافه وزن و چاقی دانش آموزان بیشتر شده است.
برای همین منظور سال قبل طرح کنترل وزن و چاقی دانشآموزان را اجرا کردیم.
در مرحله نخست رابطه بین قد و وزن دانش آموزان را مورد سنجش قرار دادیم و دیدیم ۲۹ درصد دانش آموزان استان دچار اضافه وزن هستند، مربیان تربیت بدنی فعالیتهای جسمی و تغذیهای پیشنهاد دادند که پس از پیمایش دوم دیدیم با اقدامات مداخلهای چهار درصد چاقی دانش آموزان بهبود پیدا کرده است.
سلامت دانش آموزان از هر امر دیگری مهمتر است
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین خاطرنشان میکند: امسال هم بسته تحولی تحت عنوان سواد حرکتی اجرا میشود و ویژه دانش آموزان ۹ تا ۱۲ سال است که در مدارس به صورت جدی پیگیری میکنیم تا خانوادهها و دانش آموزان بدانند میزان تحرک دانش آموزان و کنترل حرکات آنان در این سنین چقدر در بزرگسالی آنان موثر است.
وی ادامه میدهد: از مادران و والدین میخواهیم به کلیپهایی که معلمان میگویند توجه کنند چون با توجه به شرایط آپارتماننشینی و حضور دانش آموزان در منزل میزان تحرک آنان پایین است.
اصغری تأکید میکند: این اطمینان را به اولیا میدهیم موضوع سلامت دانش آموزان از هر امر دیگری مهمتر است، تعطیلی مدارس میتواند آسیبهای زیادی به دانش آموزان تحمیل کند لذا ضمن رعایت همه پروتکلها مدافع حضور در مدارس باشند؛ تعلیم و تربیت بدون حضور در مدرسه و ارتباط و تعامل بین معلم و شاگرد با معلم شکل نمیگیرد.
اگر به دنبال تربیت تمام ساحتی هستیم این تربیت در کلاس درس و در اثر تعامل معلم و شاگرد اتفاق خواهد افتاد بنابراین نیازمند حضور مستمر و با قاعده در مدارس هستیم، والدین در آزمونهایی که به صورت غیرحضوری گرفته میشود به فرزندان خود تأکید کنند که خودشان آزمون بدهند لذا نقش نظارتی اولیا در این بین بسیار مهم است تا از کتاب و جزوه استفاده نکنند، در غیر این صورت دانش آموزان در آزمونهای پایان ترم که به صورت حضوری برگزار خواهد شد ممکن است دچار استرس و مشکل شوند.
نجاری مادر سه دانشآموز مطرح میکند: ساعت ۳ تا ۳ و نیم یکی از معلمان کلاس دارد، این معلم تمام نشده باید کلاس معلم بعد برویم.
معلمان هم از شاد استفاده میکنند و هم برخی از مدارس سامانه دارند و برخی نیز در واتساپ کلاس تشکیل میدهند، یک کلاس یک روز در سامانه مدرسه، یک روز گپ و یک روز در شاد است و ما سرگردان هستیم.
اصغری توضیح میدهد: شبکه شاد پلتفرم اختصاصی آموزش و پرورش است به معلمان توصیه میکنیم از این فضا برای ارائه آموزشهای خود استفاده کنند؛ گاهی محدودیتهایی مانند ترافیک سنگین شاد ورود معلمان را دشوار میکند که برای فعالیت در دیگر پلتفرمها باید از آموزش و پرورش مجوز بگیرند، دانلود یا آپلود یکسری مدارک در شبکه شاد کندتر صورت میگیرد، به معلمان میگوییم که از پلتفرم شاد استفاده کنند اما نمیتوانیم آنها را ملزم کنیم همانطور که برخی از معلمان از اَدوب کانکت یا اسکای روم استفاده میکنند زیرا این بسترها تعاملیتر هستند.
به گزارش ایسنا، آموزش حضوری در بسیاری از مدارس غیرانتفاعی در حال انجام است و مدارس دولتی میتوانند طی نشست با مدیران این مدارس تبادل نظر و انتقال تجربیات داشته باشند تا با افزایش ساعات آموزشهای حضوری، آموزش باکیفیت فرزندانمان را شاهد باشیم.
انتهای پیام