خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایران تولیدکننده تجهیزات توربین و ژنراتور است

مهر | اقتصادی | یکشنبه، 21 آذر 1400 - 10:29
علی اکبر محرابیان در گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه گفت: امروز کشور ایران می‌تواند انواع توربین‌ها را تولید کند.
ايران،كشورهاي،كشور،برق،محرابيان،نيروگاهي،بيشترين،توليد،F،بالادست

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه گفت: امروز کشور ایران می‌تواند انواع توربین‌ها به‌ویژه توربین‌های کلاس F را تولید کند که در صنعت نیروگاهی بیشترین راندمان را به خود اختصاص داده است.
محرابیان گفت: موضوع صادرات برق و تجهیزات آن یکی از توانمندی‌ها، پتانسیل‌ها و استعدادهای جدی ایران برای عرضه به کشورهای منطقه است؛ البته ما توفیقات خوبی در این زمینه طی سال‌های گذشته داشته‌ایم.
امکان تبادل برق با افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، عراق و … را داریم.
"ارزش اقتصادی قابل توجه برای کشور"، "مدیریت پیک با تبادلات موجود" و "ایجاد ثبات در وابسته کردن کشورهای دارای ارتباط" سه دلیل عمده برای صادرات برق است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران جزو چند کشور معدود دنیا است که تولید کننده تجهیزات برق، توربین، ژنراتور و غیره در بالاترین سطح تکنولوژی است.
امروز کشور ایران می‌تواند انواع توربین‌ها به‌ویژه توربین‌های کلاس F را تولید کند که در صنعت نیروگاهی بیشترین راندمان را به خود اختصاص داده است.
محرابیان گفت: در کشورهای عراق، سوریه، سریلانکا، تاجیکستان، روسیه و خیلی از کشورها پروژه‌های نیروگاهی قابل توجهی به‌ویژه نیروگاه‌های برق‌آبی را اجرا کرده‌ایم.
ایران در حوزه پروژه‌های آبی از جمله سامانه‌های آب، سدسازی و نیروگاه‌های برق‌آبی موقعیت بسیار خوب و ارزشمندی را در دنیا دارد.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد: ایران در رابطه با مسائل مربوط به آب در برخی کشورهای همسایه، بالادست بوده و در برخی مکان‌ها نیز پایین دست به حساب می‌آید.
در این موارد هم قوانین و مقررات با هم متفاوت است.
در معدود مسائلی همسایه‌هایی که در بالادست قرار دارند، حقابه‌های قانونی و رسمی که با ایران امضا کردند را رعایت نمی‌کنند و شاید بیشترین زیان وارده در این زمینه به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها است.
وی اظهار کرد: در موضوعات حقابه با کشور افغانستان در طول یک ماه گذشته حرکت و اقدامات خوبی انجام شد که امیدواریم مستمر باشد.