خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمادگی دانشگاه‌های ایران برای همکاری علمی و فناوری با کشورهای اسلامی

ایسنا | دانش و فناوری | یکشنبه، 08 اردیبهشت 1398 - 10:19
رییس دانشگاه تهران ضمن اشاره به ظرفیت تعامل علمی و فناورانه بین کشورهای اسلامی به نمایندگی از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های کشور برای همکاری علمی و فناوری با دانشگاه‌های کشورهای اسلامی اعلام آمادگی کرد.
همكاري،كشورهاي،اسلامي،دانشگاه،آينده،تهران،ظرفيت،صلح،كشورها،اسلام

رییس دانشگاه تهران ضمن اشاره به ظرفیت تعامل علمی و فناورانه بین کشورهای اسلامی به نمایندگی از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های کشور برای همکاری علمی و فناوری با دانشگاه‌های کشورهای اسلامی اعلام آمادگی کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمد آبادی در افتتاحیه همایش بین‌المللی "آینده جهان اسلام در افق ۱۴۱۴ شمسی" که به میزبانی دانشگاه تهران و با مشارکت موسسه "آینده پژوهی جهان اسلام" در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه همایش فوق دو موضوع مهم را مورد هدف قرار داده است، یکی از این موضوعات را کشورهای اسلامی به عنوان یک ظرفیت عنوان کرد و در این باره توضیح داد: قرن حاضر، قرن اتحادیه‌ها، سازمان‌ها و همکاری‌های بین‌المللی در قالب آنها است و هم‌افزایی بین کشورها می‌تواند توسعه بیشتر از گذشته، ارتقای کیفیت زندگی و کمک به صلح را رقم بزند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر اهداف اتحادیه‌ها، توسعه کشورها و پایداری و صلح و دوستی بین ملتها باشد، این همکاری یک اقدام ارزشمند محسوب می‌شود.
رییس دانشگاه تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود، یکی از ظرفیت‌های همکاری بین کشورهای اسلامی را سازمان کشورهای اسلامی عنوان کرد و در این رابطه خاطرنشان کرد: همان طور که در اساسنامه این سازمان آمده است، اهداف این همکاری در جهت رساندن صدای جمعی جهان اسلام، تضمین برای حفاظت از منافع جهان اسلام و ترویج صلح به شمار می‌آید.
این در حالی است که در عمل از ظرفیت صلح به درستی استفاده نشده است.
نیلی احمدآبادی در ادامه اظهاراتش، یادآور شد: همکاری بین کشورها بر اساس منافع ملی مشترک، اشتراکات قومی، جغرافیایی و فرهنگی صورت می‌گیرد.
این در حالی است که برخی از کشورهای اسلامی در منطقه خاورمیانه و در همسایگی هم قرار دارند و با توجه به اشتراکات ملی، سنت‌ها و نیز سابقه همکاری مشترک می‌توانند از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند که در حال حاضر چندان محقق نشده است و یکی از دلایل توسعه نیافتن برخی از کشورها همین است.
وی موضوع دوم که هدف این همایش قرار گرفته است را "آینده‌پژوهی" دانست و با اشاره به اینکه آینده پژوهی از موضوعات علمی دانشگاه‌ها و بسیاری از سازمان‌ها محسوب می‌شود، خاطر نشان کرد: آینده پژوهی موضوعی پیچیده و دارای روش‌های مختلف است.
این در حالی است که یکی از روش‌های این امر داشتن اطلاعات گذشته و تمدید گذشته برای آینده است.
با این حال تحولات اجتماعی و سایر عوامل باعث می‌شود که این روش چندان دقیق نباشد.
ادامه دارد...