خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گام بلند سپاه برای ‌رفع محرومیت در سیستان و بلوچستان/ از اجرای 11هزار پروژه عمرانی‌ تا ‌کمک به معیشت و اشتغال‌زایی ‌محرومان- اخبار سیستان و بلوچستان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 16 آذر 1400 - 10:54
گروه استان‌ها ـ در راستای ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی در جنوب‌شرق کشور تاکنون با اجرای یازده‌هزار و 291 پروژه عمرانی و اشتغال‌زایی زمینه ‏اشتغال برای 37هزار و 140 نفر به‌صورت کارگر فصلی و تعداد 11هزار و 560 نفر به‌صورت ‏دائم ایجاد شده است.
سپاه،سيستان،استان،بلوچستان،بسيج،محروميت،اقدامات،زمينه،سازندگ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، اگر قرار باشد هنوز هم از میان استان‌های کشور یکی از استان‌های محروم و کم برخوردار را نام ببریم حتما سیستان و بلوچستان خواهد بود.
استانی که بعد از پیروزی انقلاب و به خاطر موقعیت جغرافیای و اقلیم و همچنین سطح بالایی از محرومیت هایی که در خود داشت، همواره مورد توجه نهادهای مختلف قرار گرفت.
اما در این میان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ورود جدی‌تر به این عرصه و در جهت زدودن محرومیت از چهره این استان برنامه های ویژه و عملیاتی را در دستور کار خود قرار داد.
به طوری که طی سالیان اخیر توانست تحسین همگان را برانگیزد و گواه این ادعا همین بس که چند روز پیش نمایندگان سیستان وبلوچستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عملکرد سپاه در سیستان وبلوچستان چهره استان را تغییر داده است، درخواست کردند دولت در کنار سپاه پای کار بیاید تا در آینده ای نزدیک شاهد کاهش فاصله این استان با دیگر نقاط کشور باشند.
سپاه پاسداران که وظیفه ذاتی‌اش‌، حفظ و حراست از نظام اسلامی در تمام زمینه‌ها‌ست‌، از سال‌های قبل گام در رفع محرومیت‌، اشتغالزایی‌، اقتصاد مقاومتی و آبادانی در مناطق محروم و دور افتاده گذاشته و تا امروز نیز در این زمینه موفق بوده است.
اقدامات سپاه در سیستان و بلوچستان آنقدر زیاد است که اگر قرار باشد در مورد آنها صحبتی شود فقط می توان به مهمترین هایش پرداخت.به طوری که بعد از نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان که اقدامات محرومیت‌زدایی سپاه در این استان را افتخارآفرین عنوان کرد و گفت: "امروز سپاه پاسداران به جای آنکه با حرف با مردم مواجه شود، پیشتاز عمل شده و در حوزه عمل به کمک مردم آمده است." نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن قدردانی از اقدامات سپاه خواستار ورود دولت در کنار سپاه برای رفع محرومیت زدایی در سیستان و بلوچستان شدند."
سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه محرومیت‌زدایی و سازندگی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: عملکرد سپاه و بسیج در عرصه محرومیت زدایی و سازندگی در استان سیستان و بلوچستان یک عملکرد بسیار بلند و مفصلی است که مردم از این عملکرد اطلاع دارند و در اقسا نقاط کشور از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه ما از این اقدامات و عملکرد رضایت نداریم، افزود: تاکید رهبر معظم انقلاب بر این است که باید به مناطق محروم به ویژه استان سیستان و بلوچستان توجه بیشتری شود.
رئیس سازمان بسیج خاطرنشان کرد: برنامه‌های خوبی برای محرومیت زدایی به ویژه در مناطق حاشیه شهر‌ها و محلات داریم و در این راستا، ساخت مسکن برای مددجویان کمیته امداد و مستضعفان حاشیه شهر‌های استان در دستور کار داریم.
وی تصریح کرد: پروژه مراد آباد با هدف محرومیت زدایی و کمک به مسکن نیازمندان در شهرستان چابهار آغاز شده است و امیدواریم با توافق دولت بتوانیم در سایر مناطق استان پروژه‌ها را آغاز کنیم.
سردار سلیمانی خاطر نشان کرد: در زمینه سازندگی در استان نیز بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان و بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین برنامه‌هایی در زمینه اشتغال، کار آفرینی، برنامه‌های خوبی را دنبال می‌کنند که ان‌شا الله همه رده‌های انقلاب اسلامی در سپاه اعم از قرارگاه قدس نیروی زمینی و سپاه سلمان سیستان و بلوچستان و سازمان بسیج تلاش خود را جهت کاهش مشکلات مردم مضاعف خواهند کرد.
سرهنگ قاسم حسن‌زاده اظهار داشت: از سال 88 تا آبان‌ماه 1400 که ‏نیروی زمینی سپاه فعالیت خود را در سیستان و بلوچستان آغاز کرده تاکنون 20 هزار و 858 پروژه برنامه ‏ریزی شده که از این تعداد یازده هزار و 291 پروژه عمرانی و اشتغالزایی در استان سیستان و بلوچستان با ‏اشتغال‌زایی برای 37 هزار و 140 نفر به صورت کارگر فصلی و تعداد یازده هزار و 560 نفر اشتغال به صورت ‏دائم و تعداد 99 هزار و 260 نفر اشتغال با اجرای طرح رزاق ایجاد شده است.
‏ در زمینه ایجاد اشتغال و توانمندسازی معیشتی ساکنین مناطق محروم پنج هزار و 324 پروژه اجرا شده که شامل 871 برنامه تولیدی است.
مدیر روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب‌ شرق نیرو زمینی سپاه افزود: این تولیدی های شامل 50 کارگاه صنایع دستی و پوشاک، تیرچه بلوک، درب و پنجره سازی، 31 مورد پرورش شترمرغ و 194 کارگاه بلدرچین، راه اندازی 51پنل خورشیدی و 15 نانوایی، احیاء پنج مورد معدن، ایجاد یک کارخانه پسته پاک کنی و احداث 22 مورد استخر پرورش ماهی است.
وی تصریح کرد: اهدای دام سبک به 358 خانواده، احداث 122 مورد جایگاه دام، احداث دو باب مغازه، اهدای هشت دام سنگین، ایجاد یک مجموعه تحقیقاتی و توزیع 11 دستگاه جوجه کشی از دیگر اقدامات در عرصه اشتغال‌زایی به شمار می‌رود.
سرهنگ حسن‌زاده ادامه داد: تعداد 976 برنامه در زمینه کشاورزی شامل حفر و بازسازی 161 حلقه چاه کشاورزی و شرب، احیاء 38 قنات، تسطیح 381 پروژه ) شامل 762 هکتار) اراضی کشاورزی، احداث و ترمیم 319 واحدگلخانه، کمک به کشت محصولات کشاورزی به 43خانواده و آبیاری قطره ای 34 هکتار باغات در این مدت صورت گرفته که زمینه اشتغال را برای 9 هزار و 803 نفر به صورت دائم و 31 هزار و 113 نفر کارگر فصلی ایجاد کرده است.
مدیر روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب‌ شرق نیرو زمینی سپاه به احیاء 33 هزار هکتار اراضی مستعد استان مصوبه سفر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: از این میزان 22 هزار هکتار مطالعه آن انجام و6 هزار و 954 هکتار آن با راه‌اندازی 6 شرکت تعاونی ایثار احیاء شده است.
انتهای پیام/392/ش