اولویتهای پیش روی استاندار جدید خراسان شمالی؛ حال و روز اقتصاد و فرهنگ خوب نیست- اخبار خراسان شمالی - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها- استان خراسان شمالی در هفدهمین سال تاسیس خود٬ یازدهمین استاندار را شناخت و اینک محمدرضا حسیننژاد در استانی که در بسیاری از شاخصهای توسعه عقب مانده٬ راهی سخت را پیش رو دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد ٬ استان خراسان شمالی در هفدهمین سال تاسیس خود٬ یازدهمین استاندار را شناخت و اینک محمدرضا حسیننژاد در استانی که در بسیاری از شاخصهای توسعه عقب مانده٬ راهی سخت را پیش رو دارد.
سومین استان گران کشور
نگاهی به وضعیت اقتصاید استان خرساان شمایل در شاخصهایی نظیر تورم٬ بیکاری و وضعیت معیشتی خانوارها٬ حاوی نکاتی بسیار تلخ و پروندهای مشحون از بیتدبیری در دولت گذشته است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیرماه 1400 برای خانوارهای کشور 45.2 درصد بوده است که در بررسی نرخ تورم گروه اصلی کالاها و خدمات در نظر گرفته میشود که شامل خوراکیها و آشامیدنیها، دخانیات، پوشاک و کفش، مسکن، آب، برق و سایر سوختها، مبلمان و لوازم خانگی، بهداشت و درمان، حمل و نقل، ارتباطات، تفریح و فرهنگ، آموزش، هتل و رستوران، کالاها و خدمات متفرقه است.
بررسی وضعیت استان خراسان شمالی به لحاظ نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیرماه نشان میدهد که این استان در شاخص خانوارها، خانوارهای روستایی و خانوارهای شهری تورمی بیش از میانگین کشوری را در تیرماه امسال تجربه کرده است.
گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که در مرداد ماه 22 استان کشور تورمی بالاتر از تورم سالانه کشور را به ثبت رساندهاند و چهار استان از مرز تورم 50 درصدی گذشتند و اطلاعات منتشرشده از سوی مرکز آمار نشان میدهد که تورم میانگین کل کشور در دومین ماه تابستان برابر با 45.2 درصد به ثبت رسید.
بر این اساس استان ایلام با 51.4 درصد صدرنشین تورم میانگین در مردادماه است و استان کردستان با 51 درصد، خراسان شمالی با 50.7 درصد و چهارمحال و بختیاری با50.1 درصد چهار استانی هستند که تورم میانگین مرداد ماه آنها از مرز 50 درصد گذشته است.
بر اساس آخرین آمار مرکز ملی آمار ایران٬ خراسان شمالی در رتبه چهارم شاخص فلاکت در بین استانهای کشور قرار گرفته است.
در بررسی های مرکز ملی آمار در پایان سال 1399٬ استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، لرستان، خوزستان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و هرمزگان در محدوده قرمز بالای 60 درصدی شاخص فلاکت جای گرفتهاند.
در این میان خراسان شمالی پس از هرمزگان٬ کرمانشاه و چهار محال و بختیاری در رتبه چهارم است.
یکی از دلایل اصلی وضع بهتر استانهای قم، تهران و سمنان از حیث شاخص فلاکت، نرخ تورم پایینتر از سایر استانها، در پایان تابستان سال 1400 بوده است.
بهگونهای که نرخ تورم 12 ماه منتهی به شهریور امسال در استان قم 41.3 درصد، تهران 41.8 درصد و سمنان 43.2 درصد بوده است؛ افزون بر این نرخ بیکاری در این 3 استان بهترتیب 8.5 درصد، 8.9 درصد و 6.5 درصد برآورد شده است.
این در شرایطی است که استانهای کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، زنجان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، خراسان شمالی و ایلام در شهریورماه با نرخ تورم بالای 50 درصد مواجه شدهاند.
خراسان شمالی در شاخص بیکاری نیز در تابستانی گذشته با عدد 11.4 درصد، یکی از استان های مشکل دار کشور بوده که این عامل نیز بر وضعیت بغرنج فلاکت استان افزوده است.
اولویتهای پیش روی استاندار جدید چیست؟
15 آذر ماه در حالی استاندار جدید خراسان شمالی با حضور وزیر کشور معرفی شد که بر ساسا بسیاری زا آمارها استان در زمینه توسعه اقتصاد کشاورزی٬ فرهنگ و گردشگری٬ آسیبهای اجتماعی و بازارچههای مرزی٬ جایگاه مناسبی ندارد و باید اولویت استاندار جدید بر این مبنا تعریف شود.
علی جدی رییس مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی با بیان اینکه باید به کمبودهای استان توجه ویژه داشت٬ اظهار داشت: برقراری فضای همدلی، هم افزایی و همگرایی اجزای حاکمیت و به روی کار آمدن دولتی پرتلاش و دغدغه مند فرصتی مغتنم برای پیشرفت استان خراسان شمالی است.
اشتغال از دغدغههای مهم مردم همیشه در صحنه استان خراسان شمالی است.
وی افزود: صنایع مولد و مادر از زمان تاسیس استان تا کنون در خراسان شمالی ایجاد نشده که موجب افزایش نرخ بیکاری و مهاجرت از استان شده است.
تولید استان در حوزه کشاورزی و دامی بیشتر از میزان نیاز مردم استان است اما سالانه شاهد خروج صدها دام زنده و خام فروشی محصولات هستیم.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی گفت: در خراسان شمالی حتی یک کیلومتر آزاد راه و ریل وجود ندارد.
مسئله کم آبی در استان از مرز بحرانی عبور کرده و فوق بحرانی است.
در سال جاری عشایر استان با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم کردند که موجب به خطر افتادن امنیت غذایی استان شده است.
باید با هدف حل مشکلات مدیران دلسوز و مستقر در استان انتخاب شوند.
وزیر کشور: خراسان شمالی کمبودهای زیادی دارد
احمد وحیدی وزیر کشور نیز روز گذشته درآئین معارفه استاندار جدید خراسان شمالی اظهار داشت: استان خراسان شمالی دارای کمبودهای مختلفی است اما از ظرفیتهای فراوانی برخوردار است که باید به اجرا در بیاید و شکوفا شود.
تعدد اقوام و فرهنگ ها از داشته های مهم استان خراسان شمالی است.
وی افزود: دولت سیزدهم وظیفه خود می داند که با تمام ظرفیت به دنبال حل تک تک مسائل کلی و جزئی استان باشد.
وزیر کشور گفت: بخشهای کشاورزی، دامداری و گردشگری از مهمترین ظرفیتهای استان خراسان شمالی است.
مسئله سبک زندگی ایرانی اسلامی از سوی مقام معظم رهبری برای اولین بار در استان خراسان شمالی مطرح و اعلام شد که آسیب اجتماعی از خطرناک ترین تهدیدات است و باید با جدیت به آسیبهای اجتماعی و فرهنگی استان پرداخته شود.
انتهای پیام/311/س