۲۲ سال « اخلاق، امید، آگاهی»
آبی بی پایان عرصه خبری، ۲۲ ساله شد. بیش از دو دهه از ۱۶ آذری که در آن تمامی خبرنگاران و مسئولان کشوری و استانی این خبرگزاری دست به دست هم دادند تا بیش از پیش توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر انعکاس "اخبار خوب، مفید و امید بخش" را جامه عمل بپوشانند و با تلاشی دو چندان، وظیفه خطیر خود در امر اطلاع رسانی را ادامه دهند، میگذرد.

ایسنا/آذربایجان شرقی آبی بی پایان عرصه خبری، ۲۲ ساله شد.
بیش از دو دهه از ۱۶ آذری که در آن تمامی خبرنگاران و مسئولان کشوری و استانی این خبرگزاری دست به دست هم دادند تا بیش از پیش توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر انعکاس "اخبار خوب، مفید و امید بخش" را جامه عمل بپوشانند و با تلاشی دو چندان، وظیفه خطیر خود در امر اطلاع رسانی را ادامه دهند، میگذرد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طی ۲۲ سال اخیر تلاش داشته تا رسالت اصلی خود در حوزه ایفای نقش دانشگاهیان در توسعه فضای رسانهای کشور و ارتقای آگاهیهای علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنری و صنفی با نگاهی دانشگاهی و دانشجویی و شکلگیری حلقه واسط بین مسئولان، نخبگان و مردم را عملیاتی سازد.این خبرگزاری در طول سالیان گذشته، با گسترش خود در سراسر کشور توانسته با دیدی نو در عرصه خبری، جوانان با استعداد و توانمند دانشجو را وارد میدان مطالبه و انتشار واقعیات جامعه کند.علی رغم تصور عمومی در خصوص این خبرگزاری که از بدنه دانشجو تشکیل یافته است، فعالیتهای ایسنا نه تنها متمرکز بر انعکاس اخبار دانشجویی و دانشگاهی نیست بلکه تمامی اتفاقات شهر و استان از شور انتخاباتی گرفته تا آگاه سازی و روشنگری در رابطه با مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همگی در بطن آن انجام گرفته و به جامعه رسانهای و مردم تزریق میشود.
خبرگزاری ایسنا توسط دانشجویان مدیریت و تولید محتوا میشود
سیدقاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با ایسنا، اظهار میکند: ایسنا در بین رسانههایی که در فضای رسمی کشور به خصوص در بستر مجازی و برخط فعالیت میکنند، جایگاه ارزشمندی دارد چرا که این خبرگزاری توسط دانشجویان مدیریت و تولید محتوا میشود.
وی ادامه میدهد: رویکرد دانش محور و خواستگاه اصلی این رسانه یک وجه تمایزی در مقایسه با سایر خبرگزاریهای رسمی دارد.
عقبه علمی و دانشگاهی این خبرگزاری یک فرصت ارزشمند است تا موضوعات و اخبار منتشر شده در این رسانه از پشتوانه علمی برخوردار باشد.
وی میگوید: مزیت دیگر این خبرگزاری نیز این است که ایسنا جزو پیشتازان رسانههای دیجیتال و برخط بوده و قدمت طولانی رسانهای در حوزه انتشار خبر و محتوای مجازی دارد، ارزشهای مهمی که شاید در سایر سایتهای خبری دیده نشود.
ناظمی با اشاره به فعالیت مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در مجموعه جهاددانشگاهی، اظهار میکند: این ویژگی همانند خبرگزاریهای خارجی در ایسنا و زیر مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد که با استفاده از این پتانسیل میتوان محتوای مناسب خبری و متناسب با نیازهای مخاطب تولید کرده و به مخاطب عرضه کند.
وی با بیان اینکه جامعه رسانهای کشور از کلیشههای خبری فاصله نگرفته است، میافزاید: ما هنوز در انتشار اخبار، عناصر ارزشمند خبری را مورد غفلت قرار میدهیم.
مثلا بالای ۸۰ درصد از محتوای خبر خروجی همایش تجلیل از نویسندگان برتر استان و معرفی کتاب سال تبریز، صحبت مسئولان بوده و تنها در انتهای خبر مسئولان، اشارهای به برگزیدگان فرهیخته میشود.
در حالی که باید در عناصر خبری این موضوع عکس باشد.
وی میگوید: اگر بخواهیم به تعالی فرهنگ استان و کشور فکر کنیم باید افراد توانمند و افتخارات اطراف خود را بشناسیم.
اگر امروز بخش عمدهای از جامعه، افراد برجسته علمی، فرهنگی و حتی سیاسی را نمیشناسد، دلیل اصلی آن به کم کاری رسانه برمیگردد.
ضرر این مورد راهم البته خودمان خواهیم دید.
ضرری که باعث شده در تولید سرمایه اجتماعی عملا عقب بمانیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی اظهار میکند: سرمایه اجتماعی زمانی تولید میشود که ما بتوانیم در حوزه فکر، فرهنگ، سیاست و اجتماع، چهرههای قابل اتکا برای مردم معرفی کنیم.
وقتی این اتفاق نیفتد و رسانه فقط معطوف به مسئولان شود، در واقع آفتی است که تمامی رسانهها در کشور دچار آن هستند.
وی با اشاره به ۲۲ سالگی تولد خبرگزاری ایسنا، میگوید: انتظار از این رسانه بالا بوده و توقع داریم که به عنوان یک رسانه پیشتاز و پیشرو، توجه به حوزه تصویر را افزایش دهد.
در استان ما کم کاری بخش تصویر باعث شده تا توجه کمتری به این عرصه باشد در حالی که اگر بتوانیم وارد فضای تصویر و فیلم شویم، میتوانیم بازتاب بهتری از مسائل استان در سطح ملی را داشته باشیم.
وی در پیشنهادی برای بهبود فعالیت این خبرگزاری، میافزاید: اگر ایسنا بتواند در کنار خبررسانی روزمره خود، مجله خبری فرهنگ و هنر به شکل هفتگی منتشر کند و بتواند توجه بیشتری را به اخبار فرهنگی داشته باشد، افراد علاقه مند میتوانند مخاطب این حوزه باشند.
ناظمی در خاتمه میگوید: در استان ما، انواع نمایشگاهها، اکران فیلم، مراسمهای تجلیل از فرهیختگان، تولیدات کتاب، انیمیشن و ادبیات وجود دارد که معمولا در میان هیاهوی خبرهای سیاسی دیده نمیشود ولی ایسنا میتواند در این زمینه پیش قدم باشد و در صورت نیاز اگر کمکی از دست ما بیاید با کمال میل در خدمت هستیم.
خبرگزاری ایسنا، یکی از رسانههای دارای مرجعیت خبری
رامین نظامی خواه، مسئول بسیج رسانه آذربایجان شرقی و مدیر روابط عمومی استانداری نیز در گفتوگو با ایسنا، اظهار میکند: ضمن تبریک سالروز آغاز فعالیت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و روز دانشجو، جای خوشحالی دارد که خبرگزاری ایسنا توانسته در استان یکی از رسانههای دارای مرجعیت خبری باشد.
به دست آوردن این جایگاه البته حاصل زحمتی است که خبرنگاران، دبیران و سردبیر و عکاسان خبری در این مجموعه متحمل میشوند.
وی با بیان اینکه با رعایت سه اصل سرعت، دقت و صحت خبری میتوان به این اعتبار در صحنه خبری رسید، ادامه میدهد: ایسنا دارای جامع نگری در اطلاع رسانی موضوعات مختلف به ویژه موضوعات دارای ارزش خبری و مسائلی که بر روی زندگی مردم تاثیر مستقیم و غیرمستقیم دارد، بوده است.
ایسنا معمولا به این موضوعات فراگیر پرداخت خوبی داشته و این امر باعث شده تا جایگاه خبری این خبرگزاری روز به روز در استان و افکار عمومی ارتقا یابد.
ویژگی منحصر به فرد خبرگزاری ایسنا، دانشجو خبرنگار، بودن کادر آن است
وی میافزاید: ویژگی منحصر به فرد این خبرگزاری دانشجو خبرنگار بودن کادر ایسنا است.
ایسنا دانشجویان را به عنوان بخش عدالت خواه جامعه در راستای عدم محافظه کاری با دارا بودن انرژی، شادابی و نگاه متفاوت و متکی بودن به دانش روز و تلاش مضاعف وارد عرصه خبری کرده و این قشر توانسته با انرژی عظیم و روحیه متفاوت به فضای خبری یک افق تازه در کار رسانهای برای خود ایجاد کند.
ایسنا، مدرسه تربیت خبرنگاران
نظامی خواه خاطرنشان میکند: این خبرگزاری تبدیل به یک مدرسه و یا دانشگاه رسانهای شده که خبرنگاران معمولا از این مجموعه تربیت یافته و سپس در فضای حرفهای رسانه تداوم فعالیت میدهند.
چه بسا همکارانی در سطح استان فعالیت دارند که از این طریق وارد عرصه خبری شدهاند.
وی میگوید: پتانسیل دیگر خبرگزاری ایسنا این است که دانشجویان از رشتههای مختلف در این مجموعه مشغول فعالیت رسانهای هستند و در نتیجه خبرنگاران تخصصی از این طریق در ایسنا تربیت میشوند.
خبرنگاری که به طور تخصصی به عنوان کارشناس خبرنگار باشد، در عرصههای مختلفی چون اقتصاد، موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به تناسب رشته تحصیلی میتواند با استاندارد آموزشهای رسانهای و تجربه کاری به یک متخصص تبدیل شود.
وی تاکید میکند: این موضوع باعث میشود تا ایسنا در آینده یکی از خلاهای رسانهای استان در خصوص کمبود خبرنگاران متخصص در عرصههای مختلف را به نحوی جبران کند.
وی میگوید: آرزوی توفیق روز افزون برای سرپرست این خبرگزاری، همکاران خوش فکر، موفق و دارای ابتکار ایسنایی در فضای رسانهای داشته و سالگرد تاسیسی این خبرگزاری مهم در سطح کشور را تبریک میگویم.
بکارگیری دانشجویان در ایسنا، فضای تحرک جدیدی در عرصه خبر ایجاد کرد
محمد عزیزی راد، رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با ایسنا، اظهار میکند: ایسنا، نخستین خبرگزاری غیررسمی ایران است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در نیمه دوم دهه ۱۳۷۰ متولد شده است.
بزرگترین خصوصیتی که باعث شد این خبرگزاری از سایر رسانههای موجود وقت متمایز شود نیز دانشجویی بودن آن است.
وی میافزاید: بکارگیری دانشجویان در این خبرگزاری باعث شد تا فضای تحرک جدیدی در صحنه رسانهای کشور بروز و ظهور یابد.
در آن دوران بنده در سالهای اول فعالیت خبری بودم و میدیدم که دانشجویان فوق العاده پرشور و هیجان در این خبرگزاری فعالیت میکردند و علاوه بر مصاحبهها و گزارشهای خبری، نشستهای خبری چالشی و پرمحتوایی در خبرگزاری مرکز و شعب استانی تولید میشد که با استقبال گسترده رسانههای مکتوب آن زمان مواجه شد.
وی ادامه میدهد: ایسنا طی سالهای گذشته با وجود تمامی افت و خیزهای ناشی از تغییرات و تحولات در فضای سیاسی کشور و رفت آمد دولتها، استقلال خود را تا حد زیادی حفظ کرده و اخبار آن همچنان مورد اقبال مخاطبان و رسانهها است.
عزیزی راد میگوید: اخبار ایسنا معمولا تا حد زیادی واقع بینانه و مبتنی بر واقعیات جامعه است.
مخاطب شناسی در ایسنا دارای جایگاه مشخصی بوده و این امر را در فراوردههای خبری که در این رسانه تولید میشود نیز میتوان به راحتی دید.
وی با اشاره به وابستگی این خبرگزاری به نهاد جهاددانشگاهی، اظهار میکند: بدیهی است که خواه یا ناخواه این خبرگزاری متاثر از تغییر و تحولات سازمان جهاددانشگاهی بوده و سیاستهای خبری از سوی این نهاد به ایسنا اعلام و ابلاغ میشود.
از این امر گریزی نیست که رسانههای ارگان کشور متاثر از سیاستهای سازمان متبوع عمل کنند و ایسنا هم از این قائده استثنا نبوده و شاید تنها نکتهای که جای اما و اگر دارد، این مورد باشد.
تربیت نیروهای بااستعداد خبری در ایسنای آذربایجان شرقی
وی خاطرنشان میکند: ایسنای آذربایجان شرقی طی ۱۰ سال اخیر یک رسانه فعال استانی بوده و نیروهای بااستعدادی نیز در این راستا تربیت یافتهاند که از منظر تاثیرگذاری بر فضای رسانهای استان و تربیت نیروی انسانی متخصص برای سایر رسانهها جایگاه مهمی دارد.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در آذربایجان شرقی میگوید: ایسنای آذربایجان شرقی در دهه اخیر فعالیت خود تلاش کرده تا به دور از هرگونه زردنویسی و هوچی گری رسانهای، واقعیتهای استان را به مخاطبان برساند و بر این اساس هم تولیدات این رسانه محل رجوع رسانههای دیگر و به ویژه فضای مجازی است.
وی با تاکید بر اینکه ایسنای آذربایجان شرقی با اینکه یک خبرگزاری دانشجویی است ولی تاثیر قابل توجهی در شکل گیری فضای رسانهای استان دارد، میافزاید: برای تمامی همکاران عزیز شاغل در این خبرگزاری مهم، آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
وجود نیروهای متخصص، با پشتکار و ارتباطات سازمانی خوب با دستگاههای اجرایی و مسئول از جمله ویژگیهای خبرگزاری ایسنا است
اسد بابایی، عضو هیات مدیره و سخنگوی خانه مطبوعات و رسانههای ایران و سرپرست خبرگزاری مهر آذربایجان شرقی در گفتوگو با ایسنا، اظهار میکند: وجود نیروهای متخصص، با پشتکار و ارتباطات سازمانی خوب با دستگاههای اجرایی و مسئول از جمله ویژگیهای خبرگزاری ایسنا است.
وی با بیان اینکه این مجموعه دارای پویایی و خلاقیت است، میافزاید: اخبار خبرگزاری ایسنا در سطح خوبی انتشار یافته و میتواند ارتباط میسری بین دستگاهها و مردم به خصوص نهادهای جمعیتی برقرار کند.
وی با ارائه پیشنهادی برای بهبود فعالیتهای این خبرگزاری، میگوید: میتوانیم برای افزایش تولید محتوای خبری و معضلات واقعی جامعه به همگرایی بیشتر با خبرگزاریهای دیگر بپردازیم و این امر نتیجه بهتری خواهد داشت.
یعنی به جای گزارش نویسی پراکنده و کار کردنهای جزیرهای اصحاب رسانه، میتوانیم همچون ید واحدی باشیم که در راستای بیان مشکلات مردم و پیگیری تا حصول نتیجه، دردهای واقعی مردم را کاملا احصاء کرده و به گوش مسئولان برسانیم و از این طریق اثرگذاری بیشتری خواهیم داشت.
بابایی اظهار میکند: همکارانی که در مجموعه ایسنای آذربایجان شرقی فعالیت میکنند، واقعا زحمتکش و دلسوز هستند که با حداقل مزد، کارایی مثمرثمر دارند که جای تقدیر و تشکر دارد.
بنده در نوبه خود به تک تک همکارانم در خبرگزاری ایسنای استان دستمریزاد میگویم و خداقوت عرض میکنم و امید دارم که نقش ماندگار این خبرگزاری در سپهر رسانه استان همیشه ادامه یابد.
ایسنا، یکی از خبرگزاریهای فعال و پویا در حوزه دانشگاهی است
مرتضی شفیعی، مدیر خانه مطبوعات آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با ایسنا، میگوید: خبرگزاری ایسنا، وابسته به نهاد جهاددانشگاهی، یکی از خبرگزاریهای فعال و پویا در حوزه دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه مهمترین ویژگی این خبرگزاری نیز شاید بهره مندی از نیروهای پرانرژی، پرتوان و فرهیخته دانشجویی باشد، میافزاید: این خبرگزاری در طول سالیان متمادی که در استان فعالیت میکند، در روند تربیت نیروی انسانی و بکارگیری نیروهای متخصص در حوزه رسانه موفق عمل کرده که موید این ادعا هم خروجی و جریان سازیهای رسانهای است که این خبرگزاری در سطح استان و کشور از خود نشان داده است.
وی ادامه میدهد: از جهاددانشگاهی که به عنوان یک نهاد انقلابی در کشور شناخته میشود، انتظار داریم که تولید محتوای خبرگزاریهای ایسنا و ایکنای این نهاد با سمت و سوی ترویج فرهنگ انقلابی و دستاوردهای نظام اسلامی باشد و قطعا در این زمینه هم فعالیتهای زیادی از این خبرگزاری دیده شده اما نیاز است که بیش از پیش به ویژه در بحث سوژه یابی و تولید محتوای جدید رسانهای مطابق با نیازهای روز مخاطب فعالیت کند.
شفیعی اظهار میکند: خبرگزاری ایسنا در طول سالهای مختلف نیروهای خوبی تربیت کرده و بهترین دوران زندگی دانشگاهی دانشجویان نیز در این خبرگزاری گذشته و تربیت و رشد می یابد اما کمتر میبینیم که این نیروها در خود خبرگزاری ماندگار شوند.
پیشنهاد داریم که سازوکاری تعریف شود که نیروهای نخبه و برجسته رسانهای تربیت یافته در این خبرگزاری که استعداد بالقوه آنها به بالفعل تبدیل میشود، حفظ شوند.
وی ادامه میدهد: نباید چتر و دامنه فعالیت خبرگزاری ایسنا، محدود به دانشگاههای مرکز استان باشد بلکه این خبرگزاری میتواند به عنوان یک رسانه تخصصی دانشگاهی، فعالیتها و اقدامات و جریانات خبری مراکز آموزشی شهرستانی را انعکاس دهد تا در راستای رفع مهجوریت خبری فضای دانشگاهی اقدام کند.
وی در خاتمه خاطرنشان میکند: آرزوی موفقیت و بهروزی برای تمامی فعالان رسانهای ایسنا داشته و ما به عنوان خادم مطبوعات استان حاضر هستیم که ضمن تسریع عضویت تک تک خبرنگاران و عکاسان رسانه، روند خدمات ارائه به اصحاب رسانه در این خبرگزاری در اولویت قرار گیرد.
انتهای پیام