فرهنگ پژوهش و نظام تحقیق، یک الگوی مطلوب از توسعه است
مدیر آموزش و پرورش کاشان گفت: پژوهش، برای حل مشکلات جامعه نقش اساسی و تعیین کننده دارد و ترویج فرهنگ پژوهش و نظام تحقیق، یک الگوی مطلوب از توسعه است.

ایسنا/اصفهان مدیر آموزش و پرورش کاشان گفت: پژوهش، برای حل مشکلات جامعه نقش اساسی و تعیین کننده دارد و ترویج فرهنگ پژوهش و نظام تحقیق، یک الگوی مطلوب از توسعه است.
حسین مقنی در آیین تجلیل از برگزیدگان جشنوارههای داناب و خوارزمی، اظهار کرد: کاهش فاصله توسعهیافتگی با شاخصهای توسعه انسانی، نیازمند فرهنگ تحقیق و پژوهش است که باید در محیطهای آموزشی نهادینه شود.
وی تصریح کرد: دانایی در دنیای امروز، یکی از شاخصهای اصلی پیشرفت جامعه به شمار میرود و هدف از آموزش، انباشتن ذهن دانش آموزان از معلومات نیست بلکه باید یادگیرنده به تفکر منطقی دست پیدا کند و موضوع را بررسی کرده و به کسب دانش بپردازد.
مدیر آموزش و پرورش کاشان، تأکید کرد: آموزش و پرورش برای آنکه، نظامی پویا باشد باید علم و پژوهش در آن نهادینه شده و پژوهش دانش آموزان جایگاه واقعی خود را در نظام آموزشی پیدا کند تا کنجکاوی و شوق به تحقیق در آنان تقویت شده و استعدادهای بالقوه به ظهور برسد.
وی گفت: فعالیتهای فوق برنامه و جشنوارههای علمی و هنری، بر پایه الگوی پژوهشهای تیمی دانش آموزان نیز گامی در جهت فرهنگسازی تحقیق و پژوهش در آموزش و پرورش است که پرسش مهر، جشنوارههای خوارزمی، جابر و داناب بخشی از این برنامه است.
مدیر آموزش و پرورش کاشان گفت: بحران آب، یک موضوع اساسی در شرایط امروز کشور است که آموزش مدیریت مصرف آب در قالب طرح داناب، فرصتی است که بخشی از این بحران با آگاه کردن دانش آموزان و مشارکت آنها مدیریت شود.
وی افزود: بخشی از آموزش پژوهش محور، نیازمند امکاناتی نظیر کتابخانه، مجله، کتابهای جدید، سایت کامپیوتر و دورههای ضمن خدمت است که این مسیر طی دو دهه گذشته پیگیری شده است هرچند که باید به روز رسانی شود.
مقنی اظهار کرد: توسعه عوامل انگیزشی مناسب و منزلت بخشیدن به معلمان و دانش آموزان پژوهشگر نیز اقدامی است که میتواند فرهنگ تحقیق و پژوهش در مدرسه را نهادینه کند که برپایی این جشن در همین راستا اجرا شده است.
همچنین معاون آموزش متوسطه مدیریت آموزش و پرورش کاشان گفت: معلمان منبع اصلی تولید دانش هستند و اگر فراتر از بخشنامههای اداری، مورد توجه نظام آموزشی قرار بگیرند و فراگیران با مطالعه و تحقیق آشنا شوند، شهروندانی آگاه برای جامعه فردا تربیت خواهند شد.
سعید مکاریان نوشآبادی اظهار کرد: معلمان، الگوی پیشرفت فکری دانش آموزان هستند که با درک و فهم شرایط حاکم بر جامعه به آنها میآموزند که چگونه فکر کرده، بیندیشند و مشاهدات خود را تنظیم کنند.
وی افزود: فعالیتهای علمی دانش آموزان را باید برنامهریزی و هدایت کرد و روحیه تعاون و هم فکری را در آنها تقویت کرد که لازمه این کار ، معلمان پژوهشگر است و باید عوامل انگیزه بخشی به معلمان را تقویت کرد.
مکاریان نوشآبادی تصریح کرد: آموزش بر پایه یادگیری پژوهش محور، باعث میشود که دانشآموز برای رسیدن به جواب سؤال خود تحقیق کند و معلم نیز نقش هدایتگر و تسهیلگری را بر عهده داشته باشد.
معاون آموزش متوسطه مدیریت آموزش و پرورش کاشان، تأکید کرد: نقش حمایتی خانوادهها برای ترویج تحقیق و پژوهش در کودکان بستر خوبی است که میتواند استعدادهای دانش آموزان را شناسایی و شکوفا کند که در قالب جشنوارههای خوارزمی و جابر و داناب مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: در جلسههای آموزش خانواده میتوان در مورد فرآیند آموزش پژوهش محور با خانوادهها صحبت کرد و تفکر نمره گرایی و حافظه محوری را اصلاح کرده و آموزش را با فعالیتهای خارج از کلاس لذتبخش کرد.
کارشناس مسئول آموزش متوسطه مدیریت آموزش و پرورش کاشان نیز گفت: جایگاه پژوهش در نظام آموزشی، به درستی در سند تحول آموزش و پرورش مورد تأکید قرار گرفته است و آموزش آن به دانش آموزان در قالب درس تفکر یک ضرورت محسوب میشود.
مهدی باقری افزود: اقدام پژوهی، درس پژوهی و تجربه نگاری، فعالیتهایی است که با توسعه آن میتوان نقاط قوت و ضعف هر معلم و نظام آموزشی را شناسایی و برنامهریزی کرد.
وی افزود: پژوهشهای مدرسهای باید به طرف شناسایی مسئله و تدوین راهکار هدایت شوند تا ذهن دانش آموزان درگیر مسئلهها شده و تفکر خلاق و اندیشیدن منطقی در آنها رشد پیدا کند.
کارشناس مسئول آموزش متوسطه مدیریت آموزش و پرورش کاشان، تصریح کرد: جشنوارههای علمی فرصتی است برای کاربرد علم و پژوهش در عمل و تلاش میکنیم تا همه دانش آموزان با مشارکت در این فعالیتها ابعاد شخصیتی خود را شناخته و برای شکوفایی آن تلاش کنند.
باقری گفت: سال تحصیلی گذشته، با وجود محدودیتهای ناشی از اپیدمی کرونا، ۱۱۶ نفر از دانش آموزان دوره متوسطه اول شهرستان کاشان موفق شدند که رتبههای برتر در جشنواره خوارزمی را کسب کنند که تلاش میکنیم این رقم اضافه شود.
وی افزود: طرح داناب نیز جشنوارهای است که طی هشت سال گذشته جهت آشنایی دانش آموزان با مدیریت مصرف آب در سطح استان اصفهان برگزار میشود که از مجموع هفت هزار دانشآموز، ۷۵۰ نفر آنها از شهرستان کاشان بود که ۱۱۰ نفر آنها صاحب رتبه برتر شدند.
باقری افزود: در این آیین مهتاب استادی، اکرم سادات میرجعفری، سیدروح اله حسینی، ساره قربانی، زهرا معتمدنیا، جمیله زواری، مجید تدبیری، معصومه بلندی، مهدی نشاطی، معصومه دهقانی، زهره محسنی، حسن ابوالقاسمی تقدیر شدند.
کارشناس مسئول آموزش متوسطه مدیریت آموزش و پرورش کاشان، اظهار کرد: در بخش فعالان حوزه جشنواره خوارزمی از فاطمه ایران نژادی، صدیقه تقوایی، نجمه احمدآبادی، فاطمه حفیظیان، الهه محمدزاده، ایمان ضیائیان، سیدعلیرضا مصطفوی و لیلا دهقان تقدیر شد.
وی گفت: همچنین اشرف فلاح، فاطمه فینی زاده، لیلا عادل، معصومه سادات همتی، اعظم خندان پور، اکرم سادات میرجعفری، محمدرضا روحانی، زهرا شریف، محبوبه برومندنژاد، فرشته اسدی، عذرا جعفری، مریم شجری، اعظم تمتاجی، اکرم سادات الحسینی و لیلا صفایی به عنوان فعالان و پژوهشگران طرح داناب تجلیل شدند.
انتهای پیام