خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نیمی از مردم استان چهارمحال و بختیاری آب شرب پایدار ندارند- اخبار چهارمحال و بختیاری - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 13 آذر 1400 - 16:54
گروه استان‌ها - رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نبود آب شرب پایدار برای نیمی از جمعیت استان، مردم را آزرده کرده، گفت: بسیاری از مردم چهارمحال و بختیاری آبی برای آشامیدن حتی در یک کیلومتری رودخانه‌ها ندارد.
آب،استان،چهارمحال،بختياري،آبي،اجراي،شرب،كمبود،كشاورزي،كوهرنگ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، حسینعلی رضایی‌سرپیری امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تجمع مردم این استان نسبت به کمبود آب و برخی پروژه‌های غیرقانونی و بدون تایید نهادهای مسئول است که منجر به گسترش فقر و بیکاری و تنگنای آب آشامیدنی در این استان شده است.
وی خاطرنشان کرد: وجود چند کارخانه غول پیکر و بلعیدن آب شرب و کشاورزی، خشکسالی‌های پی در پی و خشکیدن تمام سر چشمه‌های این استان از جمله چشمه کوهرنگ، اجرای تونل‌های غیرقانونی، مشکلات بسیاری برای مردم این استان به وجود آورده است.
رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری افزود: آبرسانی با تانکر به 200 روستا که نزدیک به 18 هزار نفر جمعیت دارند و نبود آب شرب پایدار برای نیمی از جمعیت استان، مردم را آزرده کرده است.
رضایی‌سرپیری با تاکید بر عدالت مسئولین کشوری در اجرای قوانین مربوط به آب، گفت: مسئولان نباید دوگانه برخورد کنند، وزارت نیرو چرا از برداشت‌های غیر مجاز در حوزه آب جلوگیری نمی‌کند؟
باید شفاف سازی صورت گیرد و ببینند کدام استان به صورت شفاف عمل کرده است.
وی اظهار داشت: تا چند سال گذشته عنوان می‌شد که این استان 10 درصد منابع آب کشور را در اختیار دارد، اما امروز بسیاری از کارشناسان و مسئولان حوزه آب نسبت به کمبود شدید آب در این منطقه هشدار می‌دهند و با این رویه ، طی چند سال آینده بسیاری از مردم این استان به‌دلیل نبود آب مجبور به مهاجرت اجباری خواهند شد.
رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: بسیاری از سهام‌داران طرح‌های کشاورزی، زندگی خود را صرف اجرای این طرح‌ها کرده‌اند و اکنون بلاتکلیف هستند، علاوه بر اینکه تکلیف حقابه‌ها مشخص نشده است، بسیاری از مردم استان چهارمحال و بختیاری آبی برای آشامیدن حتی در یک کیلومتری رودخانه‌ها ندارد.
رضایی‌سرپیری خاطرنشان کرد: مردم استان چهارمحال بختیاری شدیداً با کمبود آب شرب و کشاورزی دست به گریبانند و با بحران کم آبی مواجه هستند.
مردم ما در آتش بی‌آبی می‌سوزند و هنوز با گذشت 13 سال، پروژه ملی بن-بروجن نهایی نشده است.
وی با اشاره به اینکه مساله‌ آب ملی است، ادامه داد: در حالی استان چهارمحال و بختیاری به عنوان سرزمین آب در کشور معرفی می‌شود، اما با مشکل آب مواجه است و دشت‌های آن خشک، ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده و این می‌طلبد تا در اجرای طرح‌های آبی، منطق و عدالت رعایت شود.
رضایی‌سرپیری خاطرنشان کرد: در گذشته چشمه‌های موجود در شهرستان کوهرنگ از طریق یخچال‌های طبیعی تغذیه می‌شدند، اما اکنون باتوجه به خشکسالی و کاهش بارش این یخچال‌ها محو شده‌اند که این نشان از وضعیت نامناسب آبی این استان است.
انتهای پیام/7540/ی