بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در قزوین بخوبی مهار شد
قزوین- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: با تدبیر مناسب کارشناسان بیماری آنفولانزی فوق حاد پرندگان در استان بخوبی کنترل و مدیریت شد و امسال هیچ مشکلی نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی دامپزشکی با محور جایگاه و ارزش واکسیناسیون ظهر شنبه با حضور علیرضا رفیعی پور رئیس دامپزشکی کشور، زاهدی استاندار، داوود محمدی و سیده حمیده زرآبادی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی، حمید زینالی مدیر کل دامپزشکی استان و جمعی از کارشناسان و تشکلهای فعال در عرصه دامپزشکی در محل سالن اجتماعات جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد.
فاطمه خمسه در این مراسم گفت: نیازمند همکاری بین بخشی در دامپزشکی هستیم تا بتوانیم چالشهای این بخش را به حداقل برسانیم.
وی بیان کرد: قزوین استانی کشاورزی است و با مساحت یک درصدی کشور بیش از ۴.۵ درصد محصولات کشاورزی کشور را تأمین میکند و این جایگاه باید مورد توجه مسئولان کشوری قرار گیرد تا بتوانیم مشکلات این بخش را بهتر حل و فصل کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: در سالهای گذشته بیماری آنفولانزای مرغی چالشهای جدی در استان ایجاد کرد و از آنجا که بخش زیادی از واحدهای تولید مرغ و تخم مرغ در این استان قرار دارد نگرانی ما بیشتر بود.
خمسه یادآور شد: در صنعت مرغ گوشتی و تخم مرغ در کشور شاخص هستیم و با داشتن مزرعه بزرگ مرغ اجداد که حدود ۵۰ درصد مرغ تخم گذار کشور را در خود جای داده است با بروز بیماری آنفولانزا با چالش جدی روبرو شدیم و سال سختی را در دو سال گذشته سپری کردیم.
تلف شدن ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه مرغ در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: در استان قزوین بر اثر بیماری آنفولانزای مرغی بیش از ۵ میلیون و۴۰۰ هزار قطعه مرغ تلف شدند اما با تیم ممیزی توانستیم با کمک پدافند غیر عامل بیماری را کنترل کنیم و استان در این زمینه خوب عمل کرد.
وی اضافه کرد: قزوین در حال حاضر از استانهای پاک در بیماری فوق حاد پرندگان است و تدبیر خوبی توسط سازمان دامپزشکی کشور صورت گرفت و استان ما هم خوب عمل کرد و از بحران خارج شدیم.
خمسه اظهار داشت: امسال در رونق تولید هم خلاء مرغ تخم گذار برطرف شد و با افزایش تولید تخم مرغ توانستیم صادرات این محصول را آغاز کنیم.
وی بیان کرد: شرایط برای توسعه صنعت مرغ گوشتی و تخم گذار فراهم شده است و لازم است تا آمایش سرزمین عملیاتی شود.
خمسه تصریح کرد: تراکم فارم ها در استان نگران کننده است و باید این فارم ها به مناطق کم خطر منتقل شود و بزودی با اقدامات انجام شده اولین فاز مجتمع مرغ متمرکز تحم گذار در روستای رودهک در این منطقه افتتاح میشود.
در ادامه از فعالان صنعت مرغ و مدیران موفق در کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان تجلیل شد.