نور امید «مهتاب»بر معلولیت/ دختری که بدون دست قهرمان شد
شیراز- سیده مهتاب نبوی دختر معلول شیرازی است که نداشتن دو دست باعث نشد که به امید چنگ نندازد، او قهرمان پاراتکواندو شد، کتاب نوشت و نقاشی کشید تا نور زندگی را بر دنیای معلولیت بتابد.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: در آستانه روز جهانی افراد دارای معلولیت نوشتن از روایت زندگی کسانی که دچار نقص عضو اما در عمل بی نقص هستند، شیرین و دلچسب است.
کسانی که معلولیت نگذاشته تا دست از تلاش بکشند و روی هر چه نا امیدی است خط بطلان کشیدهاند.
باید دنیا را از دریچه نگاه افراد دارای معلولیت دید تا بدانی که با همه سختیها و کمبودها زندگی زیباست و برای رسیدن به آرزوها از هیچ تلاشی نباید دست کشید.
یکی از معلولینی که با قامتی برافراشته و با اراده و پشتکار بی نظیر خود به نماد خود باوری و تلاش در جامعه بیش از ۴۵۰ هزار نفری معلولان استان فارس و صد البته معلولان کشور تبدیل شده است، سیده مهتاب نبوی است.
کسی که با درخشش خود در رشته پاراتکواندو، تحصیل و نویسندگی همچون مهتاب، پرتوی از امید را در دل افراد دارای معلولیت زنده کرده است.
مهتاب برای جبران نداشتن دستهایش، از پاهایش برای انجام کارها استفاده میکند تا با در هم شکستن همه موانع پیش روی خود دروازههای پیشرفت را فتح کند
سیده مهتاب نبوی دختر معلول استان فارسی قهرمان پاراتکواندوی جهان بدون دست و خالق نقاشیهایی است که با کمک گرفتن از انگشتان پای خود روی بوم زندگی نقش امید میزند.
مهتاب برای جبران نداشتن دستهایش، از پاهایش برای انجام کارها استفاده میکند تا با در هم شکستن همه موانع پیش روی خود دروازههای پیشرفت را فتح کند.
او با وجود نداشتن دو دست که مادرزادی است، اما حالا با دو پایش با مغلوب کردن رقبای خود در پاراتکواندو، نوشتن و رنگ زدن به بوم سرنوشت را به خوبی آموخته و توانسته است که با دو پای خود قهرمانی پاراتکواندوی جهان را از آن خود کند.
این دختر ۲۳ ساله شیرازی با کسب مقام طلای جهان نشان داده است که معلولیت محدودیت و ناتوانی نیست، او اثبات کرده است که مشکلات جسمی اش هیچگاه مانع از تلاشش برای رسیدن به آرزوهایش نشده است.
کسب مدال طلای هشتمین دوره رقابتهای قهرمانی جهان در رشته پاراتکواندو با حضور ۴۰۰ ورزشکار در دو بخش پومسه و کیورگی به میزبانی آنتالیای ترکیه در وزن منهای ۵۸ کیلوگرم در کلاسK.
۴۱، دستیابی به مدال برنز چهارمین دوره رقابتهای قهرمانی پاراتکواندوی آسیا با حضور ۱۲۰ هوگوپوش از ۲۸ کشور به میزبانی شهر هوشیمینه ویتنام از افتخاراتاین دختر شایسته و شاداب استان فارسی است که با ارادهای آهنین شعار معلولیت محدودیت است را بی معنا کرده است.
مسیر افتخار آفرینی ادامه دارد
انعطاف بدنی بالای مهتاب کاری کرده است که پاهایش جور دستهایش را بکشد و پرچم افتخار شیرازیها را بر قلههای افتخار بنشاند.
سیدهمهتاب نبوی از معدود افراد معلولیست که در سن ۹ سالگی تلالوی امید در زندگیش درخشیده و با قدم گذاشتن در مسیر پا را تکواندو افتخار آفرین شده است.
این ورزشکار سربلند فارسی در گفتگو یی که به مناسب ۱۳ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت با خبرنگار مهر داشت، بر لزوم حمایت از معلولان برای شکوفا شدن استعدادهایشان تاکید کرد.
سیده مهتاب نبوی که هم اکنون فارغ التحصیل رشته زیست شناسی سلولی مولکولی از دانشگاه شیراز است، اظهار کرد: در حال حاضر خودم را برای کنکور کارشناسی ارشد آماده میکنم.
وی با اشاره به آخرین افتخار آفرینی خود در رشته پاراتکواندو افزود: کسب مدال طلای مسابقات آسیایی لبنان در خرداد ماه امسال حاصل جدال پاهایم با رقیب پا را تکواندو کار بود.
این بانوی پا را تکواندوکار استان فارسی افزود: در این دوره از مسابقات آسیایی تعداد شرکت کنندهها به حد نصاب نرسید و مجبور شدم در کلاس بالاتر نیز مبارزه کنم، اما در کلاس خودم (k41) موفق به کسب مدال طلا شدم.
نبوی در حوزه هنر و نویسندگی نیز دستی بر آتش دارد.
او با چاپ دو کتاب تا بی نهایت و در نگاه مهتاب، خود را در این حوزه محک زده است، اما میگوید: به دلیل اینکه رشته تخصصی اش ادبیات نبوده از ادامه مسیر منصرف شدم.
این دختر ورزشکار شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به نخستین تجربه حضور خود در مسابقات جهانی پاراتکواندو اشاره کرد و گفت: در ابتدای حضورم در مسابقات جهانی بیشتر از اینکه برای حضور در مسابقات خوشحال باشم از اینکه برای اولین بار آدمهایی را میدیدم که متعلق به آب و خاک کشورم نبودند، هیجان زده شدم، چرا که در آنجا متوجه شدم که همه آدمها شبیه یکدیگرند و همین موضوع خیلی بیشتر از حضور در مسابقات برایم ارزشمند بود.
رنگ مهتاب با رخسار بوم نقاشی
او با بیان اینکه برای نجات از روزمرگیها و فرار از دغدغههای ذهنی به بوم نقاشی پناه میبرد، عنوان کرد: بصورت حرفهای به نقاشی نمیپردازم اما برای تهی شدن از آشفتگیهای ذهنی روزمره به آن پناه می برم.
این دختر پر افتخار شیرازی بهترین اتفاق زندگی را قبولی اش در رشته زیست شناسی مولکولی سلولی در دانشگاه شیراز میداند و میافزاید: تلخترین خاطرهام نیز فارغ التحصیلی ام از دانشگاه بود چرا که من به شدت شیفته ادامه تحصیل بودم و به همین دلیل هم در حال آماده شدن برای کنکور ارشد هستم.
نبوی دنیای سراسر صلح بدون جنگ و بدون تبعیض را آرزوی خود بیان کرد و گفت: امیدوارم روزی فرا برسد که همه انسانها فارغ ازهر جنسیت و ملیتی و با هر ویژگی فیزیولوژیکی با هم برابر باشند.
او ضمن اعلام اینکه هیچ خواستهای از مسئولان ندارد، متذکر شد: در مورد خودم مطالبهای ندارم، اما مسئولان در نظر داشته باشند، همانگونه که خود را خدمتگذار مردم اعلام میکنند در عمل نیز واقعاً خدمت گذار مردم باشند، چرا که گوش مردم پر از شعار عمل نشده است.
ارتباط مستقیم با مردم باید در اولویت کاری مدیران باشد
نبوی ادامه داد: ارتباط مستقیم با مردم باید در اولویت کاری مدیران باشد تا همه بتوانند بدون دغدغه و خیلی راحت مشکلاتشان را با آنان در میان بگذارند.
قهرمان پاراتکواندی جهان در ادامه ضمن گرامیداشت ۱۲ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت، تصریح کرد: امید است که متولیان امور بند به بند قوانین جامع از معلولان را به درستی و با دقت مطالعه کرده و با به کار گیری به حق معلولان در ادارات و نهادهای دولتی آنان را از عضو مصرف کننده به فردی مفید در جامعه استفاده کنند.
نبوی خاطرنشان کرد: بکارگیری معلولان بر اساس قانون حق طبیعی آنان و باعث سرزندگی و پویایی افراد معلول و هم باعث افزایش نیروی کار برای دولت میشود.
این ورزشکار افتخار آفرین فارسی در خاتمه ضمن قدردانی از هیأت پاراتکواندوی کشور بیان کرد: هیأت پا را تکواندوی کشور تا به حال هر درخواستی که داشتهام برآورده کرده است، اما از متولیان ورزش استان فارس انتظار میرود برای تسهیل در ورزش معلولان فکری اساسی کنند چرا که کلانشهر شیراز بعنوان مرکز استان پهناور فارس فاقد هر گونه امکانات و زمینهای اختصاصی برای ورزشکاران معلول استان فارسی است.